E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ακης Πετρετζίκης: Προτείνει γευστικότατο κοκορέτσι στον φούρνο

Μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση προσαρμοσμένη στα δεδομένα της πανδημίας από τον αγαπημένο μας σεφ

Δημοσίευση 15/4/2020 | 13:08

Ακης Πετρετζίκης: Προτείνει γευστικότατο κοκορέτσι στον φούρνο

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή του αγαπημένου μας σεφ για κοκορέτσι στον φούρνο.

Υλικά:

2 κιλά αρνί, εντεράκια
50 γρ. ξίδι
αλάτι
1 μπόλια, αρνίσια
1 συκωταριά, αρνίσια με γλυκάδια
3 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. θυμάρι, ξερό
2 κ.σ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. μπούκοβο
2 κ.σ. ρίγανη
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
πιπέρι

- Πλένουμε πολύ καλά τα εντεράκια μέσα-έξω.
- Τα βάζουμε σε λεκάνη με το ξύδι και το αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Ξεπλένουμε πολύ καλά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ και φυλάσσουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπολ την μπόλια με ζεστό τρεχούμενο νερό, ξεπλένουμε καλά και την αφήνουμε στο μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού για 30 λεπτά
- Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Πλένουμε καλά τη συκωταριά, τα γλυκάδια και τα κόβουμε σε κομμάτια 4-5 εκ.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το μπούκοβο, τη ρίγανη, το ξύσμα από 2 λεμόνια και το πιπέρι (αλάτι δεν βάζουμε από την αρχή γιατί θα μας σφίξει το κρέας). Αφήνουμε για 1 ώρα να μαριναριστούν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
- Παίρνουμε 2 σούβλες μεταλλικές των 30 εκατοστών.
- Περνάμε από τη σούβλα τα κομμάτια της συκωταριάς εναλλάξ ως εξής: πνευμόνια, καρδιά, συκώτι, γλυκάδια και αλατοπιπερώνουμε.
- Παίρνουμε και κόβουμε ένα κομμάτι μπόλιας ώστε να μας καλύψει όλη τη σούβλα και τυλίγουμε ομοιόμορφα από πάνω από το κρέας.
- Περνάμε τα εντεράκια και τα τυλίγουμε πάνω από την μπόλια τα σφίγγουμε καλά πάνω στην άκρη της σούβλας (θέλει υπομονή και αρκετό εντεράκι).
- Τυλίγουμε με μία λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι 30x40 εκ. με σχάρα και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.
- Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά για να πάρει χρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις ένα όμορφο μπαλκόνι με γλάστρες χωρίς να έχεις ιδέα από φυτά

Σπίτι 05.07.2025
Μπορείς να έχεις το πιο chic και πράσινο μπαλκόνι της πολυκατοικίας, χωρίς να ξέρεις ούτε τι είναι το φυτό εσωτερικού χώρου!

Ξέχασε τη Βαρκελώνη: 9 «κρυμμένα διαμάντια» στην Ισπανία που δε θα σου πει κανείς – Αλλά πρέπει να δεις!

Ταξίδια 05.07.2025
Εναλλακτικά μέρη, άγριες παραλίες και χωριά-όνειρο που θα κάνουν το road trip σου στην Ισπανία την πιο αναπάντεχη περιπέτεια της χρονιάς

Βαριά πόδια το καλοκαίρι; Το λάθος που κάνουμε χωρίς να το ξέρουμε

Body+Mind 05.07.2025
Οι γιατροί αποκαλύπτουν το απλό κόλπο που δουλεύει

Kραγιόν: Ενας εύκολος οδηγός για να βρεις το nude που σου αξίζει

Style 05.07.2025
Βρες το σωστό nude για κραγιόν για σένα

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 05.07.2025
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

7 τρόποι για να συνδεθείς με τη θηλυκή σου ενέργεια

Body+Mind 05.07.2025
Όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη feminine energy που όλες κρύβουμε μέσα μας!

Πένθος, στρες, πίεση; Τα 4 βότανα που κάνουν restart στην καρδιά σου

Body+Mind Χτες
Από την αϋπνία ως τη μοναξιά, 4 βότανα «γιατροί» χωρίς συνταγή

H «Μαύρη Τρύπα» της Ελλάδας: Το μυστικό δάσος που δε βλέπει ποτέ ήλιο

Ταξίδια Χτες
Ένα φυσικό θαύμα κρυμμένο μέσα στην πιο σκληρή πλευρά της Μάνης – εκεί που ο ήλιος σταματά και η σιωπή φυτεύει δέντρα

Τι είναι καλύτερο, το σπρέι ή το roll on για τον ιδρώτα;

Body+Mind Χτες
Η επιλογή ανάμεσα σε σπρέι και roll-on αποσμητικό εξαρτάται από τον τύπο δέρματος, τις συνήθειες και τις ανάγκες σου