E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός Τσικνοπέμπτη: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και κρύο

Μαύρα τα μαντάτα για την Τσικνοπέμπτη

Δημοσίευση 19/2/2020 | 17:49

Καιρός Τσικνοπέμπτη: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και κρύο

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί την Πέμπτη, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι, βορείων κυρίως διευθύνσεων, ενώ πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί κυρίως στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά, αύριο Τσικνοπέμπτη στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα και σταδιακά θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας, ενώ αργά το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 5 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, ενώ στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και προοδευτική ενίσχυση στα 7 μποφόρ, ενώ ενδεχομένως τοπικά να φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί, με μικρή ενίσχυση στα νησιωτικά τμήματα.

Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι και από αργά το βράδυ χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντιόγκο Ζότα: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας – Παντρεύτηκε πριν λίγες μέρες

Κόσμος 03.07.2025
Με τη σύζυγό του έχουν τρία παιδιά, το τελευταίο από τα οποία γεννήθηκε πριν μερικούς μήνες

Σκoτώθηκε ο Ντιόγκο Ζότα σε τρoχαίo

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Μπάγερν Μονάχου: Πέθανε προπονητής κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού καμπ των Βαυαρών

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Ο Αφγανός έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υφυπουργός της κυβέρνησης ζήτησε να πληρωθεί επιδότηση σε νεκρό

Ελλάδα 03.07.2025
Οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Στις νέες δικογραφίες που έρχονται, γίνεται λόγος για συνολικά 30 βουλευτές

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Σε τρία μέτωπα η μάχη

Ελλάδα 03.07.2025
Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια

Η Γερμανία λανσάρει καύσιμο που αποτελείται κατά 95% από μη ορυκτές πρώτες ύλες

Κόσμος 03.07.2025
Πριν από λίγες ημέρες ένα πρατήριο καυσίμων κοντά στη Βρέμη της αλυσίδας Classic έγινε το πρώτο στην Ευρώπη που διένειμε το Klima Benzin 95

Γαλλία: Ελεγχόμενες βουτιές στον Σηκουάνα

Κόσμος 03.07.2025
Μπάνια στον Σπρέε ζητούν οι Βερολινέζοι

Έρχονται αυτόματα πρόστιμα από την ΑΑΔΕ ‑ Τι αλλάζει

Οικονομία 03.07.2025
Ειδοποιητήρια σε real time μέσω myAADE και email - Έως 500 ευρώ τα πρόστιμα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση