E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βολος: Κλείνει η παραλία με απόφαση δήμου και λιμεναρχείου

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τον συνωστισμό το Σαββατοκύριακο

Δημοσίευση 2/4/2020 | 19:25

Βολος: Κλείνει η παραλία με απόφαση δήμου και λιμεναρχείου

Κλείνει για λόγους περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και η παραλία του Βόλου, μετά τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου, με τη συμμετοχή του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, της προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Βίκυς Μήτρου και της λιμενάρχη Βασιλικής Κωνσταντά, όπου και αποφασίστηκε από κοινού να κλείσει η παραλία του Βόλου σε όλο το μήκος της για λόγους ασφαλείας και αποφυγής συνωστισμού του πλήθους ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

Τη στήριξη του ΟΛΒ στην απόφαση τονίζει με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Οργανισμού Βίκυ Μήτρου. "Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου δεν έχει αντίρρηση και συμφωνεί με την εισήγηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου να κλείσει η παραλία για το κοινό για λόγους υγειονομικής ασφάλειας.

Η λιμενάρχης ζήτησε με έγγραφό της προς τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να κλείσει η παραλία από τη Δευτέρα, και συγκεκριμένα να απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και στις 12 τα μεσάνυχτα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας αφορά το κοινό, πλην όσων εργάζονται ή διαμένουν αποδεδειγμένα στα κτίρια και στις πολυκατοικίες του παραλιακού μετώπου" σημείωσε η κ. Μήτρου.

Όπως έγινε γνωστό η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο του Βόλου, δηλαδή την λεωφόρο Αργοναυτών, από το ύψος της οδού Κ.Καρτάλη, θα συνεχίζει ως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα ολοκληρώνεται στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας συμπεριλαμβάνεται και το παραλιακό πάρκο σε όλο του το μήκος.

Πέραν των σημερινών αποφάσεων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, προ 15νθημέρου, είχε κλείσει και τον λιμενοβραχίονα του λιμανιού, γνωστό ως "κορδόνι", τοποθετώντας κιγκλιδώματα που απαγόρευαν την οποιαδήποτε κίνηση.

Αναμένεται πλέον ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου να ενημερώσει την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και την εφαρμογή του νόμου θα αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με ελέγχους από την Λιμενική Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Βόλου είχε ζητήσει να κλείσει η παραλία και γι αυτό οργάνωσε τη σημερινή σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν