E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σχέδιο λειτουργίας με προσωπικό ασφαλείας στο Δημόσιο

Nέο μήνυμα Μητσοτάκη το απόγευμα

Δημοσίευση 17/3/2020 | 13:45

Σχέδιο λειτουργίας με προσωπικό ασφαλείας στο Δημόσιο

Σχέδιο λειτουργίας με προσωπικό ασφαλείας για δημόσιο τομέα και ΔΕΚΟ επεξεργάζεται η κυβέρνηση, καθώς απολύτως κρίσιμο για την εξάπλωση του κορωνοϊού στο γενικό πληθυσμό αποτελεί το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, αλλά και η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από αύριο συνιστούν πτυχές μόνο του εθνικού σχεδίου πρόληψης και καταπολέμησης, το οποίο αναμένεται να εμπλουτιστεί και με τη λειτουργία του δημοσίου με προσωπικό ασφαλείας.

Η παρουσία, άλλωστε, ενός μικρού αριθμού εργαζομένων στις υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα, τις ΔΕΚΟ, αλλά και τους δήμους θα συνέβαλε καταλυτικά στην περαιτέρω μείωση του αριθμού των πολιτών που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και βρίσκονται σε κίνηση από τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου κατά το ελάχιστο δυνατό.

Πόντους στο σενάριο αυτό έδωσε η χθεσινή ενεργοποίηση της λειτουργίας ειδικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης για το δημόσιο, παρουσία και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία παρέχει δυνατότητες εργασίας εξ’ αποστάσεως για μεγάλο εύρος λειτουργιών και δημόσιων υπηρεσιών, σε μια εποχή μάλιστα που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα διαθέτουν πρόσβαση και λογαριασμούς στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ο υψηλός, αυτός, βαθμός πρόσβασης και εξοικείωσης των εργαζομένων στο δημόσιο με ψηφιακά περιβάλλοντα καθιστά εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο η λειτουργία του κράτους να υποστηριχθεί το επόμενο διάστημα με λιγότερη αυτοπρόσωπη παρουσία στα κτίρια, δυνατότητα που δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει στο αποψινό του μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ο Πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν