E-Daily

Η παρουσιάστρια του BBC που τα είπε έξω από τα δόντια για τον κορωνοϊό

Τόλμησε να πει αυτό που όλοι σκεφτόμαστε

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 10/4/2020 | 00:40

Η Μεγαλή Βρετανία χειρίστηκε με τον δικό της τρόπο το θέμα του κορωνοϊού, και σήμερα το πληρώνει ακριβά, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών καθημερινά αυξάνεται.

Η εισαγωγή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο νοσοκομείο για δεύτερη φορά, έχει ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων, αφού πολλοί τον θεωρούν αποκλειστικό υπαίτιο για την τραγική κατάσταση στην χώρα σήμερα.

Τα μέλη της κυβερνήσεως έχουν ξεκινήσει τις εμφανίσεις στα τηλεοπτικά κανάλια με το σλόγκαν, απέναντι στον κορωνοϊό είμαστε όλοι ίσοι. Όμως η παρουσιάστρια του BBC, Έμιλι Μάιτλις, είχε διαφορετική άποψη.

Δείτε λοιπόν τι είπε με μεγάλο θάρρος, και είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς θα συμφωνήσετε:

«Μας λένε ότι ο κορονοϊός είναι ο μεγάλος ισορροπιστής μεταξύ φτωχών και πλούσιων. Δεν είναι. Είναι πολύ πιο δύσκολο αν είσαι φτωχός. Πρόκειται για έναν μύθο που χρειάζεται ξεκαθάρισμα», σχολίασε η 49χρονη.

Και συνεχίζει: «Αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τώρα, οι οδηγοί λεωφορείων, οι υπάλληλοι στα σούπερ μάρκετ, το προσωπικό των νοσοκομείων, είναι οι πιο χαμηλόμισθοι από το εργατικό δυναμικό μας. Παράλληλα, είναι εκείνοι που είναι και πιο πιθανό να αρρωστήσουν, επειδή ακριβώς είναι περισσότερο εκτεθειμένοι.

Για όσους, επίσης, ζουν σε μικρά διαμερίσματα, το lockdown θα είναι πιο δύσκολο. Όσοι, δε, κάνουν χειρωνακτικές εργασίες, δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι. Πρόκειται για ένα ζήτημα υγείας με τεράστιες συνέπειες για την κοινωνική πρόνοια και ένα ζήτημα ευημερίας με τεράστιες συνέπειες για τη δημόσια υγεία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος ρόλος περιμένει τη Σία Κοσιώνη στον ΑΝΤ1 ‑ δείτε τι αποκάλυψε ο σταθμός

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η έμπειρη δημοσιογράφος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1, αναλαμβάνοντας διπλό ρόλο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και σε νέα ενημερωτική εκπομπή.

Δάκρυσε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μιλώντας για τη Μάρω Κοντού: «Ήταν σύμβολο της παιδικής μας ηλικίας»

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, μετά την παράστασή του στην Ηγουμενίτσα, απευθύνθηκε στους θεατές με δάκρυα στα μάτια και πρότεινε να αποχαιρετήσουν όλοι μαζί τη μεγάλη ηθοποιό τραγουδώντας.

Πώς αποχαιρέτησαν τον Λορέντζο Καριέρε οι «Φίλοι για Πάντα» ‑ δείτε τι έγραψε ο Γιώργος Ελεύθερας

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Γιώργος Ελεύθερας δημοσίευσε συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα για τον αδικοχαμένο συνεργάτη και φίλο του, συνοδεύοντάς το με απόσπασμα από παλιό video clip τους.

Η Κάρα Ντελεβίν γίνεται η πρώτη λεσβία στο εξώφυλλο του Playboy

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η διάσημη top model και ηθοποιός γράφει ιστορία με την εμφάνισή της στο εξώφυλλο του Playboy, μιλώντας ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα και την ελευθερία της.

Λορέντζο Καριέρε: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του κουμπάρου του και το «άλλα σχέδια είχαμε» της Έλενας Κατραβά

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο κουμπάρος του Γιάννης Κουτράκης αποχαιρέτησε τον Λορέντζο Καριέρε με μια συγκινητική ανάρτηση, αναφερόμενος και στην Έλενα Κατραβά που του είπε «άλλα σχέδια είχαμε».

Τάσος Αρνιακός: Το καρφί για τον Ant1 ‑ Γιατί έφυγε

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» για τις συνθήκες εργασίας του στον ΑΝΤ1 και τον ελάχιστο χρόνο που του δινόταν για την πρόγνωση καιρού.

Αλέξης Γεωργούλης: Ποια γυναίκα του άλλαξε τη ζωή και πόσο καιρό του πήρε να το ξεπεράσει

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για έναν χωρισμό που τον σημάδεψε βαθιά

Κατερίνα Παπουτσάκη: Τι αποκάλυψε για το διαζύγιό της και ποιοι φόβοι της τελικά επιβεβαιώθηκαν

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τον χωρισμό της από τον Παναγιώτη Πιλαφά

Τι έγραψε ο κουμπάρος του για τον αποχαιρετισμό που «έγινε χίλια κομμάτια»

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Γιάννης Κουτράκης αποχαιρέτησε με συγκινητική ανάρτηση τον Λορέντζο Καριέρε, ενώ η σύζυγός του Έλενα Κατραβά άφησε άφωνους με τα λόγια της.

Η Σίντνεϊ Σουίνι ξεπακετάρει τη νέα της συλλογή εσωρούχων ‑ δείτε τι αποκάλυψε

Social 16.07.2026
Η ηθοποιός παρουσίασε το πρώτο κουτί της εταιρείας εσωρούχων Syrn που έχει ιδρύσει, σε ένα βίντεο που εντυπωσίασε εκατομμύρια followers.

Ο Αργεντίνος σπίκερ που έγινε viral: Ξέσπασε μετά το 2‑1 του Μαρτίνεζ και φώναζε «αυτό είναι η Αργεντινή»

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Πάμπλο Γκιράλτ έγινε διάσημος μετά το ξέσπασμα και τα... γαλλικά στην πρώτη από τις μεγάλες ανατροπές της Αργεντινής στο Μουντιάλ κόντρα στην Αίγυπτο

Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία της Μάρως Κοντού που ραγίζει καρδιές

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου στο Α` Νεκροταφείο Αθηνών