E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κικίλιας: Τον Μάιο ενδεχομένως η σταδιακή άρση των μέτρων

Προβληματισμός γύρω από τον τουρισμό το καλοκαίρι

Δημοσίευση 9/4/2020 | 21:54

Κικίλιας: Τον Μάιο ενδεχομένως η σταδιακή άρση των μέτρων

Το τέλος Απριλίου, και για την ακρίβεια ‪την 27η Απριλίου‬, προσδιόρισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ως την ημέρα που θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Ως εκείνη την ημέρα έχουμε πάρει μέτρα. Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ήδη επεξεργαζόμαστε, και οφείλουμε να το κάνουμε, έχουμε κάνει μια προεργασία με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων, ποια είναι τα μέτρα, αυτά που ενδεχομένως από τον επόμενο μήνα θα μπορούσαμε, αν συνεχίσει να πηγαίνει καλά η επιδημιολογική καμπύλη, σιγά-σιγά και λελογισμένα να αρχίσουμε να παίρνουμε πίσω», ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Οι σύγχρονες μέθοδοι και το testing, τα rapid test, τα μοριακά τεστ και τα αντισώματα που έχει αποκτήσει ποσοστό του πληθυσμού, άρα οι άνθρωποι αυτοί έχουν ήδη ανοσία, θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στα επόμενα βήματα», επισήμανε και τόνισε πως «είναι προφανές ότι πρέπει να χτιστεί ένα τείχος και να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι. Αυτή είναι μια σημαντική παράμετρος, γιατί με πολλούς τρόπους μπορεί ο ιός να φτάσει σε αυτούς τους ανθρώπους».

Όπως είπε, η κυβέρνηση προσπαθεί «με νύχια και με δόντια» να προστατεύει τους ηλικιωμένους, τους ανοσοκατεσταλμένους, ανθρώπους σε γηροκομεία και τις ειδικές ομάδες του πληθυσμού. «Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και σε καμία περίπτωση να μην εφησυχαστούμε και να μην πάψουμε να δίνουμε σημασία στα μέτρα ατομικής υγιεινής, στη φυσική απόσταση - επαναλαμβάνω, όχι κοινωνική και ψυχική, στη φυσική απόσταση - και στους κανόνες τους οποίους δίνουν οι ειδικοί μας, οι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι», ανέφερε.

Ο Β. Κικίλιας παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα θέμα το καλοκαίρι, με τον τουρισμό και με ποιο τρόπο θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα - αν θα μπορέσουν - όπως είπε, ξένοι πολίτες. «Υπάρχει ένα θέμα, αν θα εισέλθουν, αν θα έχουν κάνει το τεστ ή όχι, πώς θα μπορεί να πιστοποιηθεί αυτό, ποιες θα είναι οι πύλες εισόδου. Υπάρχουν πολλά logistics τα οποία προσμετρά η κυβέρνηση μαζί με τους επιστήμονες αυτήν τη στιγμή, με τη μέγιστη προσοχή, τεκμηριωμένα επιστημονικά. Και επαναλαμβάνω, δεν προτρέχει κανείς. Κανείς δεν μπορεί να ανακοινώσει κάτι αυτήν τη στιγμή, τίποτα δεν είναι δεδομένο», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντρέ Σίλβα: Ποιος ήταν ο αδελφός του Ντιόγκο Ζότα που σκοτώθηκε μαζί του στη μοιραία Lamborghini

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Ο 25χρονος επιθετικός της Πέναφιελ, Αντρέ Σίλβα, βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον αδελφό του, Ντιόγκο Ζότα, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν εξετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες στην επαρχία Αμόρα της Ισπανίας

Φρίκη στην Αττική: Τέσσερις άνδρες βίασαν ομαδικώς μία 14χρονη

Ελλάδα 03.07.2025
Το κορίτσι γνώρισε έναν νεαρό άνδρα μέσα από εφαρμογή και στη συνέχεια βγήκαν ραντεβού

Λίβερπουλ για Ζότα: Είμαστε συντετριμμένοι

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Η ανακοίνωση του συλλόγου

Σοκαριστικό βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματoς του Ντιόγκο Ζότα

Κόσμος 03.07.2025
Συγκλονιστικά είναι τα πρώτα πλάνα από τον τόπο του δυστυχήματος για τον Ντιόγκο Ζότα και τον αδερφό του, Αντρέ Σίλβα

Ντιόγκο Ζότα: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας – Παντρεύτηκε πριν λίγες μέρες

Κόσμος 03.07.2025
Με τη σύζυγό του έχουν τρία παιδιά, το τελευταίο από τα οποία γεννήθηκε πριν μερικούς μήνες

Σκoτώθηκε ο Ντιόγκο Ζότα σε τρoχαίo

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Μπάγερν Μονάχου: Πέθανε προπονητής κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού καμπ των Βαυαρών

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Ο Αφγανός έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υφυπουργός της κυβέρνησης ζήτησε να πληρωθεί επιδότηση σε νεκρό

Ελλάδα 03.07.2025
Οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Στις νέες δικογραφίες που έρχονται, γίνεται λόγος για συνολικά 30 βουλευτές

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Σε τρία μέτωπα η μάχη

Ελλάδα 03.07.2025
Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια