E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κοροναϊός: Τέλος τα ζεστά γεύματα, οι κουβέρτες και τα περιοδικά στα αεροπλάνα

Oι αεροπορικές εταιρείες λαμβάνουν μέτρα κατά του ιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/1/2020 | 12:49

Κοροναϊός: Τέλος τα ζεστά γεύματα, οι κουβέρτες και τα περιοδικά στα αεροπλάνα

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει με την εξάπλωση του φονικού κοροναϊού, με τις αεροπορικές εταιρίες να ψάχνουν λύσεις ώστε να περιοριστεί η μετάδοσή του. Πολλές είναι αυτές που ακυρώνουν πτήσεις τους από και προς την Κίνα, ενώ μάλιστα, η British Airways ανέστειλε όλες τις πτήσεις της από και προς την ασιατική χώρα για το υπόλοιπο του Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο.

Οι επιβάτες σε κάποιες πτήσεις προς την Κίνα θα πρέπει να αρκεστούν σε αεροπορικά ταξίδια όπου δεν θα προσφέρονται ζεστά γεύματα, κουβέρτες και εφημερίδες, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες ενισχύουν τα μέτρα προστασίας του πληρώματος και των επιβατών από τον ιό.

Σε μια προσπάθειά της να περιορίσει την εξάπλωση του νέου ιού μειώνοντας την επαφή μεταξύ ανθρώπων η αεροπορική εταιρεία της Ταϊβάν China Airlines ανέφερε ότι ενθαρρύνει τους επιβάτες να παίρνουν στις πτήσεις τα δικά τους μπουκάλια με ροφήματα και ότι θα περιορίσει τα επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα αντικαθιστώντας τα με μιας χρήσης.

Οι αεροπορικές δεν προσφέρουν τίποτα στους επιβάτες τους για να μην μεταδοθεί ο ιός

Η China Airlines και η τοπική θυγατρική της, η Mandarin Airlines, σταμάτησαν από την Δευτέρα να προσφέρουν στις πτήσεις τους ζεστά γεύματα και αντικατέστησαν τα τραπεζομάντηλα και τις υφασμάτινες πετσέτες με χαρτοπετσέτες στις πτήσεις τους στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ. Επίσης σταμάτησαν να παρέχουν στους επιβάτες κουβέρτες, μαξιλάρια, πετσέτες, περιοδικά και εφημερίδες, ενώ τα αναψυκτικά και τα ακουστικά μιας χρήσης παρέχονται μόνο εάν ζητηθούν.

"Η θήκη στην πλάτη του καθίσματος θα περιέχει μόνο την χαρτοσακούλα και το εγχειρίδιο ασφαλείας του αεροσκάφους", ανακοίνωσε η Tigerair Taiwan, μια αεροπορική εταιρεία που επίσης ανήκει στον όμιλο της China Airlines προσθέτοντας ότι δεν θα διατίθενται επίσης προϊόντα duty-free.

Απολυμαίνουν την καμπίνα των επιβατών

Η Thai Airways απολυμαίνει ψεκάζοντας την καμπίνα των επιβατών και το πιλοτήριο σε όλες τις πτήσεις που επιστρέφουν από την Κίνα και από προορισμούς υψηλού κινδύνου.

"Επειδή προβάλλουμε ταινίες στις πτήσεις μας, κάτι που σημαίνει ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα αγγίζουν όλη την ώρα τις οθόνες LCD, απολυμαίνουμε εις βάθος όλα τα αεροσκάφη πριν από κάθε αναχώρηση", δήλωσε ένα στέλεχος της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε η εταιρεία και δείχνει το προσωπικό της με ειδικές στολές διαχείρισης επικίνδυνου υλικού να ψεκάζει την καμπίνα αεροσκάφους συγκέντρωσε επαίνους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προσπάθεια που καταβάλλεται παρότι κάποιοι πανικοβλήθηκαν βλέποντάς το.

"Προτείνω να σταματήσουν όλες οι πτήσεις από την Κίνα για τουλάχιστον 30 με 60 ημέρες. Αυτό δεν θα καταστρέψει την οικονομία. Η ζωή των πολιτών είναι πιο σημαντική τώρα σε σχέση με την αποκαλούμενη οικονομία", σχολίασε ο Τζον Όνεστι, ένας χρήστης του Facebook.

Η Ταϊλάνδη, ο δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Κινέζους, δέχτηκε 11 εκατομμύρια Κινέζους τουρίστες τον περασμένο χρόνο. Αλλά με 14 κρούσματα του νέου κοροναϊού, είναι η δεύτερη πιο πληγείσα χώρα εκτός Κίνας.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες, περιλαμβανομένων της Singapore Airlines και της εταιρείας του Χονγκ Κονγκ Cathay Pacific, επιτρέπουν στο πλήρωμά τους να φοράνε τις ιατρικές μάσκες στις πτήσεις στην Κίνα, ενώ η American Airlines παρέχει μαντιλάκια για την απολύμανση των χεριών στις αεροσυνοδούς και στους ιπτάμενους φροντιστές για να χρησιμοποιούν σε όλες τις πτήσεις προς την Κίνα.

Κάποιες εταιρείες λαμβάνουν ακόμη πιο δραστικά μέτρα με ματαιώσεις πτήσεων.

Η χαμηλού κόστους εταιρεία της Νότιας Κορέας Air Seoul ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις προς την Κίνα εξαιτίας της ανησυχίας των ταξιδιωτών για τον κοροναϊό, ενώ η United Airlines θα πράξει το ίδιο για 24 πτήσεις από τις ΗΠΑ προς το Πεκίνο, το Χονγκ Κονγκ και την Σανγκάη, για το διάστημα 1 με 8 Φεβρουαρίου, εξαιτίας της ραγδαίας μείωσης της ζήτησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο