E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιταλία: Νοσοκόμες με μώλωπες στο πρόσωπο μετά από πολύωρες βάρδιες

Η Ιταλία σε καραντίνα - Η μάχη του ιατρικού προσωπικού διαρκής

Δημοσίευση 11/3/2020 | 17:19

Ιταλία: Νοσοκόμες με μώλωπες στο πρόσωπο μετά από πολύωρες βάρδιες

Η Ιταλία πληρώνει βαρύ τίμημα από τον κορονοϊό και οι εικόνες από τα νοσοκομεία θυμίζουν αυτές της πόλης Γουχάν στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του ιού.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, Ιταλίδες νοσοκόμες έχουν μώλωπες στο πρόσωπο επειδή φορούν διαρκώς τις χειρουργικές μάσκες και σε περιπτώσεις πέφτουν εξαντλημένες σε τραπέζια, μετά την αδιάκοπη προσπάθεια εναντίον του κορονοϊού.

Μία νοσοκόμα, ονόματι Αλέσια Μπονάρι, ανάρτησε μια φωτογραφία του σημαδεμένου προσώπου της που προκλήθηκε από τον ειδικό εξοπλισμό που φορούσε για ώρες, κατά τη διάρκεια της βάρδιας της στο Μιλάνο.

Εκατοντάδες άνθρωποι νοσηλεύονται στην Ιταλία και κυρίως στο βόρειο κομμάτι της χώρας, ενώ χθες μόλις σε 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους 168 ασθενείς.

Την οριακή κατάσταση περιγράφει η Μπονάρι, αναφερόμενη στην καθημερινότητα των νοσοκομείων, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να πιει ούτε νερό ή να πάει στην τουαλέτα αφού φόρεσε τον ειδικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια 6ωρης βάρδιας.

Μια άλλη νοσοκόμα, ονόματι Έλενα Παγιαρίνι, απεικονίζεται να έχει καταρρεύσει πάνω στο γραφείο της, ενώ ακόμα φορά τη μάσκα της σε ένα νοσοκομείο στην Κρεμόνα όπου εργάζεται σχεδόν ακατάπαυστα.
«Φοβάμαι, αλλά όχι να πάω για ψώνια. Φοβάμαι να πάω στη δουλειά», γράφει η Μπονάρι. «Φοβάμαι διότι η μάσκα μπορεί να μην έχει εφαρμόσει καλά στο πρόσωπό μου ή μπορεί να έχω αγγίξει τυχαία το πρόσωπό μου με βρώμικα γάντια. Ή ίσως οι φακοί δεν καλύπτουν πλήρως τα μάτια μου και κάτι μπορεί να έχει περάσει».

«Είμαι εξαντλημένη γιατί οι προστατευτικές συσκευές είναι κακές, το εργαστηριακό παλτό με κάνει να ιδρώνω και μόλις τα φορέσω δεν μπορώ πλέον να πάω στο μπάνιο ή να πιω νερό για έξι ώρες. Είμαι ψυχολογικά κουρασμένη, όπως όλοι οι συνάδελφοί μου που βρισκόταν στην ίδια κατάσταση για εβδομάδες».

Η νοσοκόμα ζήτησε επίσης από τους Ιταλούς να συμμορφωθούν με τους κανόνες καραντίνας που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα όταν όλη η χώρα τέθηκε σε απομόνωση.

«Θα συνεχίσω να φροντίζω τους ασθενείς μου, γιατί είμαι υπερήφανη και ερωτευμένη με τη δουλειά μου», είπε.

«Αυτό που ζητώ από όποιον διαβάζει αυτό το ποστ δεν είναι να απογοητευτεί με την προσπάθειά μας, αλλά να μείνει στο σπίτι και να προστατέψει έτσι εκείνους που είναι πιο εύθραυστοι. Εμείς οι νέοι δεν έχουμε ανοσία στον κορονοϊο, και εμείς μπορούμε επίσης να κολλήσουμε, ή χειρότερα, μπορούμε να αρρωστήσουμε. Δεν έχω την πολυτέλεια να κάτσω καραντίνα μου, πρέπει να πάω στη δουλειά και να κάνω αυτό που πρέπει. Κάντε και εσείς αυτό που πρέπει, σας παρακαλώ».

Η Έλενα Παγιαρίνι αποκοιμήθηκε φορώντας τη μάσκα της και μία χειρουργική ρόμπα.

«Όλοι δοκιμαζόμαστε σωματικά και πνευματικά, βλέποντας όλους αυτούς τους άρρωστους ανθρώπους που μας ζητάνε βοήθεια κοιτώντας μας στα μάτια» είπε ένας συνάδελφός της που τράβηξε τη φωτογραφία.

«Ξεκινήσαμε στις 8 το πρωί. Δουλεύουμε ασταμάτητα πάνω από 10 ώρες. Είδα την Έλενα να ξεκουράζεται για 5 λεπτά μετά από ώρες που έτρεχε από τον έναν ασθενή στον άλλον».

Οι γιατροί αναφέρουν ότι τα νοσοκομεία δουλεύουν στο «200% της ικανότητάς τους» και εκείνοι καλούνται να λαμβάνουν αποφάσεις ζωής ή θανάτου, με τις περιπτώσεις κορονοϊού να συσσωρεύονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Μουντιάλ 2026: Μέχρι και 2.600 ευρώ πουλάει η FIFA κομμάτια από το χορτάρι του γηπέδου του τελικού

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Στις 19 Ιουλίου στο MetLife Stadium στο Νιού Τζέρσεϊ θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

«Ερχόμαστε ως κυβερνώσα αριστερά και όχι ως αριστερά της διαμαρτυρίας» λέει ο Τσίπρας και κλείνει το μάτι στους Ευρωσοσιαλιστές

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πυρά κατά την κυβέρνησης: Δεν μπορεί στην εξωτερική πολιτική να λειτουργούμε ως υποτακτικοί για να εξευμενίζουμε τις προθέσεις και να ευελπιστούμε στην καλή διάθεση ενός ηγέτη

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Ελλάδα 10.07.2026
Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»