E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O… διαφορετικός μπάρμαν που ετοιμάζει όλα τα κοκτέιλ σε ένα λεπτό

Κάνει κάτι λιγότερο για να σερβίρει μπύρα

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 13/2/2020 | 00:06

O… διαφορετικός μπάρμαν που ετοιμάζει όλα τα κοκτέιλ σε ένα λεπτό
@dailymail.co.uk

Η Ιαπωνία είναι γεμάτη εκπλήξεις. Γι΄ αυτό ίσως η είδηση που θα διαβάσετε να μην σας κάνει και τεράστια εντύπωση. Βέβαια δεν παύει να είναι μια πρωτότυπη ιδέα.

Στο Τοκίο λοιπόν μια αλυσίδα εστιατορίων άνοιξε μια μικρή πάμπ. Όμως ο μπάρμαν είναι κάπως διαφορετικός. Κι αυτό γιατί είναι ρομπότ. Το Zeroken Roboi άνοιξε στις 23 Ιανουαρίου και θα λειτουργήσει μέχρι τις 19 Μαρτίου, εφαρμόζοντας ένα πιλοτικό πρόγραμμα για το κατά πόσο μια μηχανή μπορεί εξυπηρετήσει τους πελάτες στην θέση ενός ανθρώπου. 

Οι πελάτες λοιπόν που φτάνουν στο μαγαζί, πληρώνουν πρώτα τα ποτά τους σε ένα μηχάνημα και μετά με ένα QR Code πάνε στο ρομπότ, το οποίο το σκανάρει και ετοιμάζει το κοκτέιλ ή ότι άλλο παρήγγειλες. Για μια πύρα το ρομπότ χρειάζεται 40 δευτερόλεπτα, ενώ για ένα κοκτέιλ θέλει ένα λεπτό!

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει πρόβλημα στις θέσεις εργασίας, αφού σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών. Γι’ αυτό η εταιρεία QBIT Robotics αποφάσισε να καλύψει αυτά τα κενά με ένα ρομπότ που κάνει τον μπάρμαν. Στην εστίαση, οι ελλείψεις στη χώρα προβλέπεται άλλωστε μα φτάσουν τις 380.000 μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Από την άλλη, τα ρομπότ-μπάρμαν κοστίζουν 82 χιλιάδες δολάρια, δηλαδή όσο περίπου κοστίζει ο εργαζόμενος στον εργοδότη σε τρία χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Τατιάνα Στεφανίδου ολοκληρώνει τη συνεργασία της με τον ΣΚΑΪ

Media 04.10.2025
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του σταθμού

Φέρρης: Δεν έχω φιλικές σχέσεις με πρώην μου, έχω υπάρξει πολύ ζηλιάρης

Tabloid Χτες
Ο Θοδωρής Φέρρης μίλησε για τις πρώην σχέσεις του, τις εξαρτήσεις του και τα δύσκολα στάδια της προσωπικής του εξέλιξης

Εμμανουήλ Καραλής: Οι φωτογραφίες τους με την Αναστασία Μαγαλιού από τις διακοπές τους

Tabloid Χτες
Ο Εμμανουήλ Καραλής ζει μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής του

Ζέτα Θεοδωροπούλου για Παναγιώτη Ταχτσίδη: «Δεν παίρνω προσωπική διατροφή όπως είχαμε συμφωνήσει»

Tabloid Χτες
Τι αποκάλυψε η Ζέτα Θεοδωροπούλου για τον Παναγιώτη Ταχτσίδη

Ιωάννα Τούνη: Βίντεο δείχνει την influencer να φιλάει τον νέο σύντροφό της

Tabloid Χτες
Η σχέση τους ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού

«Ήρθε στο σπίτι μου ο Βασίλης Μπισμπίκης, δεν μπορούσα να τον βρίσω»

Tabloid Χτες
«Ήρθε στο σπίτι μου και μου ζήτησε συγγνώμη ο άνθρωπος. Τι άλλο; Να τον κρεμάσουμε πια; Εντάξει. Τελείωσε αυτή η ιστορία»

Μπισμπίκης: Συγνώμη με γλυκά στη γειτονιά μετά τις ζημιές στα αυτοκίνητα

Tabloid Χτες
Σχεδόν μία εβδομάδα μετά ο ηθοποιός επέστρεψε στον «τόπο του εγκλήματος»

Σήμερα ανακοινώνεται η ποινή του Diddy: Ζητάει «έλεος» από τον δικαστή

Tabloid Χτες
Οι εισαγγελείς ζητούν ποινή άνω των 11 ετών για τις καταδίκες που αφορούν «μεταφορά ανθρώπων με σκοπό την πορνεία».