E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Για τον Θάνο»: Η τελευταία επιθυμία του Θάνου Μικρούτσικου γίνεται πράξη

Η συγκινητική κίνηση της οικογένειάς του, βασισμένη σε μία ιδέα του, γιού του συνθέτη, Στέργιου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2020 | 20:15

«Για τον Θάνο»: Η τελευταία επιθυμία του Θάνου Μικρούτσικου γίνεται πράξη

Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου προχωρά στη δημιουργία της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών «Για τον Θάνο» στην οποία μπορεί όποιος ή όποια επιθυμεί να δίνει αίμα, για όποιον/α το έχει ανάγκη.

Αυτή ήταν άλλωστε η ιδέα του γιου του, Στέργιου, που ζώντας την περιπέτεια της υγείας του πατέρα του, θέλησε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε στη μνήμη εκείνου να βοηθηθούν όσοι ασθενείς έχουν ανάγκη από αίμα.

Όπως εξηγεί στη σελίδα της στο Facebook η σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου, Μαρία Παπαγιάννη, αναγγέλλοντας σε κείμενό της με τίτλο «Για τον Θάνο και κάθε Θάνο» μία ακόμα πρωτοβουλία της οικογένειας υπέρ των πολλών που δοκιμάζονται:

«Για τον Θάνο και κάθε Θάνο

"Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες", Θάνος Μικρούτσικος, 21/12/2019.

Αυτά ήταν τα τελευταία δημόσια λόγια του Θάνου. Η τελευταία του ανάρτηση. Λίγο πριν τις γιορτές. Λίγο πριν φύγει. Ένα δώρο για κάποιον που το έχει ανάγκη. Όσοι γνώριζαν τον Θάνο είχαν γευτεί την πληθωρικότητά του και την γενναιοδωρία του. Πάντα ήθελε τα τραπέζια του γεμάτα φίλους, πάντα ήθελε να μοιράζεται μουσικές και ιστορίες αλλά κυρίως πάντα ήθελε να συνομιλεί με ανθρώπους που είχαν το ίδιο κοινό όνειρο. Μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Εκείνες τις μέρες χρειάστηκε να κάνει πολλές μεταγγίσεις αίματος. Αναρωτιόταν αν κάποιος χωρίς οικογένεια, χωρίς φίλους θα μπορούσε επίσης να κάνει το ίδιο. Η αγωνία του ήταν η αφετηρία για αυτή την πρωτοβουλία μας. Αποφασίσαμε τη δημιουργία μιας ανοιχτής ομάδας εθελοντών αιμοδοτών. Αποφασίσαμε να γίνουμε όλοι εθελοντές για να μεταφέρουμε όσο πιο μακριά γίνεται το μήνυμα του Θάνου. Δίνουμε αίμα για όλους. Για τον γείτονα, τον φίλο, τον μοναχικό άγνωστο, για κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Χωρίς την υποχρέωση να “βρεις αιμοδότες”, χωρίς να “πρέπει να καλύψεις”, χωρίς να “χρωστάς” και χωρίς να “ξεχρεώνεις”.

Αυτή μας η σκέψη βρήκε άμεση ανταπόκριση από τους ανθρώπους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) στους οποίους απευθυνθήκαμε. Σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.Α προχωράμε στη δημιουργία της ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ: «Για τον Θάνο» με Αριθμό Μητρώο 15242, στην οποία μπορεί όποιος ή όποια επιθυμεί να δίνει αίμα, για όποιον/α το έχει ανάγκη. Ήδη σε αυτή μας την πρωτοβουλία ανταποκρίθηκε, η πόλη όπου ο Θάνος γεννήθηκε και ξεκίνησε τα μουσικά του βήματα. Ο Δήμος Πατρέων, αποφάσισε να διοργανώσει μία εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από τις 3 έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα "Για τον Θάνο", δίνοντας αίμα για έναν ανοιχτό πανανθρώπινο σύλλογο, χωρίς διακρίσεις, για όλους και όλες που το έχουν ανάγκη. Για έναν σύλλογο ζωής»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Κόσμος Χτες
Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Ελλάδα Χτες
Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση