E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κωνσταντινούπολη: Αεροπλάνο βγήκε από το διάδρομο και κόπηκε στα τρία

Τουλάχιστον 120 οι τραυματίες - Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής

Δημοσίευση 5/2/2020 | 17:58

Κωνσταντινούπολη: Αεροπλάνο βγήκε από το διάδρομο και κόπηκε στα τρία

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη διάλυση αεροπλάνου, Boeing 737-800, στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Το αεροπλάνο κόπηκε στα τρία όταν βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν νεκροί. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 120 τραυματίες που μεταφέθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΒίντεο ‑ ντοκουμέντο από τη συντριβή του αεροπλάνου στην Κωνσταντινούπολη 5/2/2020

Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και μεταφερθεί σε νοσοκομεία, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά.

«Δεν υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν τραυματίες, τους απεγκλωβίζουμε», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Συγκοινωνιών Τσαχίτ Τουράν.

Ο διάδρομος προσγείωσης ήταν ολισθηρός εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει την Κωνσταντινούπολη.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της προσγείωσης και το αεροσκάφος, αφού εξάντλησε τα όρια του διαδρόμου δίχως να μπορέσει να σταματήσει βρέθηκε να φεύγει έξω από αυτόν και να πέφτει σε παρακείμενο χωράφι το οποίο μάλιστα είχε και μεγάλη υψομετρική διαφορά από τον διάδρομο.

Εξαιτίας της βίαιης πρόσκρουσης, το αεροπλάνο κόπηκε σε τρία κομμάτια με το εμπρός να αποχωρίζεται εντελώς από την υπόλοιπη άτρακτο και το πίσω, κοντά στο τμήμα της ουράς να παραμένει στη θέση του.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα που αεροσκάφος της συγκεκριμένης εταιρείας βγαίνει από τον διάδρομο προσγείωσης και μάλιστα στο ίδιο αεροδρόμιο. Το προηγούμενο περιστατικό είχε σημειωθεί στις 7 Ιανουαρίου, αλλά τότε η έξοδος ήταν πολύ πιο «ήπια» και δεν είχαν αναφερθεί τραυματίες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με το πρακτορείο CNN Turk, τμήμα του αεροσκάφους έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Την ώρα του ατυχήματος επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης.

To αεροπλάνο ανήκει στην Pegasus Airlines, τη μεγαλύτερη εταιρεία τσάρτερ στη γείτονα χώρα.

Εδρεύει στο Αεροδρόμιο Ataturk, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ εκτελεί πτήσεις προς τα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας από την Βόρεια και Νότια Ευρώπη. Επίσης, νοικιάζει αεροσκάφη και πληρώματα σε άλλες εταιρείες. Έχει δευτερεύουσα βάση το Αεροδρόμιο Αττάλειας.

Οι πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες στο «Σαμπιχά Γκιοκτσέν» θα εκτελεστούν από το άλλο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν