E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σπάνια περίπτωση ασθενή με κορωνοϊό στην Πελοπόννησο: Νοσεί 40 μέρες χωρίς συμπτώματα

Η διαδρομή από το νοσοκομείο του Ρίου, πίσω στην καραντίνα του σπιτιού του, έχει γίνει πλέον συνήθεια

Δημοσίευση 15/4/2020 | 22:16

Σπάνια περίπτωση ασθενή με κορωνοϊό στην Πελοπόννησο: Νοσεί 40 μέρες χωρίς συμπτώματα

Μια σπάνια περίπτωση ασθενούς με κορονοϊό, μια από τις τρεις που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα σύμφωνα με τους γιατρούς είναι αυτή ενός 50χρονου ανδρα από την Πελοπόννησο ο οποίος ήταν ανάμεσα στους εκδρομείς που πήγαν στα Ιεροσόλυμα.

Ο άνδρας είχε βρεθει θετικός στον κορονοϊό πριν από 40 μέρες και μέχρι σήμερα νοσεί καθώς και τα τέσσερα τεστ στα οποία έχει υποβληθεί έχουν βγει θετικά.

Η σύζυγος του, μίλησε στο Live News του Mega για την περιπέτεια που ζουν τόσο εκείνη όσο και ο άντρας της του οποίου η διαδρομή από το νοσοκομείο του Ρίου, πίσω στην καραντίνα του σπιτιού έχει γίνει πλέον συνήθεια.

Ο 50χρονος εμφάνισε συμπτώματα μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα και νοσηλευτηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου για 10 ημέρες. Από τότε μέχρι σήμερα, ένα μήνα μετά το εξιτήριό του, κάνει κάθε εβδομάδα το τεστ και κάθε φορά βγαίνει θετικός στον κορωνοϊό. Παρότι δεν έχει καθόλου συμπτώματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όπως λένε οι γιατροί του είναι μία από τις μόλις τρεις περιπτώσεις ασθενών που έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί στην χώρα.

«Δεν μας έχουν δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση. Μας είπε μια γιατρός ότι είναι η τρίτη περίπτωση σε όλη την Ελλάδα που συνεχίζει να είναι θετικός τόσες μέρες» ανέφερε η σύζυγος του και πρόσθεσε: «Πρέπει να είναι περιορισμένος και μέσα στο δωμάτιο».

Μιλώντας για τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει το ζευγάρι, η 44χρονη ανέφερε πως είναι πολλά καθώς έχει πέσει πάνω της το βάρος των περισσότερων πραγμάτων.

Ωστόσο, κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι για τα απαραίτητα, η δυσπιστία από τους συντοπίτες της είναι εμφανής.

«Πρέπει να πάρω τα απαραίτητα για το σπίτι. Κοιτάνε περίεργα».

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο, παθολόγο λοιμωξιολόγο, καθηγητή παθολογίας ιατρικού τμήματος πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα, είπε ότι οι 40 μέρες είναι από τα μεγαλύτερα διαστήματα που χρειάζεται προκειμένου να βγει ένα τεστ αρνητικό.

«Υπάρχει περίπτωση σε μερικούς ανθρώπους, παρότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα, ειδικά όταν είναι ήπια τα συμπτώματα, να παραμείνει έστω και ελάχιστο ιικό φορτίο εκεί που το ελέγχουμε».

Ο κ. Γώγος σημείωσε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν μεταδίδεται ο ιός μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά για λόγους ασφαλείας πρέπει να τηρούνται οι κανόνες της καραντίνας.

Όσον αφορά τη μετάβαση στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία, ο καθηγητής σημείωσε πως θα είναι ομαλή για την Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι θα έρθει ομαλά στη χώρα μας, μια και ο αριθμός κρουσμάτων έχει ελαττωθεί πάρα πολύ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο