E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γουχάν: Η επιδημία «έχει πρακτικά τεθεί υπό έλεγχο»

Η επίσκεψή του στην πόλη έγινε μετά τη σημερινή ανακοίνωση των ενθαρρυντικών στοιχείων για την Κίνα

Δημοσίευση 10/3/2020 | 15:07

Γουχάν: Η επιδημία «έχει πρακτικά τεθεί υπό έλεγχο»

Η επιδημία του νέου κοροναϊού «έχει πρακτικά τεθεί υπό έλεγχο», εκτίμησε σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, μιλώντας από την «καρδιά» της επιδημίας της Covid-19 στην Κίνα, την πόλη Γουχάν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μετέδωσε το Xinhua. 

 «Τα πρώτα αποτελέσματα εξασφαλίστηκαν με την σταθεροποίηση της κατάστασης και την αντιστροφή της τάσης στην Γουχάν και την Χουμπέι», την επαρχία όπου περίπου 56 εκατομμύρια κάτοικοι τέθηκαν σε καραντίνα στα τέλη Ιανουαρίου, δήλωσε ο Σι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.   

Η επίσκεψή του στην πόλη έγινε μετά τη σημερινή ανακοίνωση των ενθαρρυντικών στοιχείων για την Κίνα, όπου μόνον 19 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν μέσα τις τελευταίες 24 ώρες. Η θεαματική αυτή πτώση σε σχέση με τα εκατοντάδες κρούσματα που ανακοινώνονταν καθημερινά τον Φεβρουάριο ίσως οφείλεται στα δραστικά μέτρα καραντίνας που ελήφθησαν.   

Φορώντας μάσκα, ο Σι Τζινπίνγκ, έφτασε σήμερα το πρωί στη Γουχάν, στη συνέχεια μετέβη "αμέσως μετά την αποβίβασή του από το αεροπλάνο" στο νοσοκομείο της Χουοσενσάν, αυτό που κατασκευάστηκε σε 10 μέρες από έναν στρατό εργατών, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. 

Στη συνέχεια συνομίλησε --από απόσταση-- με ασθενείς και με μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το CCTV. Ο πρόεδρος Σι μετέβη επίσης σε συνοικία στην Ουχάν για να μιλήσει με κατοίκους που βρίσκονται σε καραντίνα και αξιωματούχους που είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης.   

Ο νέος κοροναϊός εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην Ουχάν, προτού επεκταθεί σε όλη τη χώρα και μετά στο εξωτερικό. Περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί στον κόσμο, εκ των οποίων 4.000 έχουν καταλήξει, στην πλειονότητά τους στην Κίνα. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι σημαίνει για την Ευρώπη η εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ στην Ουκρανία

Κόσμος 22.11.2025
Τα δύο σενάρια για την επόμενη ημέρα

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Ελλάδα 22.11.2025
Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κόσμος Χτες
Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο