E-Daily

Η παρουσιάστρια του BBC που τα είπε έξω από τα δόντια για τον κορωνοϊό

Τόλμησε να πει αυτό που όλοι σκεφτόμαστε

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 10/4/2020 | 00:40

Η Μεγαλή Βρετανία χειρίστηκε με τον δικό της τρόπο το θέμα του κορωνοϊού, και σήμερα το πληρώνει ακριβά, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών καθημερινά αυξάνεται.

Η εισαγωγή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο νοσοκομείο για δεύτερη φορά, έχει ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων, αφού πολλοί τον θεωρούν αποκλειστικό υπαίτιο για την τραγική κατάσταση στην χώρα σήμερα.

Τα μέλη της κυβερνήσεως έχουν ξεκινήσει τις εμφανίσεις στα τηλεοπτικά κανάλια με το σλόγκαν, απέναντι στον κορωνοϊό είμαστε όλοι ίσοι. Όμως η παρουσιάστρια του BBC, Έμιλι Μάιτλις, είχε διαφορετική άποψη.

Δείτε λοιπόν τι είπε με μεγάλο θάρρος, και είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς θα συμφωνήσετε:

«Μας λένε ότι ο κορονοϊός είναι ο μεγάλος ισορροπιστής μεταξύ φτωχών και πλούσιων. Δεν είναι. Είναι πολύ πιο δύσκολο αν είσαι φτωχός. Πρόκειται για έναν μύθο που χρειάζεται ξεκαθάρισμα», σχολίασε η 49χρονη.

Και συνεχίζει: «Αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τώρα, οι οδηγοί λεωφορείων, οι υπάλληλοι στα σούπερ μάρκετ, το προσωπικό των νοσοκομείων, είναι οι πιο χαμηλόμισθοι από το εργατικό δυναμικό μας. Παράλληλα, είναι εκείνοι που είναι και πιο πιθανό να αρρωστήσουν, επειδή ακριβώς είναι περισσότερο εκτεθειμένοι.

Για όσους, επίσης, ζουν σε μικρά διαμερίσματα, το lockdown θα είναι πιο δύσκολο. Όσοι, δε, κάνουν χειρωνακτικές εργασίες, δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι. Πρόκειται για ένα ζήτημα υγείας με τεράστιες συνέπειες για την κοινωνική πρόνοια και ένα ζήτημα ευημερίας με τεράστιες συνέπειες για τη δημόσια υγεία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο αρραβώνας που δεν κατέληξε ποτέ σε γάμο: Μάθαμε τα πάντα για τη σχέση, τίποτα για το χωρισμό

Celebrity Stories 24.01.2026
Όταν η καριέρα απογειώνεται και ο έρωτας μένει πίσω: Ο χωρισμός της Sydney Sweeney

Πριν γίνει σύζυγος δισεκατομμυριούχου, ήταν ήδη σταρ: Πώς μια Αυστραλή έφτασε στην κορυφή

Tabloid 24.01.2026
Σήμερα είναι χωρισμένη από τον δισεκατομμυριούχο συζυγό της

Συγκινεί η Μαριάννα Τουμασάτου για τον πατέρα της: «Φόρεσε παπούτσια 13 χρονών, μέχρι τότε ήταν ξυπόλητος»

Tabloid 24.01.2026
«Η αδερφή της γιαγιάς μου είχε παντρευτεί έναν εγκληματία που τη χτυπούσε. Ο μπαμπάς μου του επιτέθηκε»

Καίτη Γκρέυ: «Πλαστή η διαθήκη σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω», δηλώνει η δικηγόρος του γιου της

Tabloid Χτες
Αγωγή προσβολής της διαθήκης κατέθεσε ο Φίλιππος Ηλιάδης

Eurovision 2026: «Καλπάζει» η Ελλάδα στα στοιχήματα – Η πρώτη γεύση από τη live ερμηνεία του Ακύλα

TV Buzz Χτες
11, 13 και 15 Φεβρουαρίου οι δύο ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός αντίστοιχα

Λάκης Γαβαλάς: «Θα σχεδιάσω ταφόπλακες από μάρμαρο»

TV Buzz Χτες
«Κόκκαλο» ο Γιώργος Λιάγκας

«Η Αννα Λιβαθυνού έπαθε μεγάλο σοκ και έκλαιγε με λυγμούς»

Media Χτες
Η Αννα Λιβαθυνού έκανε unfollow τον Παναγιώτη Στάθη μετά την αποχώρησή της από το «Καλημέρα Ελλάδα»

Η Κιάρα Φεράνι μετά το σκάνδαλο με το Pandoro, ποζάρει τόπλeς

Tabloid Χτες
Λίγες ημέρες μετά την απαλλαγή της από τις κατηγορίες για απάτη