E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νεπάλ: Πέθανε ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο ‑ Είχε ύψος 67 εκατοστά

Το τελευταίο διάστημα είχε νοσηλευτεί πολλές φορές με πνευμονία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2020 | 09:18

Νεπάλ: Πέθανε ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο ‑ Είχε ύψος 67 εκατοστά

O πιο μικρόσωμος άνθρωπος του κόσμου που είχε την ικανότητα να βαδίζει, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, σε ηλικία μόλις 27 ετών, σε νοσοκομείο του Νεπάλ, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Καγκέντρα Θάπα Μάγκαρ, που είχε ύψος 67,08 εκατοστών, πέθανε στην Ποκάρα, μια πόλη που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κατμαντού. Ζούσε εκεί με τους γονείς του. Το τελευταίο διάστημα είχε νοσηλευτεί πολλές φορές με πνευμονία, όμως «αυτή τη φορά επηρεάστηκε και η καρδιά του», εξήγησε η αδελφή του, η Μαχές Θάπα Μάγκαρ.

Ο Καγκέντρα, το όνομα του οποίου είχε περιληφθεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, είχε αναγνωριστεί το 2010, όταν έκλεισε τα 18 του, ως ο πιο κοντός εν ζωή άνθρωπος του κόσμου που διατηρούσε την ικανότητα να βαδίζει. Τότε, είχε φωτογραφηθεί κρατώντας ένα πιστοποιητικό λίγο μικρότερο σε μέγεθος από τον ίδιο.

Πολύ σύντομα όμως τον «εκθρόνισε» ο συμπατριώτης του, Τσάντρα Μπαχαντούρ Ντάνγκι, που είχε ύψος 54,6 εκατοστά. Όταν ο Τσάντρα πέθανε, το 2015, ο Καγκέντρα ανέκτησε τον «τίτλο» του.

«Ήταν τόσο μικροσκοπικός όταν γεννήθηκε, που τον κρατούσαμε στην παλάμη του χεριού. Δυσκολευόμασταν πολύ να του κάνουμε μπάνιο», αφηγήθηκε ο πατέρας του, ο Ρουπ Μπαχαντούρ.

Χάρη στη φήμη του, ο Καγκέντρα είχε ταξιδέψει σε πολλές χώρες και εμφανίστηκε στην τηλεόραση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. «Η ζωή μπορεί να είναι πρόκληση όταν ζυγίζεις μόνο έξι κιλά και δεν μπορεί να βρεις τη θέση σου σε έναν κόσμο χτισμένο για ανθρώπους μέσου μεγέθους. Αλλά ο Καγκέντρα δεν άφησε σε καμία περίπτωση το μέγεθός του να τον εμποδίσει», είπε ο αρχισυντάκτης του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες, ο Κρεγκ Γκλεντάι.

Ο Καγκέντρα ήταν επίσης το κεντρικό πρόσωπο σε διαφημιστική εκστρατεία για την προώθηση του τουρισμού στο Νεπάλ: τον παρουσίαζε ως τον πιο μικρόσωμο άνθρωπο, σε μια χώρα όπου βρίσκεται το ψηλότερο βουνό του κόσμου, το Έβερεστ. Το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου ο Καγκέντρα παίζει κιθάρα με τον αδελφό του και κάνει ποδήλατο.

Με τον θάνατό του, ο «τίτλος» πηγαίνει τώρα σε έναν Κολομβιανό, τον Έντουαρντ «Νίνιο» Ερνάντες, που έχει ύψος 70,21 εκατοστά.

Ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου, που όμως δεν μπορεί να περπατά ή να στέκεται μόνος του χωρίς βοήθεια είναι ο Φιλιππινέζος Τζουνρέι Μπαλαβίνγκ, με ύψος 59,93 εκατοστά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2025: Η ανάρτηση και το μήνυμα της Κλαυδίας λίγο πριν το μεγάλο τελικό

Tabloid 17.05.2025
Η συγκινητική ανάρτηση και το ξεχωριστό μήνυμα της 23χρονης Κλαυδίας.

Πέθανε στα 31 του ο ράπερ Werenoi – Είχε τις περισσότερες πωλήσεις άλμπουμ στη Γαλλία

Tabloid 17.05.2025
Ήταν σχετικά άγνωστος πέραν των θαυμαστών της ραπ μουσικής κι αυτό επειδή τηρούσε πολύ διακριτική στάση απέναντι στα ΜΜΕ

Η Κατερίνα Ζαρίφη για το πρόβλημα υγείας της: Έφτασα σε σημείο να έχω 17 ημέρες αιμορραγία

Tabloid 17.05.2025
«Στην αρχή έκανα το πολύ έξυπνο να μπω στο ίντερνετ, όπως κάνουμε όλοι. Αρχισα να διαβάζω και πανικοβλήθηκα»

OGE: Αυτός είναι ο σύντροφος της Κλαυδίας

Tabloid 17.05.2025
Το πραγματικό όνομα του OGE είναι Γιώργος Σώπασης

Η νέα μόδα στις επιχειρηματικές κινήσεις των διασήμων

Celebrity Stories 17.05.2025
H... ταυτόχρονη νέα επιχειρηματική κίνηση πολλών celebrities είναι ιδιαιτέρως ασυνήθιστη

Ο Ρυθμός 94.9 σε στέλνει στη Μύκονο μαζί με την παρέα σου!

Media Χτες
Τι θα έλεγες να πάμε στο νησί, ο ΡΥΘΜΟΣ, οι κολλητοί κι εσύ;

Ήβη Αδάμου: Η εμφάνισή της στο Φεστιβάλ των Καννών

Tabloid Χτες
Η τραγουδίστρια φωτογραφήθηκε στο κόκκινο χαλί της διοργάνωσης