E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: «Ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον»

Δείτε όσα είπε στην ομιλία του

Δημοσίευση 2/4/2020 | 12:28

Μητσοτάκης: «Ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον»

Την ανάγκη να μην υπάρξει χαλάρωση της προσπάθειας που έχει γίνει και έχει δώσει τα πρώτα συγκρατημένα αισιόδοξα μηνύματα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας υπογραμμίζοντας ότι «αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε». Ειδικά, δε, για το Πάσχα τόνισε ότι φέτος πρέπει να γίνει «Πάσχα της ευθύνης και της ζωής» προειδοποιώντας όσους δεν πειθαρχούν στα μέτρα ότι η κυβέρνηση «έχει και άλλα μέτρα στη φαρέτρα αλλά στο χέρι όλων είναι να μην τα ενεργοποιήσουμε».

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης με την παρέμβασή του γίνεται ο πρώτος απολογισμός μάχης 30 ημερών με την πανδημία αλλα και όσα κρίσιμα πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα.

«Ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «όσα προηγήθηκαν έδωσαν τα πρώτα συγκρατημένα ελπιδοφόρα αποτελέσματα ενώ όσα έρχονται απαιτούν προσήλωση στον στόχο, ενότητα και αλληλεγγύη γιατί όλοι είμαστε ίδιοι απέναντι στον κορωνοϊό».

Παράλληλα εξέφρασε την απόρριψή του για κάθε αυταρχικό περιορισμό όπως συνέβη στην Ουγγαρία «γιατί όταν υποχωρεί ο θεσμικός διάλογος κερδίζουν έδαφος τα ψέματα και οι φήμες».

Μιλώντας, δε, για τις ενέργειες της κυβέρνησης είπε ότι «ήμασταν ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις» ενώ κάνοντας μια αναφορά στα όσα συνέβησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα είπε ότι «ευτυχώς η μάχη κερδήθηκε».

Νωρίτερα μιλώντας στη συζήτηση σχετικά με την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε ότι η εξέλιξη της πανδημίας παραμένει εντός του «καλού σεναρίου».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι έχουν ληφθεί εγκαίρως μέτρα και για τις μεταναστευτικές ροές λέγοντας ότι από 1η Μαρτίου όσοι περνούν τα σύνορα μπαίνουν σε απομόνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βήμα πίσω δεν κάνει ο Πάνος Ρούτσι – Για 22η ημέρα παραμένει στο Σύνταγμα συνεχίζοντας την απεργία πείνας

Ελλάδα 06.10.2025
Επιμένει στη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στη σορό του γιου του

Οι Ισπανοί ακτιβιστές που γύρισαν από τη Γάζα μιλούν για βασανιστήρια – Χτυπήματα, δεμένα μάτια και χειροπέδες

Ελλάδα 06.10.2025
Η Ισπανία συγκαταλέγεται στις πιο επικριτικές φωνές στην Ευρώπη όσον αφορά τον πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ

Ρόδος: Ιερέας ανάγκασε τουρίστα να γδυθεί για να τον αλείψει με λάδι

Ελλάδα 06.10.2025
Όλα ξεκίνησαν όταν ο 30χρονος Εσθονός έκανε διακοπές στη Ρόδο και θέλησε να επισκεφθεί ένα μοναστήρι

Να φύγει το τέλος ΕΡΤ από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ζητούν οι προμηθευτές

Ελλάδα 06.10.2025
Αδικα θεωρούν τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται

Καιρός:Ξεκίνησε το πέρασμα της κακοκαιρίας «Barbara» ‑ Σε ποιες περιοχές ρίξει το περισσότερο «νερό»

Καιρός 06.10.2025
Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Δευτέρα 6 Οκτωβρίου - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Ρύθμιση οφειλών αλά καρτ: Τι θα εισηγούνται οι ιδιωτικές εταιρίες που θα αναλάβουν τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ

Οικονομία 06.10.2025
Προς το παρόν δεν φαίνεται να βρίσκεται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου το ενδεχόμενο νέας ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών που είχαν ζητήσει κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα της Μεσσηνίας ‑ Νεκροί δύο άνδρες

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίστηκαν έξω από κλαμπ της περιοχής

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2‑1: Έφερε... τούμπα το ματς ο Δικέφαλος

Αθλητικά Νέα Χτες
Μεγάλο τρίποντο για τους «ασπρόμαυρους» - Δείτα τα γκολ

Τι αλλάζει από τον Νοέμβριο στις πληρωμές με IRIS – Το νέο σύστημα γίνεται υποχρεωτικό

Οικονομία Χτες
Η υπηρεσία IRIS χρησιμοποιείται ήδη ευρέως στην Ελλάδα

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Ποια είναι η φετινή προθεσμία πληρωμής – Τι προβλέπει η διαδικασία

Auto + Moto Χτες
Δεν προβλέπονται αλλαγές στα ποσά των τελών για το 2026 σε σχέση με το 2025