E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι θα προσβληθεί από τον κορωνοϊό

Τι απάντησαν σε πανελλαδική δημοσκόπηση

Δημοσίευση 1/4/2020 | 20:16

Ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι θα προσβληθεί από τον κορωνοϊό

Το 50% των ερωτηθέντων σε πανελλαδική δημοσκόπηση για την πανδημία του κορωνοϊού πιστεύει ότι θα κολλήσει τον ιό, το 87% κρίνει θετικά τις ενέργειες του Πρωθυπουργού και το 73% έχει καταγράψει αρνητικές επιδράσεις στην εργασία- εισόδημά του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, το 50% των πολιτών εκτιμά πολύ έως αρκετά πιθανό να κολλήσει τον κορωνοϊό, έναντι του 42% που θεωρεί το ενδεχόμενο μικρό ή καθόλου πιθανό και του 8% που δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Καθημερινά το 67% των ερωτηθέντων παρακολουθεί την τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της νόσου από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, το 21% την βλέπει δύο- τρεις φορές την εβδομάδα, το 7% σπανιότερα και το 5% ποτέ. Το 86% την κρίνει ως επαρκή και τεκμηριωμένη, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.

Πέντε στους δέκα θεωρούν πως η κάλυψη του ζητήματος του κορωνοϊού γίνεται πολύ καλά από την ελληνική τηλεόραση, σε αντίθεση με το 35% που απαντά πως η τηλεόραση χειρίζεται το θέμα το ίδιο με άλλες φορές στο παρελθόν και το 10% χειρότερα.

Τις ενέργειες του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας τις κρίνει ως θετικές το 87% και το 10% αρνητικές. Όσον αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, το 54% θεωρεί πως ήταν απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη και το 2% δεν γνωρίζει-δεν απαντά.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω κορωνοϊού, το 87% αύξησε την προσωπική του υγιεινή, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 13%. Παράλληλα, το 75% τηρεί απόσταση 2 μέτρων από τους ανθρώπους που συναντά έξω από το σπίτι του, το 22% μερικές φορές ξεχνιέται και μόλις το 3% δεν κρατά αποστάσεις.

Αναφορικά με την εργασία, τον μισθό ή το εισόδημα στις μέρες του κορωνοϊού το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά. Τέλος, το 55% εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι, το 30% μέχρι τέλος Απριλίου, το 10% μέχρι το τέλος του έτους και το 5% ακόμη ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Η 4η έρευνα για τον κορωνοϊό έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από 27/3/2020 έως 31/3/2020. Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για όλους και το «Μένουμε Σπίτι» τα αποτελέσματα εξήχθησαν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων για την αμιγώς ηλεκτρονική συμμετοχή των ερωτώμενων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μειώνονται συνεχώς τα διαθέσιμα καταλύματα Airbnb λόγω των αυστηρών προδιαγραφών που θέτει ο νέος νόμος

Οικονομία 09.10.2025
Για ένα μικρό διαμέρισμα το κόστος συμμόρφωσης ανέρχεται μεταξύ 5.000-8.000 ευρώ, ενώ για μεγαλύτερες κατοικίες ξεπερνά τα 15.000 ευρώ

«Καμπάνα» 5,5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τον ΧΥΤΑ Ζακύνθου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ελλάδα 09.10.2025
Η χώρα μας θα καταβάλει άμεσα 5,5 εκατ. ευρώ και επιπλέον 12.500 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης από σήμερα - Το χρονικό της υπόθεσης

Έρικ Μεταξάς: Ο συντηρητικός Ελληνοαμερικανός που θέλει να γίνει ο νέος Jimmy Kimmel

Κόσμος 09.10.2025
Ο Μεταξάς, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παρουσιαστής και ευαγγελικός διανοούμενος, παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που θα επαναφέρει τη «χαρά» στην ψυχαγωγία, απαλλαγμένη από το «δηλητήριο των φιλελεύθερων talk show»

Τραγωδία στην Disneyland: Γυναίκα πέθανε μετά τη βόλτα στο Haunted Mansion

Κόσμος 09.10.2025
Μια 60χρονη γυναίκα πέθανε μετά τη βόλτα της στο εμβληματικό Haunted Mansion της Disneyland

Έβγαλε τσεκούρι μέσα σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας και απειλούσε επιβάτες και οδηγό

Ελλάδα 09.10.2025
Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο, όρμησαν πάνω του, τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες και κατέσχεσαν το τσεκούρι

Ιστορική συμφωνία Ισραήλ και Χαμάς – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για την ειρήνη

Κόσμος 09.10.2025
Το σχέδιο Τραμπ και οι προηγούμενες εκεχειρίες

Έκρηξη στη ντισκοτέκ Jacky.O: Η ανατροπή και τα λάθη του δράστη

Ελλάδα 09.10.2025
Οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις κινήσεις του δράστη, εντοπίζοντας σημαντικά λάθη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Είμαι αφοσιωμένος στους Μπακς, σε 6‑7 μήνες πολλά αλλάζουν όμως

Αθλητικά Νέα 09.10.2025
Τι είπε ο Έλληνας σούπερ σταρ, με αφορμή δημοσιεύματα για το μέλλον του

Γαλλία: Τραγικός θάνατος για 60χρονη ‑ Παγιδεύτηκε στο παράθυρο του αυτοκινήτου της ενώ το καθάριζε

Κόσμος 09.10.2025
Η Μπερναντέτ Ντελμότ βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της στο μικρό γαλλικό χωριό Μπισί-συρ-Φλε στις 13 Ιουνίου.