E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα Υόρκη: Σχέδιο για «προσωρινούς τάφους» σε πάρκο λόγω κορωνοϊού

Το σύστημα υγείας βρίσκεται ήδη «στη μέγιστη χωρητικότητά του»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/4/2020 | 22:00

Νέα Υόρκη: Σχέδιο για «προσωρινούς τάφους» σε πάρκο λόγω κορωνοϊού

Στη Νέα Υόρκη ακούστηκαν σκέψεις, σε περίπτωση που αυξηθούν ραγδαία οι νεκροί από τον κορονοϊό, να γίνουν προσωρινοί τάφοι σε πάρκα, τη στιγμή που το σύστημα Υγείας είναι στα όριά του. Παράλληλα αποφασίστηκε παράταση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας έως τα τέλη Απριλίου.

Η Νέα Υόρκη ενδέχεται να χρειαστεί σύντομα να θάβει προσωρινά τους νεκρούς της πανδημίας του νέου κορονοϊού σε ένα δημοτικό πάρκο, απουσίας επαρκών δυνατοτήτων στα νεκροτομεία, είπε σήμερα δημοτικός σύμβουλος της πόλης.

Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών στην αμερικανική μεγαλούπολη, επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, εκτινάχθηκε τις τελευταίες 10 ημέρες, φθάνοντας σήμερα τους 2.475 νεκρούς, ο Μαρκ Λεβίν, που εκλέγεται στο βόρειο Μανχάταν, έγραψε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter ότι σύντομα θα γίνονται «προσωρινές ταφές».

«Αυτό θα γίνεται πιθανόν χρησιμοποιώντας ένα δημοτικό πάρκο για τις ταφές (ναι, διαβάσατε καλά). Θα ανοιχτούν τάφροι χωρητικότητας 10 φερέτρων» συμπλήρωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Το tweet σύντομα έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των νεοϋορκέζικων ΜΜΕ, αναγκάζοντας τον Λεβίν να προβεί σε «διευκρινίσεις» και να εξηγήσει ότι η χρήση ενός πάρκου δεν αποτελεί παρά μονάχα ένα σχέδιο, «που δεν θα εφαρμοστεί εάν ο αριθμός των νεκρών μειωθεί αρκετά» τις επόμενες ημέρες.

Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο είχε αναφερθεί σε «προσωρινές ταφές». «Δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες» συμπλήρωσε. Οι νεκροί δεν αυξάνονται μονάχα στα νοσοκομεία, υπογράμμισε ο Λεβίν. Πριν από την κρίση, 20-25 άνθρωποι πέθαιναν καθημερινά στα σπίτια τους στη Νέα Υόρκη. Τώρα, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 200-215, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο.

Με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων και των εισαγωγών σε νοσοκομεία, διαφαίνεται πως η κρίση στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης ενδέχεται να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Αυτό δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Κουόμο είπε ότι αποφάσισε την παράταση των μέτρων για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι τις 29 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται το κλείσιμο των σχολείων και όλων των μη αναγκαίων επιχειρήσεων στην Πολιτεία.

«Η κάμψη της καμπύλης» και «η μείωση των μολύνσεων» οφείλεται στο γεγονός ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση «λειτουργεί και θα πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε. «Δεν είναι τώρα η στιγμή να χαλαρώσουμε», συνέχισε, προσθέτοντας ότι το ανώτατο πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων και τη μη τήρηση των αποστάσεων θα διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 1000 δολάρια.

Τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη έχουν φτάσει τις 130.689 (από 122.031 χθες) και οι νεκροί ανέρχονται σε 4.758 (από 4.159). Το σύστημα υγείας βρίσκεται σήμερα «στη μέγιστη χωρητικότητά του» και η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία είναι «μη βιώσιμη σε αυτόν τον ρυθμό», είπε ο Κουόμο. Ο κυβερνήτης σκοπεύει να μιλήσει σήμερα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να του ζητήσει να χρησιμοποιηθεί το στρατιωτικό νοσοκομειακό πλοίο USNS Comfort για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, οι νεκροί στις ΗΠΑ έφτασαν σήμερα τις 10.000 – είναι δηλαδή η τρίτη σε αριθμό θανάτων χώρα στον κόσμο, μετά την Ιταλία και την Ισπανία. Σύμβουλοι του Λευκού Οίκου προέβλεπαν την περασμένη εβδομάδα ότι ενδέχεται να χάσουν τη ζωή τους από την πανδημία 100.000-240.000 Αμερικανοί, ακόμη και αν τηρηθούν καθολικά οι εντολές για παραμονή στο σπίτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο