E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο προπονητής που κάθισε στον πάγκο της ίδιας ομάδας για 44 χρόνια

Ένα ρεκόρ που δεν θα σπάσει ποτέ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 12/3/2020 | 00:09

Ο προπονητής που κάθισε στον πάγκο της ίδιας ομάδας για 44 χρόνια
@hotsportissues.blogspot.com

Αν έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιος είναι ο μακροβιότερος προπονητής που έκατσε σε έναν πάγκο στην Ευρώπη, τότε η απάντηση είναι, Ο Γκι Ρου. Ο Γάλλος τεχνικός κάθισε στον πάγκο της γαλλικής Οσέρ για 44 χρόνια, ένα περισσότερο από τον Γουίλι Μάλεϊ, που έκατσε στον πάγκο της Σέλτικ από το 1897 μέχρι το 1940!

Το 1961 ο Γκι ρου ήταν 23 ετών. Είχε γεννηθεί στην πόλη Κολμάρ της βορειοανατολικής Γαλλίας, όχι πολύ μακριά από την πόλη της Οσέρ. Εκεί αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής από τα 16 μέχρι τα 19, πριν πάει για μια τριετία στην Λιμόζ. Όταν έμαθε πως η ομάδα της Οσέρ, που τότε αγωνιζόταν στην 5η κατηγορία έψαχνε προπονητή, δεν δίστασε να στείλει βιογραφικό. Που για την θέση του προπονητή ήταν εντελώς άδειο. Όμως ήταν τέτοια η επιθυμία του να αναλάβει την ομάδα που έπεισε τον πρόεδρο. Και το 1961 άρχισε ένα σερί, που όμοιό του δεν έχει υπάρξει. Λάτρης της πειθαρχίας (κάποιοι τον έλεγαν δικτάτορα και τύραννο), κατάφερε μετά από 18 χρόνια να ανεβάσει την ομάδα στην 2η Εθνική και να φτάσει στον τελικό του κυπέλλου, όπου έχασε από την Νάντ.

https://www.lepoint.fr/economie/evasion-fiscale-guy-roux-rapatrie-3-millions-d-euros-en-france-17-02-2016-2019158_28.php

@lepoint.fr

Ωστόσο την ίδια χρονιά κέρδισε τον πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας και η Οσέρ ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ligue 1. Από τότε δεν ξαναέπεσε, παρά μόνο επτά χρόνια μετά την φυγή του Γκι Ρου. Κατάφερε μάλιστα να κατακτήσει 4 κύπελλα Γαλλίας. Η καλύτερη σεζόν όμως για την Οσέρ ήταν το 1995/96, όταν κατέκτησε το μοναδικό νταμπλ της ιστορίας της με τον Γκι Ρου φυσικά στον πάγκο και παίκτες όπως ο Λοράν Μπλαν, ο Λίλιαν Λασλαντ, ο Στεφάν Γκιβαρς, ο Ταρίμπο Γουέστ και ο Σαμπρί Λαμουσί.

Ο Γκι Ρου έμεινε μέχρι το 2005, φεύγοντας με ψηλά το κεφάλι, κατακτώντας το τέταρτο κύπελλο Γαλλίας. Πήγε για 4 παιχνίδια στη Λανς και έφυγε, ενώ είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο. Από τότε δεν κρατάει το στόμα του κλειστό, ενώ στην πόλη της Οσέρ των 90 χιλιάδων κατοίκων, ο Γκι Ρου βγάζει δήμαρχο και είναι μάλλον ο πιο σημαντικός πολίτης της.

https://www.francetvpro.fr/index.php/hauts-de-france/programmes/20916624

@francetvpro.fr

Οι ιστορίες που τον ακολουθούν είναι πολλές, όπως τότε που πήγε στην Κούβα και ο Κάστρο τον φώναξε για να του ζητήσει να αφήσει την Οσέρ και να μάθει ποδόσφαιρο τους Κουβανούς, που ήταν κολλημένοι με το αμερικανικό άθλημα του μπέιζμπολ. Κατά τα λεγόμενά του πάντα. Όπως και να έχει, ο Γκι ρου έφτιαξε μια δυναστεία, έκανε την ομάδα της Οσέρ αυτή που είναι, ανέδειξε ποδοασγαριστές όπως ο Καντονά, ο Μπλαν, ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο Φιλίπ Μεξές και παραμένει μέχρι σήμερα ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δεν είναι και λίγα αυτά που κατάφερε...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο