E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Εγώ κυβερνάω» λέει ο Μπόρις Τζόνσον ‑ Η αγωνία για την υγεία του παρατείνεται

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/4/2020 | 21:40

«Εγώ κυβερνάω» λέει ο Μπόρις Τζόνσον ‑ Η αγωνία για την υγεία του παρατείνεται

Ο Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και συνεχίζει να ηγείται της κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, ομως η ανησυχία της κοινής γνώμης παραμένει αμείωτη.

Ο Τζόνσον υποβάλλεται σε εξετάσεις στο νοσοκομείο St Thomas στο κεντρικό Λονδίνο για τα επίπονα συμπτώματα του κορονοϊού που παρουσιάζει για πάνω από δέκα μέρες και προσπάθησε σημερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δηλώνοντας πως το ηθικό του είναι υψηλό και συνεχίζει να κρατά τα ηνία της κυβέρνησης.

«Εξακολουθεί να είναι στο νοσοκομείο υπό παρακολούθηση, ενημερώνεται τακτικά για τις εξελίξεις και συνεχίζει να ηγείται της κυβέρνησης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ράαμπ, που προήδρευσε σήμερα της κυβερνητικής συνεδρίασης για την αντιμετώπιση του Covid-19, αντί για τον Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο πρώτος ηγέτης χώρας που τον χτυπά ο κορονοϊός. Από το βράδυ της Κυριακής ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι στο νοσοκομείο και τα λιγοστά που γίνονται γνωστά για την υγεία του, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει ότι ο Τζόνσον μπήκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και για να κάνει εξετάσεις επειδή ο πυρετός που προκαλεί ο κορονοϊός, δεν υποχωρεί. Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει υπό παρακολούθηση, πως έχει διάθεση και δουλεύει κανονικά.

Αρνήθηκε όμως να πει αν υπάρχει διάγνωση για πνευμονία (την οποία προκαλεί ο κορονοϊός και της οποίας σύμπτωμα ο πυρετός για περισσότερο από μια εβδομάδα) και χαρακτήρισε τις πληροφορίες από τη… Ρωσία πως έχει μπει σε αναπνευστήρα ως «παραπληροφόρηση».

Όταν ρωτήθηκε αν τα συμπτώματα που έχει ο Μπόρις Τζόνσον είναι ήπια, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού τα χαρακτήρισε επίμονα. Ο βήχας και ο πυρετός δεν τον έχουν αφήσει ούτε και έχουν υποχωρήσει. Παρά τα επίμονα συμπτώματα, πάντως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του ο Μπόρις Τζόνσον είχε ένα άνετο βράδυ, είναι σε καλή διάθεση και παραμένει στο νοσοκομείο υπό παρακολούθηση.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να καθησυχάσει τους πολίτες της Βρετανίας, ο Μπόρις Τζόνσον (όχι με video όπως το συνηθίζει) ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter μήνυμα προς τους πολίτες πως είναι καλά και σε καλή διάθεση.

“Χθες το βράδυ, μετά τη συμβουλή του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για κάποιες εξετάσεις ρουτίνας καθώς ακόμα έχω συμπτώματα από τον κορονοϊό. Είμαι σε καλή διάθεση και σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς δουλεύουμε μαζί για να νικήσουμε τον ιό και να κρατήσουμε του πάντες ασφαλείς.

Θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε όλο το υπέροχο προσωπικό του NHS (σ.σ. βρετανικό ΕΣΥ), που προσέχει εμένα και άλλους αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είναι οι καλύτεροι της Βρετανίας. Μείνετε ασφαλείς όλοι και σας παρακαλώ να θυμάστε να μένετε σπίτι για να προστατεύσετε το NHS και να σώσετε ζωές”, έγραψε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Οι λόγοι που ο Ουίλιαμ μπορεί να αισθάνεται «απελευθερωμένος» με την σύλληψη του θείου του

Κόσμος Χτες
Το παρασκήνιο της ρήξης ανάμεσα στον πρίγκιπα της Ουαλίας και τον Αντριου, η «σιδηρά» στάση του βασιλιά Καρόλου και η επόμενη μέρα για τη βρετανική μοναρχία

Δασμοί Τραμπ: Ελπίδες για παγκόσμια οικονομική «ανάσα» μετά το «άκυρο» του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ

Οικονομία Χτες
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι γενικευμένοι δασμοί δεν είχαν νόμιμη βάση, ανοίγοντας δρόμο για ανατροπή στο εμπορικό κόστος και για επιστροφές δασμών εκατοντάδων δισ. δολαρίων

Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φονικό στον Δομοκό δείχνει αρχιφύλακα και εκτελεστή πριν και μετά το έγκλημα

Ελλάδα Χτες
Το βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία στις Φυλακές Δομοκού

Δημοσιογράφος της DW συνελήφθη στην Τουρκία για «προσβολή κατά του προέδρου»

Κόσμος Χτες
Ποιος είναι ο Alican Uludağ - Τον συνέλαβαν 30 αστυνομικοί, μεταδίδει η Deutsche Welle

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας: Μποτιλιαρισμένος ο Κηφισός, 30λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Υλίκης - Πληρότητες 100% στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Ισχυρό πλήγμα στον Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώνει δασμούς του

Κόσμος Χτες
Το γεγονός προκαλεί εντύπωση, καθώς πέρυσι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τάχθηκε επανειλημμένα υπέρ του Προέδρου σε μια σειρά έκτακτων αποφάσεων για τη μετανάστευση, την απόλυση των επικεφαλής ανεξάρτητων οργανισμών και τις βαθιές περικοπές στις κρατικές δαπάνες.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Απέσυρε την αγωγή εις βάρος του Μίνου Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών

Πολιτική Χτες
Η Υπουργός Τουρισμού παραιτήθηκε από τη δικαστική διεκδίκηση της επιμέλειας που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο

Καισαριανή: Η πρώτη δήλωση του Βέλγου συλλέκτη για τις φωτογραφίες: «Ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα»

Ελλάδα Χτες
Ανέφερε ότι υπάρχει λύση στο τραπέζι με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις φωτογραφίες

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντέπυ Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

Ελλάδα Χτες
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 η κηδεία της Ντέπυς Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

ΗΠΑ: Αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος Χτες
Μετονομάζεται σε «Ντόναλντ Τραμπ» το αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετά από έγκριση των αρχών της Φλόριντα