E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαρδαλιάς: «Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι εύκολη»

Παρατείνεται τα περιοριστικά μέτρα στο Δήμο Μύκης Ξάνθης μέχρι τις 4 Μαΐου

Δημοσίευση 27/4/2020 | 18:55

Χαρδαλιάς: «Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι εύκολη»

Ιδιαίτερη χαρακτήρισε την εβδομάδα που ξεκίνησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας ότι «προετοιμαζόμαστε εντατικά για την επόμενη ημέρα», ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και των συναρμόδιων υπουργών για τον οδικό χάρτη της κανονικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, η άρση των μέτρων μεταβάλλει την ατομική ευθύνη που οι πολίτες έχουν επιδείξει ως τώρα «στο νέο στοίχημα», δηλαδή την κυκλοφορία με όρους και κανόνες προστασίας και σεβασμού σε όλους τους πολίτες τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς αναφορικά με το πέρασμα στην επόμενη φάση. Το επόμενο διάστημα, «ο κανόνας είναι ότι στάδια άρσης θα απέχουν χρονολογικά μεταξύ τους» για να επαναξιολογούνται στο ενδιάμεσο τα στάδια, καθώς δεν θα εκλείψουν νέα κρούσματα, ενώ «πιθανόν θα χρειαστεί τα μέτρα που αίρουμε τώρα, να τα ξαναπάρουμε στη συνέχεια» ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός.

Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι αύριο θα παρασχεθούν «αναλυτικές οδηγίες για το τι θα γίνει σε κάθε χώρο» στο εξής, αφού «η καθημερινότητάς μας μέχρι να βρεθεί φάρμακο ή θεραπεία δεν θα είναι η ίδια». Ίδια δεν θα είναι και η φετινή Πρωτομαγιά, καθώς «δεν υπάρχει δυνατότητα για εκδρομές. Δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις» ανέφερε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς, επαναλαμβάνοντας την μετάθεση του εορτασμού της Πρωτομαγιάς για τις 9 Μαΐου.

Ανοίγουν τα παραλιακά μέτωπα

Παράλληλα, παρατείνεται η ισχύς των επιπλέον περιοριστικών μέτρων στο Δήμο Μύκης Ξάνθης μέχρι τις 4 Μάιου για προληπτικούς λόγους, ενώ «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς. Επιπρόσθετα, αίρονται από αύριο το πρωί οι περιορισμοί στην μετακίνηση στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης, την Παραλία Πάτρας και την Παραλία Βόλου.

Τέλος στην τοπική καραντίνα

Επιπλέον, αίρονται οι επιπλέον περιορισμοί και στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, όπως και στο δήμο Ξάνθης. Αντίθετα, παρατείνεται μέχρι τις 4 Μαΐου ο ενδελεχής έλεγχος όσων εισέρχονται από την Τουρκία, μέσω των Κήπων Έβρου. Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και οι έλεγχοι στους επιβάτες των πτήσεων από το εξωτερικό. Ειδικότερα, από τις 6 πτήσεις που ήρθαν το Σαββατοκύριακο, ελέγχθηκαν συνολικά 489 άτομα και μόνο 4 βρέθηκαν θετικά.

Με τους ελέγχους να συνεχίζονται, «η επόμενη μέρα δεν θα είναι μια εύκολη μέρα. Τα επόμενα στάδια, η δημιουργία της νέας καθημερινότητας έχει τις δικές της προκλήσεις. Μέχρι τις 4 Μαΐου τηρούμε τα υφιστάμενα μέτρα και αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Κόσμος 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές