E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το ποδόσφαιρο του έσωσε τη ζωή την ημέρα που δολοφόνησαν τους γονείς του

Η τραγική ιστορία του 29χρονου άσου της Ίντερ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 9/3/2020 | 00:06

Το ποδόσφαιρο του έσωσε τη ζωή την ημέρα που δολοφόνησαν τους γονείς του
@goal.com

Συνήθως όταν λέμε πως ο αθλητισμός σώζει ζωές εννοούμε πως η ενασχόληση ενός παιδιού κατά κύριο λόγο αλλά και ενός ενήλικα, του δίνει κίνητρο και απασχόληση, ώστε να μην έχει σχέση με επικίνδυνες δραστηριότητες αλλά και γιατί το σώμα είναι πιο υγίες. Στην περίπτωση του Victor Moses, το ποδόσφαιρο του έσωσε κυριολεκτικά την ζωή, την ημέρα που δολοφονήθηκαν οι γονείς του.

Ο νυν άσος της Ίντερ και πρώην των Τσέλσι, Κρίσταλ Πάλας και Γούιγκαν, γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1990 στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, το Λάγος. Οι γονείς του ήταν χριστιανοί και μάλιστα ο πατέρας του ήταν πάστορας και μαζί με την μητέρα του ζούσαν στην περιφέρεια της Καντούνα στα βόρεια της χώρας. Οι γονείς του ήταν μεγάλοι όταν γεννήθηκε και τον ανέθρεψαν με αυστηρή χριστιανική πίστη και περασε τα περισσότερα από τα παιδικά του χρόνια ακολουθώντας τους σε διάφορα μέρη όπου τους άκουγε να διδάσκουν τον λόγο του Θεού.

https://factswarehouse.com/victor-moses-biography-things-you-didnt-know-about-him-net-worth/

@factswarehouse.com

Οι γονείς του ήταν αφοσιωμένοι στην αποστολή τους, γνωρίζοντας πως πολλές φορές ήταν επικίνδυνο να διδάσκουν την χριστιανοσύνη σε ορισμένες περιοχές, όπου επικρατούσε το μουσουλμανικό στοιχείο. Όταν ο Moses ήταν 11 ετών, έπαιζε ποδόσφαιρο στους δρόμους της πόλης. Λίγο μετά το σχολείο, αυτός και οι φίλοι του δεν έβλεπαν την ώρα να κλωτσήσουν την στρογγυλή θεά, με τα όνειρά τους να μην έχουν ταβάνι. Όμως μια ημέρα γύριζε σπίτι και είδε τους γονείς του νεκρούς, μια εξέγερση οδήγησε σε σύγκρουση μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών και οι γονείς του πλήρωσαν τον άκρατο φανατισμό.

Τότε πληροφορήθηκε πως τον έψαχναν και πως θα ήταν ο επόμενος. Οι φίλοι του με γρήγορες κινήσεις τον πήραν και τον έκρυψαν σε ένα ασφαλές μέρος μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Εκεί σκέφτηκε πως δεν μπορούσε άλλο ναμεί9νει στην Νιγηρία. Ήταν μόλις 11 ετών, ορφανός, χωρίς σπίτι ουσιαστικά και χωρίς κανέναν να στραφεί για βοήθεια.

Αποφάσισε να ζητήσει άσυλο στην Αγγλία. Μια οικογένεια από το νότιο Λονδίνο δέχθηκε να τον αναλάβει και να τον μεγαλώσει σαν δικό της παιδί. Λίγο αργότερα ο Victor έφτασε στο Λονδίνο, σε έναν τόπο όπου δεν γνώριζε τίποτα. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Guardian, το ταξίδι ήταν μεγάλο αλλά η «Αγγλία με την πρώτη ματιά έμοιαζε με τον παράδεισο. Ένιωσα πως μπορεί να έβλεπα τους γονείς μου εκεί». Το κράτος του έδωσε άσυλο και ο Victor Moses ήξερες ακριβώς τι ήθελε αν κάνει: να συνεχίσει να παίζει το άθλημα που του έσωσε την ζωή.

https://m.scoopernews.com/detail?newsId=1776916

@scoopernews.com

Πήγε σχολείο παίζοντας ταυτόχρονα σε μικρές τοπικές ομάδες. Είχε τρία μόλις χρόνια στην Αγγλία όταν η μεγαλύτερη ομάδα του νότιου Λονδίνου, η Κρίσταλ Πάλας, τον πλησίασε και του ζήτησε να γίνει μέλος των ακαδημιών της. Στην πρώτη του χρονιά σκόραρε περισσότερα από 100 γκολ στην ομάδα της Κ14. Μέχρι να κλείσει τα 17, οι άνθρωποι της Πάλας έτριβαν τα χέρια τους.

Τότε ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Πέρασε τρεις σεζόν στην Championship με τα κυανέρυθρα και η Γουίγκαν αποφάσισε να ξοδέψει 2,5 εκατομμύρια λίρες για τον φέρει στην Premier League. Εκεί συνέχισε να παίζει σε υψηλό επίπεδο και το 2012, μια ομάδα από το δυτικό Λονδίνο αυτή τη φορά έκανε 5 προτάσεις για να τον αποκτήσει. Πλέον ο Victor Moses ήταν παίκτης της Τσέλσι. Και της Εθνικής Νιγηρίας. Είχε καταφέρει όσα είχε υποσχεθεί στον εαυτό του και στους γονείς του.

https://soccernet.ng/2020/01/could-victor-moses-return-to-chelsea-in-january.html

@soccernet.ng

Τα επόμενα οκτώ χρόνια τον βρήκαν τα μισά στην Τσέλσι και τα άλλα μισά δανεικό σε Λίβερπουλ, Στοόυκ, Γουέστ Χαμ και Φενερμπαχτσε. Την φετινή χρονιά είναι επίσηςε δανεικός στην Ιταλία και την Ίντερ. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό εξτρέμ, ακούραστο, που αγαπάει το παιχνίδι γιατί λόγω αυτού βρίσκεται στην ζώη. «Όπου κι αν βρίσκονται αυτή τη στιγμή, πρέπει να είναι περηφανοι για μένα, να κοιτούν κάτω και να είναι περήφανοι»...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ιστορία του «χρονoταξιδιώτη» που φέρεται να κέρδισε 350 εκατ. δολάρια σε δύο εβδομάδες

Stories 25.02.2026
Ο άνθρωπος που ήρθε από το 2250 για να παίξει στο χρηματιστήριο – Μύθος, απάτη ή το πιο επιτυχημένο hoax;

Η ερωμένη που «έκαψε» τον «Ελ Μέντσο»

Stories 25.02.2026
Το κρυφό ραντεβού στα βουνά και το τέλος του ισχυρότερου βαρόνου

Ποια μέρα ο ουρανός «σπάει» τα δεδομένα; Έξι πλανήτες σε σπάνια ευθυγράμμιση

Περιβάλλον Χτες
Ερμής, Αφροδίτη, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας σχηματίζουν πλανητική «παρέλαση» σε ένα εντυπωσιακό οπτικό φαινόμενο που δε συμβαίνει συχνά

Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει γιατί μια ολόκληρη γενιά έμαθε να μισεί το σώμα της

Stories Χτες
Το σκοτεινό παρασκήνιο του America’s Next Top Model που μας σημάδεψε

Γνώριζε ότι είναι φορέας HIV και το έκρυβε – Η υπόθεση που κατέληξε σε 5 χρόνια κάθειρξη

Stories Χτες
Ραντεβού από τα social media και μήνυμα-βόμβα την επόμενη μέρα

Τέλος εποχής για τον «Ελ Μέντσο»: Ο θάνατος του ισχυρότερου βαρόνου και η αιματηρή κληρονομιά του CJNG

Stories Χτες
Μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων και η «πρόκληση» της εθνικής ασφάλειας

Ο 59χρονος που βγάζει 1,3 εκατ. τον χρόνο δουλεύοντας μόλις 2 ώρες την ημέρα

Πρόσωπα Χτες
Ο Steve Barsh δεν είχε αρχικά σκοπό να γίνει διαχειριστής ακινήτων-ήθελε απλώς να νοικιάσει το εξοχικό του.