E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αρη Πορτοσάλτε

«Φοβάμαι, δεν θέλω να σκέφτομαι το επόμενο βήμα»

Δημοσίευση 7/2/2020 | 08:12

Επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αρη Πορτοσάλτε

Αργά το χθες το βράδυ, ομάδα μελών του Ρουβίκωνα βρέθηκαν στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο Άρης Πορτοσάλτε, πέταξαν φέιγ βολάν με υβριστικό περιεχόμενο και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

«Πορτοσάλτε ψόφα», «σκουπίδι το ΣΚΑΙ», «Άρη Ναζί» και «Σκουπίδια του ΣΚΑΙ βρωμάτε φασισμό» ήταν τα συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους ή τα τρικάκια. Το όνομα του Άρη Πορτοσάλτε και η λέξη ΣΚΑΙ ήταν γραμμένες με διπλό αγγλικό S για να παραπέμπει, προφανώς, στα ναζιστικά SS.

Ο ίδιος ο Άρης Πορτοσάλτε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, όπως κάθε μέρα, αναφέρθηκε στα όσα έγιναν χθες το βράδυ στο σπίτι του. «Είχαμε γυρίσει από το σούπερ μάρκετ και είπαμε να καθίσουμε να φάμε. Χτυπάει την πόρτα το γειτονόπουλο, τρεμάμενο το παιδί προσπαθούσε να μιλήσει, ότι έπεσε πάνω σε έξι επτά “μπαλακλάδες”, άλλος πετούσε χαρτιά, άλλος… Και κάποια γυναίκα ήταν ενδεχομένως μαζί τους. Πέταξαν χαρτάκια κι έγραψαν συνθήματα στον τοίχο».

Ο Άρης Πορτοσάλτε πρόσθεσε πως «αυτή η πράξη είναι τρομοκρατική. Είναι ευθεία πράξη τρομοκρατίας. Ήρθαν κι έκαναν ένα πράγμα που ξεπερνάει και το κτήνος. Ήρθαν στο πιο ιερό σημείο. Δύο πράγματα είναι ιερά που σου μαθαίνουν οι γονείς σου, αν έχεις γονείς, αν δεν έχεις μεγαλώσει στον δρόμο. Όταν πίνει και τρώει ο άλλος, δεν τον πειράζουμε, δεν ενοχλούμε ούτε το ζώο που πίνει. Το δεύτερο είναι η ιερότητα της εστίας και της οικογένειας. Όποιος σου επιτίθεται στο σπίτι σου, είναι πέραν από το κτήνος, ή κάτι άλλο, δεν ξέρω. Δεν δικαιούται να πάει κανείς στο σπίτι κανενός. Δεν είναι όργανο του κράτους ο Ρουβίκωνας».

“Φασιστικά τάγματα εφόδου”

Ο ίδιος ο Άρης Πορτοσάλτε αντέδρασε στα όσα έγιναν με μια ανάρτηση στο twitter, λίγη ώρα μετά την «επίσκεψη» του Ρουβίκωνα στο σπίτι του.

Ανεβάζοντας δυο φωτογραφίες από τα συνθήματα που έγραψαν τα μέλη της αναρχικής ομάδας στους τοίχους της πολυκατοικίας όπου μένει, ο γνωστός δημοσιογράφος έκανε λόγο για φασιστικά τάγματα εφόδου.

«Τα φασιστικά τάγματα εφόδου του Ρουβίκωνα σε τρομοκρατική επιδρομή απόψε στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Η Δημοκρατία σε κίνδυνο..», έγραψε ο Άρης Πορτοσάλτε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν