E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρετανία: Βαριά ποινή επειδή τηλεφώνησε για βόμβα ώστε να προλάβει την πτήση του

Ο 32χρονος θα έχανε την πτήση για Μαρόκο, όπου θα συναντούσε την αγαπημένη του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/1/2020 | 19:29

Βρετανία: Βαριά ποινή επειδή τηλεφώνησε για βόμβα ώστε να προλάβει την πτήση του

Ένας 32χρονος άνδρας  καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκισης και του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο αεροδρόμιο Gatwick, του Λονδίνου μετά από ένα τηλεφώνημα - φάρσα για βόμβα.

Ο Rashidul Islam, έπρεπε να προλάβει την πτήση του για Μαρόκο, όπου θα συναντούσε την αρραβωνιαστικιά του. Όμως όπως αποδείχθηκε δεν υπολόγισε τον χρόνο σωστά. Οι καθυστερήσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες αλλά και ένα απρόοπτο γεγονός στον σιδηροδρομικό σταθμό, άλλαξαν τα σχέδια του.

Όταν ο συρμός τερμάτισε απροσδόκητα στη στάση St Pancras στο βόρειο Λονδίνο, περισσότερο από 25 μίλια μακριά από το αεροδρόμιο του Sussex ο Rashidul συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να βιαστεί. Κάλεσε γρήγορα ταξί, όμως ακόμα ένα απρόσμενο γεγονός θα έμπαινε εμπόδιο ανάμεσα σε αυτόν και την αγαπημένη του...

Η χαοτική κίνηση του Λονδίνου τον ανάγκασε να σκεφτεί "έξυπνα". Έπρεπε να προλάβει την πτήση του πάση θυσία. Έτσι κάλεσε το 999, τη γραμμή έκτακτης της Βρετανίας.

"Υπάρχει περίπτωση να έχει τοποθετηθεί βόμβα στο αεροπλάνο, πρέπει να καθυστερήσετε την πτήση. Πρέπει να το κάνετε οπωσδήποτε", δήλωσε επιτακτικά ο Rashidul στον υπάλληλο και έκλεισε το τηλέφωνο.

Η ασφάλεια του αεροδρομίου εκκένωσε αμέσως το αεροπλάνο και οδήγησε και τους 147 επιβάτες σε ασφαλές σημείο. Όσο εκείνοι περίμεναν, γεμάτοι αγωνία, ο 32χρονος έφτασε στο αεροδρόμιο. Αν και αργοπορημένος έκανε το check in και μετέβη προς την πύλη.

Όμως η βιαστική σκέψη του τον οδήγησε σε λάθη. Ο αριθμός του κινητού του ταυτοποιήθηκε με τον αριθμό που κάλεσε τη γραμμή έκτακτης ανάγκης και έκανε την καταγγελία - φάρσα για τη βόμβα. Η αστυνομία αμέσως τον συνέλαβε.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Rashidul απολογήθηκε για την πράξη του και εξήγησε μετανιωμένος στις αρχές πως αν έχανε την πτήση του δεν είχε τα χρήματα να αγοράσει καινούργιο εισιτήριο, άλλωστε ήταν πολύ σημαντικό να βρεθεί με την αγαπημένη του.

Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2019, και χθες Παρασκευή (17/1) έλαβε χώρα η δίκη. Ο 32χρονος τιμωρήθηκε με 16 μήνες φυλάκισης, αφού δήλωσε ένοχος για την πράξη του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο διάστημα που μεσολάβησε από το τηλεφώνημα φάρσα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ο Rashidul κατηγορήθηκε και για ξέπλυμα χρήματος και καταδικάστηκε σε ακόμα 42 μήνες φυλάκισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από τον Heath Ledger στον άντρα των ονείρων της: Όλοι οι έρωτες της Michelle Williams

Celebrity Stories 22.11.2025
Μυστικά ραντεβού, ραγισμένες καρδιές και γάμοι που δεν είδε κανείς να έρχονται - η Michelle Williams είχε πάντα ένα ρομάντζο για τίτλο!

Χάρης Βαφειάς: «Μας κόλλησαν ναρκωτικά κάτω από πλοίο στο Μεξικό – Χάσαμε ένα σκασμό λεφτά»

Tabloid Χτες
Ο Χάρης Βαφειάς περιέγραψε άγνωστες στιγμές από τις «περιπέτειές» του στη ναυτιλία

Κέβιν Σπέισι: Είμαι γκέι, απολαμβάνω την παρέα των αντρών, δήλωσε ο ηθοποιός σε συνέντευξη που έδωσε σε κυπριακή εκπομπή

Tabloid Χτες
Πιο συγκεκριμένα, ο Σπέισι απάντησε σε ερώτηση για τον λόγο που δεν έχει παντρευτεί

Δάφνη Καραβοκύρη: «Φοβήθηκα ότι ο Απόστολος Γκλέτσος θα σήκωνε χέρι στη Σοφία Μουτίδου»

Tabloid Χτες
Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια παραδέχτηκε πως μετάνιωσε που δεν πήρε θέση στο περιστατικό

Σύμφωνα με το Grok, ο Μασκ είναι πιο γυμνασμένος από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και πιο έξυπνος από τον ντα Βίντσι

Παράξενα Χτες
Οι χρήστες παρατήρησαν ότι, σε μια σειρά από διαγραμμένες πλέον αναρτήσεις, το chatbot συχνά κατέτασσε τον Έλον Μασκ στην κορυφή σε οποιονδήποτε τομέα

Γρήγορης Πετράκος: Κόντρα με την Δάφνη Καραβοκύρη

TV Buzz Χτες
«Μετακόμισε σε άλλη χώρα» του είπε η παρουσιάστρια

Μελίνα Ασλανίδου: Έχω οδηγήσει και εγώ υπό την επήρεια αλκοόλ, το έχω μετανιώσει

Tabloid Χτες
Καλύτερα να με έπιαναν και να μου έβαζαν πρόστιμο, για να μην το ξανακάνω ποτέ στη ζωή μου, πρόσθεσε

Η Μεξικανή που αναστάτωσε την Ταϊλάνδη: Ποια είναι η νέα Miss Universe;

Tabloid Χτες
Η Miss Universe που είπε «όχι» και έγινε θρύλος – Το άγνωστο σκηνικό πίσω από τη στέψη

Η Φατίμα Μπος στέφθηκε νέα Miss Universe στην Ταϊλάνδη εν μέσω εντάσεων στη διοργάνωση

Tabloid Χτες
Η 25χρονη είχε βρεθεί στο προσκήνιο στις αρχές Νοεμβρίου