E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όταν ο Ωνάσης επέλεξε τον Γιάννη Τσεκλένη για τον σχεδιασμό στολών της Ολυμπιακής

Η συμφωνία με τον Καρντέν που ανατράπηκε

Δημοσίευση 30/1/2020 | 18:39

Όταν ο Ωνάσης επέλεξε τον Γιάννη Τσεκλένη για τον σχεδιασμό στολών της Ολυμπιακής

Ο κορυφαίος Έλληνας σχεδιαστής μόδας του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα, Γιάννης Τσεκλένης, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 σε ηλικία 82 ετών. Μία από τις πολυάριθμες και σπουδαίες δουλειές που μετράει, είναι όταν το 1972 έως το 1976 σχεδίαζε τις στολές για την Ολυμπιακή του Ωνάση.

Η συνεργασία του σπουδαίου σχεδιαστή μόδας με την Ολυμπιακή ξεκινάει στη δεκαετία του 1960, σε ένα πάρτι της κοσμικής Αθήνας, όπου παρουσίαζε σε Αμερικανούς μία συλλογή ρούχων.

Όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε αργότερα, σε εκείνο το πάρτι βρισκόταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

"Όταν κάναμε ένα πάρτι σε night club για να παρουσιάσουμε στους Αμερικάνους τη συλλογή που είχαμε δημιουργήσει με τον Κρίτσα, είχαν έρθει ο Ωνάσης με τον Αλέξη Μινωτή και τον Κόκκα της «Ελευθερίας» και όπως μιλούσαν συνωμοτικά μεταξύ τους, τους διακόπτω: «Κύριε Ωνάση, έχουμε κάνει μια καμπάνια στην Αμερική που την έχετε στηρίξει». Μου απαντά: «Ναι, ναι, ο Γράτσος τα 'χει φροντίσει εκεί, τα ξέρω». Και συνεχίζω: «Έχω σε τραπέζι τον πρόεδρο της διαφημιστικής και τον ΡΚ της εταιρείας που κάνει την καμπάνια. Μπορώ να τους φέρω να σας πουν ένα γεια;». Μου λέει τότε: «Τι να τους φέρεις, ρε, πάμε στο τραπέζι του» και με πάει δέκα μέτρα βήμα-βήμα. Κάνα-με τουλάχιστον 6-7 λεπτά. Όλα αυτά ήταν κόλπο, τα έκανε για να τους δείξει ότι είμαι ο αγαπημένος του φίλος". Έτσι γνωρίστηκε με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο Τσεκλένης στη συνέχεια του χάρισε κάποια τυπώματα με ολυμπιακούς κύκλους για την πρώτη θέση. Εκείνη εποχή ο Ωνάσης είχε ήδη συμφωνήσει με τον Pierre Cardin για τις στολές των αεροσυνοδών.

Ο Ωνάσης όταν είδε τους κύκλους, που του χάρισε, είπε στην υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις του:"να μας αναθέσει τον σχεδιασμό των στολών". "Μα έχουμε τον Καρντέν", απάντησε εκείνη κι ο Ωνάσης της απαντά: "Όχι, θέλω τον Έλληνα".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο άνθρωπος που δεν είδε ποτέ γυναίκα, αυτοκίνητο ή κινηματογράφο ‑ Η απίστευτη αληθινή ιστορία

E-Daily 1.Hero 10.07.2026
Η απίστευτη ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα

Ανεβάζεις βίντεο στο Facebook; Ίσως χάνεις μια ευκαιρία να βγάζεις χρήματα

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος influencer για να κερδίζεις από τα βίντεό σου. Αν δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το Facebook μπορεί να γίνει μια επιπλέον πηγή εισοδήματος.

Το πανέμορφο κτίριο της Ύδρας που λίγοι ξέρουν και όλοι θα ήθελαν να δουν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Από σπίτι ήρωα του 1821 σε στέκι καλλιτεχνών - Η απίθανη μεταμόρφωση ενός αρχοντικού

Έχεις ρίζες από τον Πόντο ή τη Μικρά Ασία; Αυτό το αρχείο μπορεί να κρύβει το οικογενειακό σου παρελθόν

E-Daily 3.Left Χτες
Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών διέσωσε και δημοσίευσε τον ονομαστικό κατάλογο που συνέταξε το υπουργείο Γεωργίας, με στοιχεία για χιλιάδες οικογένειες προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.

Έμφυλη βία: Ένα νέο, ελληνικό, σχολικό βιβλίο δίνει λάθος συμβουλές στα κορίτσια

E-Daily 3.Left Χτες
Εν έτει 2026, ένα νέο σχολικό εγχειρίδιο για την έμφυλη βία κατηγορείται ότι διδάσκει στα κορίτσια πώς να προστατεύονται, αντί να διδάσκει στα αγόρια να μην κακοποιούν.

Αυτός είναι ο φυσικός θηρευτής του λαγοκέφαλου στις ελληνικές θάλασσες

E-Daily 3.Left Χτες
Ο απόλυτος κυρίαρχος απέναντι στον τοξικό εισβολέα

Πώς θα ήταν μια πόλη στη Σελήνη σε 100 χρόνια από τώρα; Η Luna Prime και ο εφιάλτης της

E-Daily 3.Left Χτες
Το δέλεαρ της βαρύτητας και η τεχνολογία επιβίωσης

Η Λουπίτα Νιόνγκο τα έβαλε με τον Όμηρο, αλλά μήπως βιάστηκε λίγο;

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Λουπίτα Νιόνγκο ρώτησε γιατί ο Όμηρος δεν έδωσε χώρο στις γυναίκες - αλλά η απάντηση δεν είναι τόσο απλή

Το πάρτι της Πάρις Χίλτον και ο «Ρομπέν των Δασών» που έκλεψε μια τούρτα 3.200 δολαρίων

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο απρόσκλητος μουσικός και η τούρτα των χιλιάδων δολαρίων