E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Γουάινσταϊν: «Είναι σeξουαλικό αρπακτικό και βιαστής»

Ανατριχιαστικές οι περιγραφές των επιθέσεων

Δημοσίευση 23/1/2020 | 08:22

Δίκη Γουάινσταϊν: «Είναι σeξουαλικό αρπακτικό και βιαστής»

Με τα πιο μελάνα χρώματα περιέγραψαν τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν οι κατηγοροί του στην πρεμιέρα της δίκης στη Νέα Υόρκη για τον παραγωγό του Χόλιγουντ που κατηγορείται για σeξουαλική κακοποίηση γυναικών.

Περιγράφοντας τις επιθέσεις σε βάρος των έξι γυναικών που θα καταθέσουν στο δικαστήριο η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Μέγκαν Χαστ έκανε λόγο για έναν επιχειρηματία που χρησιμοποίησε τη δύναμή του προκειμένου να ρίξει στο κρεβάτι μια σειρά αφελών και χωρις εμπειρία γυναικών τις όποιες άλλοτε βίασε και άλλοτε τους επιτέθηκε σeξουαλικά.

Υψώνοντας το δάχτυλό της προς τον Γουάινσταϊν η εισαγγελέας είπε: «Αυτός ο άνδρας είναι ένας βιαστής και ένα σeξουαλικό "αρπακτικό"».

Όπως είπε η πλειονότητα των γυναικών που θα καταθέσουν ήταν άγνωστα και ευάλωτα πρόσωπα που ευχαρίστως δέχθηκαν το «πέσιμο» του Γουάινσταϊν ελπίζοντας ότι έτσι θα προωθηθούν οι καριέρες τους.

«Στο τέλος της διαδικασίας αυτής θα αντιληφθείτε ότι αυτός ο άνδρας δεν είναι ένας τιτάνας του Χόλιγουντ αλλά ένας βιαστής» είπε η εισαγγελάς στους ενόρκους.

Τα τεστ Γουάιντσταϊν

Από τις έξι γυναίκες που θα καταθέσουν οι δύο αποτελούν την «καρδιά» της υπόθεσης με την Χαστ να παρουσιάζει τις βασικές λεπτομέρειες κάνοντας λόγο για «τα τεστ Γουάινσταϊν».

Η πρώτη γυναίκα που γεννήθηκε στην Αγγλία περιγράφηκε ως μια γυναίκα που πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια και η οποία συνάντησε τον Γουάινσταϊν σε ένα φεστιβάλ στο Λονδίνο το 2004.

Δύο χρόνια αργότερα η γυναίκα αυτή ταξίδεεψε στις Κάννες για το ομώνυμο φεστιβάλ όπου συνάντησε εκ νέου τον Γουάινσταϊν τον οποιο ρώτησε αν υπήρχε κάποια θέση εργασίας διαθέσιμη. Αυτός, τότε, την προσκάλεσε στη σουίτα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε και μετά από μικρή επαγγελματική συζήτηση άρχισε τα σeξουαλικά υπονοούμενα ζητώντας της να του κάνει μασάζ το οποίο εκείνη αρνήθηκε.

Λίγο διάστημα αργότερα εργοδότες επικοινώνησν με την γυναίκα και της προσφεραν θέσεις εργασίας για το Project Runway στο οποίο εμπλεκόταν ο Γουάινσταϊν με την εισαγγελέα να επισημαίνει ότι όταν η γυναίκα συμφώνησε, «για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν είχε περάσει το πρώτο τεστ».

Οι επιθέσεις στις δύο γυναίκες

Στις 10 Ιουλίου 2006 ο Γουάινσταϊν υποχρέωσε με τη βία τη γυναίκα να του κάνει στοματικό σeξ στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη στο οποίο εκείνη είχε πάει ελπίζοντας σε μια επαγγελματική συζήτηση.

«Ο Γουάινσταϊν, όμως, άλλαξε δραματικά τη στάση του χωρίς καμία προειδοποίηση. Ο κατηγορούμενος που τότε ζύγιζε περίπου 135 κιλά όρμησε στην γυναίκα και άρχισε να τη χουφτώνει. Τότε εκείνη του είπε "δεν ενδιαφέρομαι". Επειδή όμως την είχε ρίξει πάνω στο κρέβατι έριξε το βάρος του πάνω της και την κράτησε κάτω. Η ίδια συνέχισε να λέει όχι και προσπαθούσε να σηκωθεί ... αλλά ο κατηγορούμενος έβαλε το χέρι στο αιδοίο της. Η γυναίκα του είπε ότι φορούσε ταμπό. Εκείνος το τράβηξε με δύναμη και συνέχισε να της επιτίθεται σeξουαλικά» περιέγραψε το περιστατικό η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας περιέγραψε και τον βιασμό που υποστηρίζει ότι δέχθηκε η δεύτερη γυναίκα από τον Γουάινσταϊν το 2013.

«Αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο από την κατάσταση, υπέκυψε και άρχισε να γδύνεται. Εκείνος ανέβηκε πάνω της και τη βίασε, βάζοντας με βια το πέος του στο αιδοίο της» είπε η εισαγγελέας προσθέτοντας ότι η γυναίκα βρήκε στο μπάνιο του Γουάινσταϊν ένα φιαλίδιο με χημικό το οποίο έψαξε στο Google και ανακάλυψε ότι ήταν φάρμακο για στυτική δυσλειτουργία.

Μετά τον βιασμό της η γυναίκα ήταν τόσο ταραγμένη από την ντροπή και τον φόβο ώστε σκέφτηκε το ενδεχόμενο να αυτοκτονήσει, πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στην μοναδική από τις έξι γυναίκες-μάρτυρες που είδε βελτίωση στην καριέρα της μετά τον βιασμό του Γουάινσταϊν, την Αναμπέλα Σιόρα η οποία πρωταγωνίστησε στη σειρά Sopranos.

«Εκείνη ήταν κάτω από 65 κιλά και εκείνος ήταν περίπου 135. Ο κατηγορούμενος την άρπαξε και την έσπρωξε στο κρεβάτι. Κλείδωσε τα χέρια της κάτω από το κεφάλι της και συνέχισε να την κρατάει κάτω ενώ τη βίαζε» είπε η εισαγγελέας.

«Η Αναμπέλα θυμάται ότι δεν είχε δύναμη να αντισταθεί. Το σώματης δεν μπορούσε να αντέξει άλλο και άρχισε να τρέμει. Ο κατηγορούμενος όταν χόρτασε την άφησε συναισθηματικά και σωματικά κατεστραμμένη» είπε η εισαγγελέας για το περιστατικό που συνέβη στη Νέα Υόρκη το 1993.

Ένας από τους δικηγόρους του Γουάινσταϊν δήλωσε ότι «τα όσα αούμσε δεν είναι αλήθεια. Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν δεν ήταν μέγας δολοπλόκος, είναι μια ατάκα από τη ταινία δεν θα την δείτε ποτέ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ερημώνουν από φοιτητές τα ΑΕΙ: Πολλές κενές θέσεις ‑ Aναμένεται να καταργηθούν τμήματα

Ελλάδα 20.08.2025
Λόγω του δημογραφικού και της μείωσης του συνολικού αριθμού των μαθητών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Μπαλί: Προσπάθησε να περάσει 1,4 κιλά κοκαΐνη κρυμμένη... σε seχ toy

Κόσμος 20.08.2025
Κινδυνεύει ακόμη και με θανατική ποινή

Σουηδία: Μεταφέρουν ολόκληρη εκκλησία στην άλλη άκρη ‑ Πόσο θα κοστίσει

Κόσμος 20.08.2025
Το εμβληματικό ξύλινο μνημείο 113 ετών, κινδυνεύει από καθιζήσεις και γι` αυτό πρόκειται να μεταφερθεί ολόκληρο σε απόσταση 5 χιλιομέτρων

Επανέρχονται τα 40άρια ‑ Ποια θα είναι η πιο θερμή ημέρα της εβδομάδας

Καιρός 20.08.2025
«Ρόλερ κόστερ» θυμίζει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες

Παραλίες: 11.500 καταγγελίες στο «MyCoast» για παραβάσεις

Ελλάδα 20.08.2025
Ποιες περιοχές είναι πρωταθλήτριες στην παράβαση

Χαλάνδρι: Στο κορμί της 47χρονης έμεινε η λάμα από το μαχαίρι του 28χρονου

Ελλάδα 20.08.2025
Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 47χρονης από τον 28χρονο στο Χαλάνδρι

«Πονοκέφαλος» η αναζήτηση φοιτητικής στέγης: Τα υψηλά ενοίκια εκτοξεύουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό

Ελλάδα 20.08.2025
«Τρομάζει» η αναζήτηση κατοικίας για τους φοιτητές που πέρασαν σε σχολές μακριά από το σπίτι τους

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Πέντε νεκροί και 14 νοσηλευόμενοι από τη νόσο των κλιματιστικών

Κόσμος 20.08.2025
Συνολικά 108 κρούσματα λεγεωνέλλωσης έχουν καταγραφεί στο Χάρλεμ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός‑σοκ από τον πρώτο γύρο του Γουίνστον Σάλεμ με 33 αβίαστα λάθη

Αθλητικά Νέα 20.08.2025
Πρόωρο φινάλε για τον Έλληνα τενίστα λίγες ημέρες πριν το US Open

Αγριο ξύλο σε συναυλία στην Καλιφόρνια ‑ Την άφησε αναίσθητη από τα χτυπήματα και έτρεξε να κρυφτεί

Κόσμος 20.08.2025
Αφορμή για το βίαιο περιστατικό ήταν το γεγονός ότι ο σύντροφος του θύματος έριξε το ποτό του πάνω στον άνδρα που της επιτέθηκε