E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεχάστε τις γεμάτες παραλίες και ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Τουρισμός με νέους κανόνες ακόμη και στους πρωινούς μπουφέδες

Δημοσίευση 27/4/2020 | 09:06

Ξεχάστε τις γεμάτες παραλίες και ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Στο αφιέρωμα με τίτλο «Η Ελλάδα ετοιμάζει νέους κανόνες για τον τουρισμό με την ΕΕ, μετά τον κορωνοϊό», το δημοσίευμα αναφέρει πως όσοι έχουν στο μυαλό τους «γεμάτες παραλίες και τουριστικά λεωφορεία, ή γεμάτες πτήσεις και ξενοδοχεία» να το ξεχάσουν… Φιλοξενώντας μάλιστα δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, αναφέρονται στο πως θα επαναλειτουργήσει ο τουρισμός στη χώρα, κάτω από «ειδικούς κανόνες» ώστε να εμποδιστεί κατά το δυνατόν, τυχόν νέα εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Αν σκεφτόμαστε να ταξιδέψουμε φέτος, αυτό θα πρέπει να γίνεται κάτω από νέους κανόνες. Πρέπει να εφαρμόσουμε νέους κανόνες για τα ξενοδοχεία, τις παραλίες, τις πισίνες, ακόμη και τους πρωινούς μπουφέδες στα ξενοδοχεία και για τα τουριστικά λεωφορεία», αναφέρει στον Guardian ο υπουργός, που πριν μερικές ημέρες είχε μιλήσει και στο BBC για το πως θα πορευτεί η Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού.
Συζητήσεις των υπουργών Τουρισμού της ΕΕ
Σήμερα, οι υπουργοί του κλάδου στην ΕΕ, θα συζητήσουν για το νέο πλαίσιο κανονισμών που θα πρέπει να εφαρμοστεί, ώστε να επανεκκινήσει ο κλάδος, αλλά κάτω από όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει δεύτερο κύμα πανδημίας. Το δημοσίευμα αναφέρει πως στην ατζέντα των συζητήσεων είναι πέρα από την θερμοκρασία την οποία θα παίρνουν από τους ταξιδιώτες και τα «πιστοποιητικά κορωνοϊού» που σκέφτονται ως ένα μέτρο προφύλαξης. Ακόμη θα συζητηθεί να γίνονται και εξετάσεις αίματος πριν ταξιδέψουν με προορισμό άλλη χώρα.
«Θα πιέσουμε για μία κοινή συμφωνία στην ΕΕ. Χρειαζόμαστε νέους κανόνες για να μπορέσουμε να επιτρέψουμε την μετακίνηση ανθρώπων από μία χώρα σε άλλη, από την στεριά, την θάλασσα ή τον αέρα. Προσωρινούς κανόνες που θα έχουν μία λογική. Για παράδειγμα πτήσεις με 10 ανθρώπους στα αεροπλάνα, μοιάζει ως ένα καλό μέτρο από τη στιγμή που δεν διεξάγονται πτήσεις», σχολίασε ο Θεοχάρης.

Guardian: Η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα απ’ όσο αναμενόταν με τον κορωνοϊό
Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που απασχολεί 75 εκ. ανθρώπους στην Ευρώπη, όπως αναφέρει ο Guardian, που επισημαίνει ότι το 20% των εσόδων της Ελλάδας εξαρτάται από αυτόν τον κλάδο. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην ζημιά που έχει υποστεί ο τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα από την κρίση του κορωνοϊού, καθώς και στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων, τους οποίους συγκρίνει με άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Τουρκία, αναφέροντας πως «η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα απ’ ότι ίσως αναμενόταν».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο θερμό κλίμα της Ελλάδας, ιδίως μετά τον Ιούλιο, όπου ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως ελπίζει ότι η τουριστική σεζόν θα ανοίξει. «Οταν χαλαρώσουν τα μέρτα, ένας καλός μήνας θα χρειαστεί ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος για να επανεκκινήσει ο τουρισμός. Τουριστικά πρακτορεία περιμένουν και ελπίζουν να βγάλουμε κανόνες που θα επιτρέψουν τους επισκέπτες. Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία, μία προσοχή και να σκεφτούμε καλά πως θα πράξουμε ώστε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Θεοχάρης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Οι Ευρωπαίοι να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά μας»

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Η πρώτη αντίδραση του Βερολίνου για την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από Τραμπ

Τραμπ για Ιράν: Έχουμε ήδη κερδίσει, θέλω μεγαλύτερη νίκη

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι τιμές των καυσίμων θα πέσουν σαν πέτρα

Χαμός στη Σερβία: Ο Κάλινιτς του Ερυθρού Αστέρα έκανε λαβή ελληνορωμαϊκής σε αντίπαλο

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ακολούθησε απόλυτο χάος, με τον αγώνα να διακόπτεται για τουλάχιστον δέκα λεπτά, ενώ ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» ήρθε σε αντιπαράθεση και με άλλους παίκτες

Η πιο κρύα Πρωτομαγιά εδώ και 70 χρόνια στη χώρα ‑ Αφησε... πίσω 1944 και 1987

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Μια ασυνήθιστη Πρωτομαγιά, με βοριάδες, βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας υποδέχθηκαν πολλές περιοχές της χώρας

Με 80.000 κενές θέσεις η σεζόν σε εστίαση, τουρισμό ‑ Σε ποιες χώρες ψάχνουν δουλειά

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Οι αιτήσεις επαναπρόσληψης μέσω των σωματείων ήταν φέτος μειωμένες κατά 25%

Ποιες περιοχές σήμερα θα δουν βροχές και καταιγίδες

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ ανά περιοχή

Αποσύρει ο Τραμπ 5.000 στρατιώτες από τη Γερμανία

E-Daily 2.TopNews 02.05.2026
Ποιες θα είναι οι συνέπειες για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και ποιο το κόστος για τις ΗΠΑ

Νέες αποκαλύψεις για τον 89χρονο πιστολέρο: «Πίστευε ότι του έχουν κάνει μάγια»

Ελλάδα 02.05.2026
Αίτηση αποφυλάκισης από τον δικηγόρο του

Ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ: Ο Τραμπ πυροδοτεί ξανά εμπορική κρίση με δασμούς 25%

Οικονομία 02.05.2026
«Θα διατηρήσουμε ανοιχτές τις επιλογές μας για την προστασία των συμφερόντων της ΕΕ», απαντά η Κομισιόν