E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρανίδι: 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή προσφύγων και μεταναστών

Τρομάζει το μέγεθος του αριθμού των ασθενών

Δημοσίευση 21/4/2020 | 12:51

Κρανίδι: 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή προσφύγων και μεταναστών

Στην δομή μεταναστών στο Κρανίδι μεταβαίνει εσπευσμένα ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας καθώς εντοπίστηκαν περισσότερα από 150 θετικά κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στα 470 δείγματα που ελήφθησαν την Κυριακή.

Τα δείγματα ελήφθησαν μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε 28χρονη έγκυο από τη Σομαλία, η οποία παραμένει σε υγειονομική απόμονωση στο ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας μεταναστών.

Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά μεταβαίνει στη δομή ο γενικός γραμματέας υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μανώλης Λογοθέτης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά δύσκολη» καθώς στη δομή διαμένουν κυρίως Σομαλοί αλλά και μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής οι οποίοι είναι δύσκολοι στην επικοινωνία και τη συνεννόηση.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα επιδημιολογικα στην Ελλάδα.

Παράλληλα στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο Ερμιόνης.

Το χρονικό με το κρούσμα στο Κρανίδι

Ο συναγερμός για το Κρανίδι ενεργοποιήθηκε την Κυριακή όταν ενημερώθηκαν οι αρχές ότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε η 28χρονη Σομαλή ήταν θετικό.

Η γυναίκα από τη Σομαλία, η οποία βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της είχε προσέλθει στο νοσοκομείο Ναυπλίου για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού και εκεί υποβλήθηκε για τυχόν έκθεση στον Covid-19.

H 28χρονη, πάντως, δεν είχε συμπτώματα και γι' αυτό αποφασίστηκε να παραμείνει σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Το ξενοδοχείο στο Κρανίδι έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους μετά από θετικό κρούσμα σε εργαζόμενη καθαρίστρια η όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι σημαίνει για την Ευρώπη η εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ στην Ουκρανία

Κόσμος 22.11.2025
Τα δύο σενάρια για την επόμενη ημέρα

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Ελλάδα 22.11.2025
Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κόσμος Χτες
Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο