Έκτακτα μέτρα ασφαλείας και στην Αθήνα μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί
Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στη Σούδα
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/1/2020 | 12:39

Σε έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, από τη στιγμή που οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης και σκότωσαν τον Ιρανό υποστράτηγο, Κασέμ Σουλεϊμανί.
Αν και η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται στις χώρες, που πιθανώς το Ιράν θα ήθελε να “εκδικηθεί” για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί, που έγινε με διαταγή του Ντόναλντ Τραμπ, οι ελληνικές αρχές θέλησαν να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο “χτυπήματος” σε στόχο… αμερικανικού ενδιαφέροντος, στην Αθήνα.
Έτσι, αποφάσισαν να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στην αμερικανική πρεσβεία επί της Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στην πρεσβεία του Ισραήλ.
Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στη Σούδα
Ο φόνος του Ιρανού Στρατηγού Σουλεϊμανί, αλλά και η πρόσφατη εισβολή στην αμερικανική πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, σήμαναν “κόκκινο συναγερμό” στις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Όπως αναφέρει η “Καθημερινή” προχθές το απόγευμα προσγειώθηκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα τέσσερα ελικοφόρα τύπου Οσπρεϊ (CV-22B) και δύο μεταγωγικά C-130, προερχόμενα από το Μίλντενχολ της Αγγλίας, όπου εδρεύει η 352 Πτέρυγα της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της αμερικανικής αεροπορίας.