E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η θέση της Ελλάδας στον «παγκόσμιο χάρτη» του κορωνοϊού

Τα ποσοστά θνησιμότητας και τα τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί

Δημοσίευση 5/4/2020 | 10:13

Η θέση της Ελλάδας στον «παγκόσμιο χάρτη» του κορωνοϊού

Στην 43η θέση της «παγκόσμιας κατάταξης» του κορωνοϊού βρίσκεται η Ελλάδα, με τα 1.673 κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί έως το Σάββατο.

Η χώρα μας έπεσε τρεις θέσεις σε σύγκριση με τα στοιχεία της διεθνούς βάσης δεδομένων, ενώ είναι 17η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 12η στην Ευρωζώνη.

Με περίπου 161 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (έναντι 102 την προηγούμενη εβδομάδα), η Ελλάδα έχει μια αναλογία που την τοποθετεί αρκετά χαμηλά, στην 75η θέση παγκοσμίως (έναντι της 66ης την προηγούμενη Κυριακή 22 Μαρτίου). Βρίσκεται επίσης στην 23η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μεταξύ των 27 κρατών μελών) και μόλις στην 18η θέση στην ευρωζώνη. Από τα 19 κράτη της ευρωζώνης, μόνο η Σλοβακία έχει λιγότερα από την Ελλάδα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό. Ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι περίπου 154, συνεπώς η Ελλάδα βρίσκεται ελαφρά πάνω από το διεθνή μέσο όρο.

Η χώρα μας -με 68 θανάτους- βρίσκεται στην 33η θέση παγκοσμίως σε απόλυτο αριθμό των θυμάτων της νόσου, από την 28η θέση πριν μια εβδομάδα. Είναι επίσης 14η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δέκατη στην ευρωζώνη σε απόλυτο αριθμό θανάτων λόγω Covid-19.

Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής περίπου επτά θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού (ανάλογη είναι η αναλογία και στην Κύπρο), γεγονός που την τοποθετεί στην 38η θέση διεθνώς, στην 17η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην 14η στην ευρωζώνη. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι περίπου 8,4 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, συνεπώς η χώρα μας βρίσκεται κάτω από το διεθνή μέσο όρο.

Τα ποσοστά θνησιμότητας και τα τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί

Η θνητότητα στην Ελλάδα (το ποσοστό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταλήξει σε θάνατο) είναι 4%, χαμηλότερη από την μέση παγκόσμια θνητότητα που είναι 5,4%. Η πραγματική θνητότητα είναι πάντως άγνωστη, καθώς σε καμία χώρα του κόσμου δεν είναι γνωστός ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων, επιβεβαιωμένων και μη.

Ακόμη, έχοντας 92 ασθενείς διασωληνωμένους σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση, η Ελλάδα είναι 26ή διεθνώς σε αριθμό σοβαρών περιστατικών (ήταν 20ή πριν επτά μέρες), 13η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δέκατη στην ευρωζώνη.

Η χώρα μας είναι στην 57η θέση παγκοσμίως (έναντι της 34ης πριν επτά μέρες), όσον αφορά τον αριθμό των ασθενών με Covid-19 που έχουν αναρρώσει πλήρως (78 έως τώρα).

Όσον αφορά τον αριθμό των τεστ που κάθε χώρα έχει πραγματοποιήσει, η Ελλάδα με 22.437 τεστ βρίσκεται στην 18η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην 50ή θέση παγκοσμίως. Εξάλλου, με αναλογία 2.153 τεστ ανά εκατομμύριο πληθυσμού, βρίσκεται στην 23η θέση στην ΕΕ και στην 57η διεθνώς.

Τα περισσότερα τεστ στον κόσμο έχουν κάνει οι ΗΠΑ (1.633.000) και ακολουθούν Γερμανία (918.460), Ιταλία (657.224), Ρωσία (639.606) και Ν.Κορέα (455.032). Τα περισσότερα τεστ ανά κάτοικο έχουν κάνει οι Νήσοι Φαρόε, η Ισλανδία, το Γιβραλτάρ και το Λουξεμβούργο.

Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στις 5 Απριλίου παγκοσμίως είχαν ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμύρια. Οι θάνατοι είχαν φθάσει τους 64.729, σχεδόν 42.300 ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση, ενώ σχεδόν 247.000 έχουν αναρρώσει πλήρως.

Την πρώτη πεντάδα σε επιβεβαιωμένα κρούσματα απαρτίζουν οι ΗΠΑ (311.635), η Ισπανία (126.168), η Ιταλία (124.632), η Γερμανία (96.092) και η Γαλλία (89.953), ενώ η Κίνα έχει μείνει πια έκτη (81.669).

Οι πέντε πρώτες χώρες σε αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό είναι η Ιταλία (15.362), η Ισπανία (11.947), οι ΗΠΑ (8.454), η Γαλλία (7.560) και η Βρετανία (4.313), ενώ η Κίνα είναι μόλις έβδομη (3.329). Τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού έχουν το Σαν Μαρίνο (943), η Ισπανία (256) και η Ιταλία (254).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 44χρονος που, μέσω Facebook, προέτρεπε σε διάπραξη εγκληματικών πράξεων σε βάρος ηγούμενου

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 44χρονος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Κόσμος 04.10.2025
Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Ελλάδα 04.10.2025
Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος