E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης στο CNN: Εφαρμόσαμε αυστηρά μέτρα σε σχετικά πρώιμο στάδιο

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες γι' αυτό»

Δημοσίευση 1/4/2020 | 21:17

Μητσοτάκης στο CNN: Εφαρμόσαμε αυστηρά μέτρα σε σχετικά πρώιμο στάδιο

Συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, και στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όπως γνωρίζετε υπάρχει ένας παγκόσμιος ανταγωνισμός για φάρμακα, εξοπλισμό και κλίνες ΜΕΘ. Η Ε.Ε. έχει προχωρήσει στη θέσπιση μιας κοινής σύμβασης για την προμήθεια εξοπλισμού. Βλέπουμε κάποιες ενδείξεις, σαφώς, να χειριστούμε με αποτελεσματικό τρόπο την κρίση του κορωνοϊού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κινητοποιήσαμε πολύ γρήγορα την ιδιωτική πρωτοβουλία για να συνδράμει την προσπάθεια που κάνουμε. Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη προς το κράτος και την κυβέρνηση, έπειτα από 10 χρόνια κρίσης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έκανε αναφορές και στον λαϊκισμό της προηγούμενης περιόδου.

«Δώσαμε τον λόγο στους ειδικούς, με μια ημερήσια ενημέρωση και έπειτα από μια δεκαετία λαϊκισμού, βλέπουμε ότι οι ειδικοί οδηγούν σε σωστές πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι η τάση είναι ενθαρρυντική. Εφαρμόσαμε αυστηρά μέτρα απόστασης σε σχετικά πρώιμο στάδιο και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες γι' αυτό» είπε επίσης.

Ερωτηθείς για το πώς διοικεί τη χώρα ο πρωθυπουργός απάντησε:« Είμαι στο γραφείο και διοικούμε τη χώρα μέσω τηλεδιασκέψεων οι συνεργάτες μου κι εγώ. Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα στο ψηφιακό μέλλον. Αυτή η κρίση αποτέλεσε και μια ευκαιρία για το ελληνικό κράτος να εναγκαλιστεί την ψηφιακή τεχνολογία».

Στο ερώτημα τι θα έλεγε στον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου στο G-20, που φωτογραφίζεται να κάνει χειραψίες, απάντησε: «Πρώτα απ' όλα θα ήθελα η Ελλάδα να βρεθεί πολύ σύντομα στο G20. Θα του έλεγα πως αυτό που κάνει είναι λάθος, γιατί το άπαν είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δεν θέλουμε το σύστημα υγείας μας να κατακλυστεί από ασθενείς. Είναι λάθος αυτή η τακτική».

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνεντευξή του

Watch | Interview with Christiane Amanpour on CNN.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

Κόσμος Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 3.Left Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής