E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιάννα Αγγελοπούλου: Αυτό είναι το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

«Να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε και ν’ αποφασίσουμε πού θέλουμε να πάμε»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/2/2020 | 09:45

Γιάννα Αγγελοπούλου: Αυτό είναι το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Στη δημοσιότητα δόθηκε το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», ένα σήμα το οποίο επιχειρεί να αποτυπώσει την πολυκύμαντη διαδρομή του Ελληνικού κράτους, με τις επιτυχίες και τις δύσκολες στιγμές που την σημάδεψαν, αλλά και να αναδείξει την ανάγκη της «φυγής προς τα εμπρός», με τους δρόμους που ανοίγονται στο μέλλον.

Στην οπτικοποιημένη παρουσίαση του σήματος η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου αναφέρει με νόημα: «Διακόσια χρόνια. Δεν είναι απλώς ιστορία – είναι μια μεγάλη ευκαιρία: Είναι η ευκαιρία μας να ξεφύγουμε απ’ την καθημερινότητα. Να γιορτάσουμε όπως μόνο οι Έλληνες ξέρουμε. Αλλά και να θυμηθούμε από πού ξεκινήσαμε. Να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε και ν’ αποφασίσουμε πού θέλουμε να πάμε. Μπορεί να έχουμε μνήμες χωριστές, ζωές διαφορετικές και όνειρα αλλιώτικα. Όμως εμείς όλοι είμαστε η Ελλάδα. Και αυτό είναι το σήμα μας. Το σήμα της γιορτής και της ευκαιρίας μας. Ας το βάλουμε όλοι στην καρδιά μας!»

Σημειώνεται πως η Επιτροπή λειτουργεί αποκλειστικά με ίδιους πόρους, χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Σκοπός της είναι οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που θα γίνουν με την ευκαιρία της διακοσιοστής επετείου της Επανάστασης του 1821, να μην είναι μόνο αφορμή για λαμπρούς εορτασμούς, αλλά και ευκαιρία, προκειμένου να αναδείξουμε την Ελλάδα ως ένα σύγχρονο και δημοκρατικό Ευρωπαϊκό κράτος και να καταθέσουμε το όραμά μας για την Ελλάδα του αύριο.

Το σήμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι χορηγία της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), και αναπτύχθηκε από το Beetroot Design Group.

Mάλιστα σε σημείωμά της η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτρπής κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου επισημαίνει:

«Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2019 και άρχισε την επίσημη λειτουργία της τον Δεκέμβριο του 2019, μετά την νομοθετική ρύθμιση των ζητημάτων, που προσδιορίζουν το καθεστώς που την διέπει.

Η Επιτροπή λειτουργεί χωρίς καμία επιβάρυνση του δημοσίου, αφού όλοι οι πόροι της, τόσο αυτοί που απαιτούνται για τη λειτουργία της, όσο και για την χρηματοδότηση των εκδηλώσεων και δράσεων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμά της, προέρχονται από χορηγίες.

Από την πρώτη στιγμή που λύθηκαν τα νομικά ζητήματα που την αφορούν, η Επιτροπή εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να ανταποκριθεί στο σύνθετο έργο που της ανατέθηκε από την Βουλή των Ελλήνων και το οποίο συμπυκνώνεται στην περιγραφή που υπάρχει στον ιδρυτικό της νόμο: η διαμόρφωση του πλάνου δράσεων και εκδηλώσεων που θα γίνουν με την ευκαιρία της διακοσιοστής επετείου της Επανάστασης του 1821, προκειμένου, όχι μόνο να γιορτάσουμε την επέτειο, αλλά και για να αναδείξουμε την Ελλάδα ως ένα σύγχρονο και δημοκρατικό Ευρωπαϊκό κράτος.

Ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία προετοιμασίας του σήματος της Επιτροπής, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου. Ταυτόχρονα, ο ιστότοπος της Επιτροπής, εμφανίζεται στο διαδίκτυο, αποτελώντας ζωντανή πηγή πληροφόρησης για τη δράση της Επιτροπής, αλλά και ένα παράθυρο επικοινωνίας με όποιον θέλει να υποβάλει προτάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις.

Η Επιτροπή θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε το σήμα να καταστεί κτήμα όλων των Ελλήνων. Ελπίδα μας είναι να το αγκαλιάσουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, αναγνωρίζοντας το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρει. Προσδοκούμε ότι θα είστε αρωγός στην προσπάθεια αυτή. Είναι μία προσπάθεια που αφορά όλους μας. Μία εθνική προσπάθεια.

Έχουμε στείλει όλο το απαραίτητο υλικό, καθώς και σχετικό δελτίο τύπου, προκειμένου να προβληθεί η είδηση τόσο της δημοσιοποίησης του σήματος, όσο και της έναρξης λειτουργίας του ιστότοπου της Επιτροπής.
Σημειώνεται ότι Χορηγός του σήματος είναι η Ένωση Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδας (Ε.Δ.Ε.Ε.)».

Από το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε το διαδικτυακό του ταξίδι και ο ιστότοπος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»: www.greece2021.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Κόσμος Χτες
Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Ελλάδα Χτες
Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση