E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έβρος: Επεκτείνουν τον φράχτη στην περιοχή των συνόρων

Σταμάτησαν την είσοδο σε 2.867 μετανάστες

Δημοσίευση 6/3/2020 | 12:07

Έβρος: Επεκτείνουν τον φράχτη στην περιοχή των συνόρων

Την παράνομη είσοδο στην χώρα μας από τα σύνορα, στην περιοχή του Έβρου, σε περίπου 3.000 άτομα, απέτρεψαν οι ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές κατά το ίδιο διάστημα συνέλαβαν 8 άτομα. Επτά από τα οποία προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.

Την ίδια ώρα σε νέα μέτρα για την αποτροπή απόπειρας νέων εισβολών από τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά την απόφαση Ερντογάν να ανοίξει τις πύλες ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Σε πρώτη φάση φέρεται να έχει ληφθεί η απόφαση να επεκταθεί για περίπου 40χλμ. ο υφιστάμενος φράχτης στον Έβρο, ο οποίος για την ώρα καλύπτει 12,5 χλμ. χερσαίων σημείων πρόσβασης πριν και μετά τις Καστανιές.

Στόχος είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής και του Ελεύθερου Τύπου, να καλυφθούν αδύναμα σημεία αλλά και να δοθεί ένα επιπλέον σήμα αποτροπής πέραν των όσων διαμηνύουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στελέχη της κυβέρνησης.

Τα νέα χιλιόμετρα του φράχτη σχεδιάζεται να τοποθετηθούν τμηματικά είτε σε περιοχές στις οποίες τα νερά του Έβρου έχουν χαμηλή στάθμη είτε σε περιοχές στις οποίες υπάρχουν τμήματα στεριάς που ευνοούν τη διέλευση.

Ως τέτοιες περιοχές έχουν υποδειχθεί τμήματα σε Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια, Νέα Βύσια και αλλού.

Τούρκοι πετούν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά

Σε μαζικές ρίψεις δακρυγόνων προχώρησαν Τούρκοι προς την ελληνική πλευρά το πρωί της Παρασκευής στις Καστανιές του Έβρου χωρίς να φαίνεται, τελικά, να υπάρχει προσπάθεια εισβολής από τους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα προς το ελληνικό έδαφος.

«Εδώ και μισή ώρα (σ.σ. λίγο πριν τις 8 το πρωί) έχει έχει αρχίσει η ρίψη δακρυγόνων μετά απο μια ήρεμη νύχτα. Φαίνεται ότι το έργο αυτό θα το βλέπουμε για αρκετές ημέρες τις πρωινές ώρες» περιέγραψε την κατάσταση στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

«Μετά την ξεκούραση της νύχτας παίρνουν κατεύθυνση για να ασκήσουν πίεση στις ελληνικές δυνάμεις. Ίσως είναι σε μια προσδοκία εξάντλησης των δικών μας δυνάμεων και για να μην υπάρχει επανάπαυση ότι τα επεισόδια τελείωσαν» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, «το βράδυ πιέζουν περισσότερο στον κεντρικό και νότιο Έβρο και το πρωί στις Καστανιές».

Όσον αφορά, τέλος, τη δημιουργία καταυλισμού για χιλιάδες μετανάστες στην Αδριανούπολη ο κ. Μαυρίδης είπε ότι «προχωρά με μικρή αυξητική τάση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: Γιατί κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα και ποιους εξυπηρέτησε ο «εντιμότατος»;

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για να αποδώσει το πολιτικό κατάντημα του Τσίπρα, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τρεις συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Δύο άντρες και μία γυναίκα οι συλληφθέντες - Οι δύο αποτελούσαν το «επιχειρησιακό ζευγάρι» και ο τρίτος είχε υποστηρικτικό ρόλο – Πρόκειται για άτομα γνωστά στον αναρχικό χώρο, η γυναίκα έφυγε για Κρήτη μετά τη δολοφονία

Σκηνικό πρωτοφανούς έντασης από την Ζ. Κωνσταντοπούλου ‑ Κάλεσε την αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ένα τσιγάρο άναψα»: Βίντεο με τραυματία εργαζόμενο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στην επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Από την φωτιά τραυματίστηκαν έντεκα άτομα - Τα τρία δίνουν μάχη διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας ‑ Bίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ανησυχία σε κατοίκους και λουόμενους – Αναζητούνται τα αίτια του φαινομένου

Πύρινη κόλαση στην Ανδαλουσία με 12 νεκρούς, κάηκαν άνθρωποι μέσα στα αυτοκίνητά τους

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Μάχη με τις φλόγες στην Αλμερία εν μέσω καύσωνα - Την «τεράστια θλίψη» του εξέφρασε ο Πέδρο Σάντσεθ - Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχει και ο στρατός