E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η «εξομολόγηση» του κορωνοϊού στον άνθρωπο έγινε viral

Από τον Ιταλό συγγραφέα Danilo Calabrese

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 30/3/2020 | 15:26

Η «εξομολόγηση» του κορωνοϊού στον άνθρωπο έγινε viral
Pexels

Ο Ιταλός συγγραφέας Danilo Calabrese δημιούργησε το πιο όμορφο και... ανθρώπινο βίντεο για τον κορωνοϊό.

Ο Covid-19 ήρθε στην καθημερινότητά μας κι έχει καταφέρει να προσβάλλει χιλιάδες ανθρώπους στον κόσμο. Άλλους επέλεξε να τους πάρει μακριά, ενώ άλλους τους έχει φοβίσει κι έχει ρίξει την ψυχολογία τους.

Ο συγγραφέας Danilo Calabrese προσπάθησε να δώσει μια άλλη οπτική στο επίκαιρο θέμα και να κάνει τον κόσμο να το «αγκαλιάσει» κάπως.

Έτσι, λοιπόν, σκέφτηκε «τί θα έλεγε ο κορονοϊός, αν είχε φωνή;» κι έγραψε ένα πολύ συγκινητικό γράμμα, που δίνει τροφή για σκέψη.

Την μετάφραση έκανε ο Κωνσταντίνος Σταματόπουλος, που έγραψε στην ανάρτησή του «Μού το προώθησαν φίλοι Ιταλοί και θεώρησα τιμή μου να φτιάξω τους υπότιτλους. Θετική πλευρά στον θάνατο δεν υπάρχει προφανώς. Ας θυμηθούμε - μετά από όλο αυτό - ωστόσο ξανά τι σημαίνει ζωή». Το βίντεο «ντύθηκε» μουσικά από το «Now we are free», του Γερμανού συνθέτη Hans zimmer.

«Σκέφτηκα πολύ αυτές τις μέρες, προσπαθώντας να βρω ένα νόημα. Γιατί ένα νόημα θα πρέπει να υπάρχει για όλη αυτή την τρελή κατάσταση, στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε. Φαντάστηκα το ενδεχόμενο να μπορούσε να μιλήσει ο ιός.

Και σκέφτηκα τι θα μας έλεγε σε ένα γράμμα, εάν μπορούσε να το κάνει. Αυτές είναι οι λέξεις που έβαλα σε μια κόλλα χαρτί», ανέφερε στην εισαγωγή κι έδωσε το... λόγο στον κορονοϊό:

«Γεια. Είμαι ο Covid-19. Πολλοί από εσάς με γνωρίζουν πιο απλά σαν κορονοϊό. Ναι, λοιπόν, εγώ είμαι. Συγχωρήστε με που δεν σας ενημέρωσα εγκαίρως, αλλά γνωρίζω πότε θα φτάσω, με ποια μορφή και σε ποια ισχύ θα καταλήξω σε εσάς.

Γιατί είμαι εδώ;

Ας πούμε ότι είμαι εδώ, γιατί κουράστηκα να σας βλέπω να πηγαίνετε προς τα πίσω, αντί να εξελίσσεστε. Κουράστηκα να σας βλέπω συνέχεια να καταστρέφετε με τα ίδια σας τα χέρια. Κουράστηκα με τον τρόπο που μεταχειρίζεστε τον πλανήτη μας. Κουράστηκα με τον τρόπο που μεταχειρίζεστε ο ένας τον άλλον. Κουράστηκα με τις καταχρήσεις σας, με τη βία που ασκείτε, με τους πολέμους, με τις διαπροσωπικές συγκρούσεις, αλλά και με τις δεισιδαιμονίες σας. Κουράστηκα με τη ζήλια για κοινωνικό φαίνεσθαι, με τις δεξιότητες σας, με την υποκρισία σας και με τον εγωισμό σας.

Κουράστηκα. Με τον ελάχιστο χρόνο που αφιερώνετε σε εσάς και στις οικογένειές σας. Κουράστηκα με το πόσο ρηχοί είστε. Κουράστηκα με τη σημασία που συχνά δίνετε σε επιφανειακά πράγματα εις βάρος των άκρως απαραίτητων. Κουράστηκα με την παθολογική σας και ακατάπαυστη αναζήτηση του καλύτερου φορέματος, του τελευταίου μοντέλου smartphone και του πιο ωραίου αυτοκινήτου, μόνο και μόνο για να αισθανθείτε ολοκληρωμένοι. Κουράστηκα από τις εξαπατήσεις σας. Από την έλλειψη ενημέρωσής σας. Από τον ελάχιστο χρόνο που αφιερώνετε στη μεταξύ σας επικοινωνία. Κουράστηκα πολύ από τα συνεχή σας παράπονα, όταν δεν κάνετε απολύτως τίποτα για να βελτιώσετε τις ζωές σας. Κουράστηκα να σας βλέπω σε διαφωνίες και τσακωμούς για ασήμαντες αφορμές. Για τις συνεχείς αψιμαχίες ανάμεσα σε αυτούς που σας κυβερνούν και για τις λάθος επιλογές που συχνά κάνουν αυτοί που σας αντιπροσωπεύουν. Κουράστηκα να βλέπω ανθρώπους να αλληλοπροσβάλλονται και να σκοτώνονται για έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Το γνωρίζω… Θα είμαι σκληρός μαζί σας. Ίσως κάτι παραπάνω από σκληρός, αλλά δεν ξεχωρίζω κανέναν.

Είμαι ιός.

Η δράση μου θα σας στοιχίσει ζωές. Αλλά θέλω να καταλάβετε μια και καλή ότι πρέπει να αλλάξετε πλευρό. Για το καλό σας. Το μήνυμα που έχω να σας δώσω είναι απλό. Θέλησα να τονίσω όλα τα όρια της κοινωνίας στην οποία ζείτε, ώστε να μπορέσετε να τα εξαλείψετε. Θέλησα να προκαλέσω παύση των πάντων, ώστε να κατανοήσετε ότι το μοναδικό σημαντικό πράγμα στο οποίο πρέπει να ταχθείτε με όλη σας την ψυχή από εδώ και στο εξής είναι το εξής απλό:

Η ζωή.

Η δική σας και των παιδιών σας.

Και σε αυτό που είναι πραγματικά απαραίτητο για να την προστατέψετε, να την αγκαλιάσετε και να την μοιραστείτε. Σας ήθελα όσο το δυνατόν περισσότερο κλεισμένους και απομονωμένους στα σπίτια σας, μακριά από γονείς, παππούδες γιαγιάδες, παιδιά και εγγόνια. Για να μπορέσετε να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι μια αγκαλιά, η ανθρώπινη επαφή, ο διάλογος, μια χειραψία, μια βραδιά με φίλους, μια βόλτα στο κέντρο, ένα δείπνο σε κάποιο μαγαζί, ένα τρέξιμο στο πάρκο σε ανοιχτό χώρο. Από αυτές τις εικόνες πρέπει να ξεκινήσουν εκ νέου τα πάντα.

Είστε όλοι ίδιοι. Μην κάνετε διακρίσεις μεταξύ σας. Σας απέδειξα ότι δεν υφίστανται αποστάσεις. Ταξίδεψα χιλιόμετρα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να το καταλάβετε. Εγώ είμαι περαστικός, αλλά τα συναισθήματα εγγύτητας και συνεργασίας που δημιούργησα σε εσάς σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα πρέπει να διαρκέσουν στο διηνεκές. Ζήστε τη ζωή σας με τον πιο απλό τρόπο. Περπατήστε. Αναπνεύστε σε βάθος. Κάντε καλές πράξεις. Γιατί το καλό θα σας επιστρέψει πάντα με τόκο. Απολαύστε τη φύση. Κάντε ο,τι σας αρέσει και σας γεμίζει και δημιουργήστε τις συνθήκες που θα σας επιτρέψουν να μην εξαρτάστε από τίποτα. Όταν θα αρχίσετε τους εορτασμούς, εγώ θα έχω μόλις φύγει. Αλλά να θυμάστε… Να μην προσπαθείτε να είστε καλύτεροι άνθρωποι μόνο όσο διαρκεί η παρουσία μου.

Αντίο…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νίκος Μάνεσης: Δεν άξιζε αυτό το τέλος στον Γιώργο Παπαδάκη

Media 05.07.2025
«Τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς, όπως παρουσιάστηκαν. Δεν θα πω λεπτομέρειες»

Εύα Λονγκόρια: Μας… κολάζει η 50χρονη ηθοποιός με το μικροσκοπικό μπικίνι της

Tabloid 05.07.2025
Η Λονγκόρια, η οποία έχει κατοικία στην πόλη Marbella, φωτογραφήθηκε πριν από λίγες ημέρες φορώντας ένα μαγιό με λεοπάρ μοτίβο που άφηνε ελάχιστα στη φαντασία

Ραντεβού για ξεμαλλιάσματα στο First Dates:Του «χρέωσε» ότι κοιτούσε άλλες, «αγενής, του πέφτω πολύ»

Media 05.07.2025
Το ραντεβού του Τάσου και της Βαλεντίνας στο First Dates δεν πήγε και τόσο καλά, με την νεαρή κοπέλα να τον κατηγορεί ότι φλέρταρε με άλλες.

Ζήσης Ρούμπος: «Τον Μάιο του 2024 διαγνώστηκα με καρκίνο του δέρματος»

Tabloid 05.07.2025
Είμαι από τους τυχερούς που το ανακάλυψαν τυχαία, πρόσθεσε ο κωμικός

Βίντεο: Ρίγη συγκίνησης στη συναυλία των Οasis στο Κάρντιφ, αφιέρωσαν το «Live Forever» στον αδικοχαμένο Ζότα

Social 05.07.2025
To θρυλικό συγκρότημα, την πρώτη νύχτα της επανένωσής του, απέτισε φόρο τιμής στον επιθετικό της Λίβερπουλ που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Viral Κουτσούμπας στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Πας τις λαχών αρχίδιον…»

Social Χτες
Μία αρχαιοελληνική ρήση χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή, αναφερόμενος στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, και έβαλε «φωτιά» στα social media

Γιάννης Πάριος: Καμιά φορά είναι ατυχία για τα παιδιά μου να έχουν πατέρα τον Πάριο

TV Buzz Χτες
Η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Γιάννη Πάριου στη Φαίη Σκορδά. Η αναφορά στην οικογένεια και τα παιδιά του.

Μπέττυ Μαγγίρα: Τι απαντά για την τηλεοπτική επιστροφή στην ΕΡΤ

TV Buzz Χτες
«Εγώ πολλά θα ήθελα να κάνω. Το βράδυ είναι κάτι μου αρέσει πολύ», είπε η Μπέττυ Μαγγίρα.

Δήμητρα Παπαδοπούλου: Για καλοκαιρινές διακοπές στο Μαρόκο

Social Χτες
Η ηθοποιός μοιράστηκε στιγμιότυπα από το εξωτικό ταξίδι της στα social media

Η Κατερίνα Καραβάτου εξομολογείται: «Δεν νομίζω ότι θα παντρευόμουν ξανά»

Tabloid Χτες
«Τον Χρήστο Φερεντίνο τον αγαπώ πολύ και μου έχει φερθεί συγκλονιστικά», δήλωσε μεταξύ άλλων

Ανακοίνωσε τις αλλαγές στο Πρωινό ο Γ. Λιάγκας μετά το τέλος του Καλημέρα Ελλάδα

Media Χτες
Αυλαία ρίχνει για αυτή τη σεζόν και το Πρωινό με τον Γιώργο Λιάγκα να κάνει ανακοινώσεις για την ερχόμενη σεζόν