E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τρύφων Αλεξιάδης: Η λιποθυμία μου στη Βουλή αποκάλυψε ότι είχα όγκο στον εγκέφαλο

Η μακροσκελής ανάρτηση στο Facebook από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 29/1/2020 | 18:45

Τρύφων Αλεξιάδης: Η λιποθυμία μου στη Βουλή αποκάλυψε ότι είχα όγκο στον εγκέφαλο

Μέσω μιας μακροσκελούς ανάρτησής του στο Facebook, ο Τρύφων Αλεξιάδης έκανε γνωστό πως υποβλήθηκε σε επέμβαση για αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλο, ενώ μέσω του μηνύματός του τόνισε πως «δεν έχω καμία πρόθεση ούτε να κλαφτώ, ούτε να προβάλω ένα πρόβλημα υγείας που έχω».

Υπενθμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, είχε λιποθυμήσει, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Όπως σημείωσε -μεταξύ άλλων- μέσω της αποκάλυψης που έκανε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Έχω πρόθεση απλά να πω με ειλικρίνεια στον καθένα σας το τι ακριβώς ήταν: "ναι, είχα έναν όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος αφαιρέθηκε με επιτυχία"».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

έρχονται στιγμές στη ζωή του ανθρώπου που δεν μπορεί να μιλάει ούτε με προσποίηση, ούτε με μισόλογα, ούτε με "δήθεν", ούτε γενικά να προσπαθήσει να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα και να δει τα πράγματα διαφορετικά από ότι είναι.

Αυτό συνέβη και σε μένα, όταν πριν από μία εβδομάδα ένα λιποθυμικό επεισόδιο στη Βουλή, αποκάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας και πιο συγκεκριμένα ένας όγκος στον εγκέφαλο.

Από την πρώτη στιγμή, ευτυχώς, με τη βοήθεια του Παύλου Πολάκη, του Σάκη Παπαδόπουλου, της Όλγας Γεροβασίλη, όπως και των άλλων γιατρών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, πήρα τις πρώτες βοήθειες και μέσω του ιατρείου της Βουλής, του ΕΚΑΒ και όλων των σχετικών υπηρεσιών μετακομίστηκα στο Γεννηματά.

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς ξεκίνησαν αμέσως οι εξετάσεις, και οι γιατροί με αμεσότητα και ειλικρίνεια μου είπαν ότι υπάρχει ένας όγκος στον εγκέφαλο, ο οποίος πρέπει να εγχειριστεί άμεσα. Όπως καταλαβαίνετε το σοκ ήταν τεράστιο. Φίλοι, συγγενείς έτρεξαν να βρουν άλλα νοσοκομεία, άλλους γιατρούς και άλλες τεχνικές. Αλλά όταν έκανα τη συζήτηση με τον νευροχειρούργο Νικόλαο Γεωργακούλια, ο οποίος και τελικά με εγχείρησε με την επαναστατική μέθοδο που έχει, δηλαδή ο ασθενής να ξυπνάει κατά τη διάρκεια του χειρουργείου με τη συμβολή της αναισθησιολόγου Αντωνίας Δημακοπούλου, ώστε να συμμετέχει κι αυτός στην εγχείρηση για να εξηγεί τις αντιδράσεις του, κατάλαβα το επιστημονικό του βάθος, τις ικανότητές του, την ευθύτητα της ματιάς του και την ειλικρίνεια του λόγου του, όλα αυτά συνέβαλαν ώστε οι απορίες και οι έννοιες μου να φύγουν από το μυαλό μου. Έτσι και αποφάσισα ότι αυτός είναι ο άνθρωπος που θα με σώσει, πράγμα το οποίο και έγινε, με έσωσε. Είναι ο άνθρωπος που με χειρούργησε, μου αφαίρεσε με επιτυχία τον όγκο από τον εγκέφαλο και όπως δείχνουν και οι εξετάσεις μετά την εγχείρηση αλλά και οι πρώτες αντιδράσεις, όλα έχουν γίνει στο καλύτερο δυνατό βαθμό.

Δεν έχω καμία πρόθεση ούτε να κλαφτώ, ούτε να προβάλω ένα πρόβλημα υγείας που έχω. Έχω πρόθεση απλά να πω με ειλικρίνεια στον καθένα σας το τι ακριβώς ήταν: "ναι, είχα έναν όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος αφαιρέθηκε με επιτυχία". Έδωσα έναν αγώνα στη ζωή μου ακόμα, μία μάχη κερδήθηκε, κερδήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο από γιατρούς με επιστημονικό κύρος, με επιστημονικές βάσεις και με τεράστια προσφορά. Θέλω λοιπόν να προβάλω όλο αυτό το οποίο έγινε. Και θέλω σίγουρα να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους. Να ευχαριστήσω τον Παύλο Πολάκη που από την πρώτη στιγμή μαζί με τον Σάκη Παπαδόπουλο και την Όλγα Γεροβασίλη και τους άλλους γιατρούς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του ιατρείου της Βουλής μου πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και αυτούς που με έφεραν σε αυτό το νοσοκομείο. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω αυτούς τους γιατρούς που ανάφερα προηγουμένως αλλά και τον κάθε εργαζόμενο σε αυτό το νοσοκομείο στη Νευρολογική κλινική που νοσηλεύτηκα αρχικά αλλά και στη Νευροχειρουργική κλινική που νοσηλεύτηκα αργότερα, γιατί σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τις γνωρίζουμε όλοι, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να σώσουν τον συνάνθρωπο.

Κλείνοντας θέλω λοιπόν να δώσω το μήνυμα ότι όλοι οι αγώνες, όταν έχουμε πίστη, μπορούν να κερδηθούν και θέλω να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους που πραγματικά επέτρεψαν να συνεχίσω τη ζωή μου, να τη συνεχίσω με αξιοπρεπή τρόπο και το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα τους χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη.

Ευχαριστώ πάρα πολύ και εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους και όταν συμβεί στον οποιοδήποτε είτε κάτι απλό, είτε κάτι σύνθετο, να βρίσκει εκείνους τους καλούς γιατρούς και την εσωτερική δύναμη ώστε να δώσει τον αγώνα και να τον κερδίσει. Να είστε όλοι καλά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο