E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο νοσοκομείο η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Την παρέλαβε ασθενοφόρο που την μετέφερε εκεί

Δημοσίευση 13/1/2020 | 14:58

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο νοσοκομείο η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Σύμφωνα με πληροφορίες ένοιωσε έντονη αδιαθεσία λόγω της συναισθηματικής φόρτισης που υπέστη καταθέτοντας νωρίτερα στο δικαστήριο.

Αυτή είναι η κόρη του πασίγνωστου Έλληνα ηθοποιού που συνελήφθη (pics)
Οι καταθέσεις των γονιών της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη, η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού και στη συνέχεια δολοφονήθηκε από δύο συνομηλίκους της, πριν από έναν χρόνο στη Ρόδο, συγκλόνισαν τους δικαστές και το ακροατήριο.

«Οι γονείς των κατηγορουμένων στο εδώλιο»
Πρώτος κατέθεσε ο Ιωάννης Τοπαλούδης, ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρχές με τις οποίες το ζευγάρι μεγάλωσε το κορίτσι, τις τραγικές ώρες αγωνίας που έζησαν με την εξαφάνιση της και την απέραντη θλίψη που βίωσαν στη συνέχεια, όταν πήγαιναν στο Διδυμότειχο για την κηδεία με το φέρετρο στο αεροπλάνο.

Ζήτησε μάλιστα από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να σταθούν με ευλάβεια στη μνήμη του παιδιού τους υποστηρίζοντας ότι κανονικά θα έπρεπε στο εδώλιο να κάθονται και οι γονείς των κατηγορουμένων για τον τρόπο που ανέθρεψαν τα παιδιά τους.

Iδιαίτερα, συγκινημένος και ξεσπώντας ανά διαστήματα σε λυγμούς, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη κατέθεσε για τον άδικο χαμό της κόρης του.

«Άδικα έχασε τη ζωή του ένα παιδί, με όνειρα για το μέλλον του, να έκανε ένα μεταπτυχιακό ίσως. Προσπαθήσαμε να την μεγαλώσουμε με νύχια και δόντια. Της μάθαμε να αγαπάει τον συνάνθρωπο, να σέβεται το διαφορετικό. Σήμερα η Ελένη Τοπαλούδη είναι εδώ παρούσα και θα είμαι πάντα στην καρδιά μας!» κατέθεσε ο πατέρας της στη δίκη.

«Η κόρη μας ήταν παιδί μεγαλωμένο με αξίες. Φοιτούσε, δεν αδιαφορούσε. Είχε περάσει 36 μαθήματα. Στις 26/11/2018, Δευτέρα, μίλησα τελευταία φορά εγώ μαζί της και την Τρίτη 27/11/2018 η μητέρα της (...). Από την Πέμπτη το βράδυ, μας είχαν ζώσει φίδια. Μετά από λίγη ώρα μας πήραν τηλέφωνο από το Α.Τ στο Διδυμότειχο. Μου έδειξαν τη φωτογραφία με τατουάζ στο πόδι της. Πήγαμε στη Ρόδο. Στις 30 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε πως ήταν η Ελένη. Εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει αυτό που πέρασα εγώ. Εγώ δεν μπόρεσα να πάω στο νεκροτομείο. Πήγε ο αδελφός μου. Έφυγε ο κόσμος κάτω από πόδια μας».

«Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν πήγαμε στο σπίτι του παιδιού μας. Το πλυντήριο ήταν αναμμένο. Είχε αφήσει ένα μισοφαγωμένο μήλο στο ψυγείο και μισή τσίχλα. Θα γύριζε το παιδί μας δεν είχε κανονίσει κάτι! Με ποτάμια στα μάτια προσπαθούσαμε να μαζέψουμε τα πράγματα της», ανέφερε επίσης ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Μία ακόμα συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν μεταφέραμε το φέρετρο της με το αεροπλάνο περιέγραψε ο Γ. Τοπαλούδης, προσθέτοντας πως σκεφτόταν να «ανέβει ο κυβερνήτης πιο ψηλά μήπως και το σώμα της συναντήσει τη ψυχή της και ξαναζωντανέψει».

Ο πατέρας της φοιτήτριας ζήτησε «ευλάβεια» από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων στη μνήμη της και επισήμανε πως θα έπρεπε και οι γονείς των κατηγορουμένων να κάθονται στο εδώλιο καθώς παρά το γεγονός ότι είχαν παραβατική συμπεριφορά, δεν έκαναν τίποτα.


Διαβάστε επίσης το ξέσπασμα των γονιών της Ελένης έξω από τα δικαστήρια

«Ζητάω την ανώτατη ποινή»
Στη συνέχεια, σειρά στο βήμα του μάρτυρα, πήρε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία κατά την έναρξη της δίκης για τη φρικτή δολοφονία της κόρης της αναγκάστηκε να βγει από την αίθουσα για να ηρεμήσει, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε υποβασταζόμενη για να καταθέσει καθισμένη, επειδή δεν μπορούσε να σταθεί όρθια.

Περιέγραψε το παιδί της ως φιλομαθές, που είχε αρχές και αξίες και αγαπούσε τους άλλους. Πρόσθεσε ότι αν ήταν στη θέση των κατηγορουμένων θα είχε αυτοκτονήσει.

Η ίδια ζήτησε να καταδικαστούν με την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή οι δράστες, τους οποίους αποκάλεσε τους «τέρατα», «καρκινώματα της ροδιακής κοινωνίας», «κοπρόσκυλα» που «ξεγέλαγαν κορίτσια και τα πήγαιναν στο άντρο της ακολασίας».

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησε την ανώτατη ποινή για τους δύο κατηγορουμένους.

«Μου καταστρέψανε τη ζωή μου. Θέλω να καταδικαστούν με την πιο ψηλή ποινή, δεν μπορεί να παρακαλάει το παιδί και να μην δείχνουν έλεος. Βρεθήκανε δύο ανθρωπόμορφα τέρατα, να αφαιρέσουν τη ζωή του παιδιού μου» τόνισε.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι αιχμές που άφησε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας για τη συμμετοχή στο έγκλημα, ενδεχομένως και άλλων προσώπων, συγγενών του Έλληνα κατηγορούμενου.

«Εγώ πιστεύω ότι γιαγιά και όλο περιβάλλον είναι μέσα στα κόλπα του εγγονού. Η γιαγιά (σ.σ. Ροδίτη) λέει ότι δήθεν είδε χαρούμενη την Ελένη μου να είναι με τα δύο τομάρια, θα ακούσετε αλήθειες με αυτή τη γιαγιά που δεν ντράπηκε και ήρθε; Εγώ πιστεύω ότι ακούγανε και κωφεύανε (σ.σ. εκείνο το βράδυ), ξέρανε την προβληματική συμπεριφορά, και δεν ενδιαφερόταν...» ανέφερε η μητέρα.

Στην ολοκλήρωση της κατάθεση της κινήθηκε προς την πλευρά των δύο κατηγορουμένων, φωνάζοντας να δει τα πρόσωπα των δύο κατηγορουμένων. «Θέλω να δω τις φάτσες τους, το δικαιούμαι» ξέσπασε η μητέρα. «Δις ισόβια δεν θα δουν το φως του ήλιου για να δικαιωθώ... θα τους σκοτώσω εγώ αν δεν τους βάλουν ισόβια. Εγώ θα την κάνω τη δουλειά» φώναζε, λέγοντας «η Ελένη ήταν ό, τι πιο όμορφο είχα στη ζωή μου, χάρηκα όταν την γέννησα».

Το προφίλ των δύο κατηγορουμένων:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: Γιατί κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα και ποιους εξυπηρέτησε ο «εντιμότατος»;

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για να αποδώσει το πολιτικό κατάντημα του Τσίπρα, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τρεις συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Δύο άντρες και μία γυναίκα οι συλληφθέντες - Οι δύο αποτελούσαν το «επιχειρησιακό ζευγάρι» και ο τρίτος είχε υποστηρικτικό ρόλο – Πρόκειται για άτομα γνωστά στον αναρχικό χώρο, η γυναίκα έφυγε για Κρήτη μετά τη δολοφονία

Σκηνικό πρωτοφανούς έντασης από την Ζ. Κωνσταντοπούλου ‑ Κάλεσε την αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ένα τσιγάρο άναψα»: Βίντεο με τραυματία εργαζόμενο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στην επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Από την φωτιά τραυματίστηκαν έντεκα άτομα - Τα τρία δίνουν μάχη διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας ‑ Bίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ανησυχία σε κατοίκους και λουόμενους – Αναζητούνται τα αίτια του φαινομένου