E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλλιάνος: Έρχεται η ισχυρότερη κακοκαιρία του φετινού χειμώνα

Θα πέσει μέχρι και 14 βαθμούς η θερμοκρασία

Δημοσίευση 3/1/2020 | 11:35

Καλλιάνος: Έρχεται η ισχυρότερη κακοκαιρία του φετινού χειμώνα

Η ισχυρότερη, μέχρι στιγμής, κακοκαιρία για το φετινό χειμώνα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πλήξει τη χώρα με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο να κάνουν την εμφάνισή τους από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου.

«Όλα θα ξεκινήσουν από την Κυριακή και στη συνέχεια δηλαδή με περιμένουμε παραμονή, ανήμερα των Θεοφανείων και στις 7 του μηνός περιμένουμε να έρθει η ισχυρότερη μέχρι στιγμής κακοκαιρία για τον φετινό χειμώνα», είπε μιλώντας στον Θέμα 104,6 και τον Βασίλη Αδαμόπουλο και πρόσθεσε: «Περιμένουμε δηλαδή με λίγα λόγια πολλές χιονοπτώσεις, ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα: θα πέσει δηλαδή η θερμοκρασία 13 με 14 βαθμούς Κελσίου σε λιγότερο από 48 ώρες. Στην Αθήνα θα είμαστε γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια προάστια δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερες θερμοκρασίες».

Ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε ακόμη ότι αναμένονται από το «μεσημέρι της Κυριακής πολύ ψυχρές αέριες μάζες, πολικής προέλευσης, από τα βόρεια της χώρας οι οποίες δώσουν τοπικά τις πρώτες τοπικές χιονοπτώσεις και γρήγορα μέσα στη μέρα θα κατέβουν νοτιότερα. Από αργά το βράδυ της Κυριακής θα επηρεαστούν τα κενρικά και νότια τμήματα της χώρας. Στις 6 και στις 7 Ιανουαρίου ο καιρός θα είναι πολύ άστατος στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, θα χιονίσει κατά διαστήματα εκεί που χιόνισε περίπου και στη «Ζηνοβία» δηλαδή θα επηρεαστούν ως προς τις χιονοπτώσεις οι περιοχές που επηρεάστηκαν από το προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας, δηλαδή από το Πήλιο και νοτιότερα, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες. Θα χιονίσει και στις κυκλάδες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα και σε περιοχές των Βορείων Κυκλάδων με χαμηλότερο υψόμετρο»

Όσον αφορά την Αττική εξήγησε ότι «περιμένουμε βροχές κατά διαστήματα από μεσημέρι προς απόγευμα και οι πρώτες χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στις ορεινές περιοχές. Από αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας αλλά και την Τρίτη περιμένουμε χιόνια ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».

Ο Γιάννης Καλλιάνος κατέληξε λέγοντας πως «ήδη ενημερώνω τα αρμόδια τμήματα της κυβέρνησης για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν ώστε να μη ξαναέχουμε τέτοια φαινόμενα όπως είχαμε την προηγούμενη φορά. Πρέπει να είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός να είναι έτοιμοι όλοι. Έχω μιλήσει με τον κ. Χαρδαλιά, έχω μιλήσει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τους έχω εξηγήσει ακριβώς πως είναι η κατάσταση και θα τους κάνω και ενημέρωση σήμερα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συζυγοκτονία Αμπελοκήπων: «Θόλωσα όταν μου είπε ότι φεύγει με τα παιδιά», δήλωσε ο κατηγορούμενος

Ελλάδα 26.05.2026
Η απολογία του καθ` ομολογίαν κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Ανάκληση κατεψυγμένου ψαριού από τον ΕΦΕΤ ‑ Βρέθηκε υδράργυρος πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Serial killer αναζητείται στο Πουέρτο Βαγιάρτα – Τα θύματα εντοπίζονται διάσπαρτα στην πόλη

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τρεις νεκρές γυναίκες με κοινό χαρακτηριστικό τα τατουάζ - τα μόνα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για να ιχνηλατήσουν τον δράστη

Τραγωδία στο Βέλγιο: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί ‑ Οι δύο παιδιά

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα έκτακτα μέσα βρέθηκαν στο Μπούγκενχαουτ μετά την τρομακτική σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο το πρωί της Τρίτης

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

Πολιτική 26.05.2026
Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Τουρκία: «Το αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχει ήδη καθοριστεί»

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να μειώνει τα ποσοστά του Ερντογάν ενόψει των επόμενων εκλογών, ωστόσο η ικανότητα που δείχνει να εκμηδενίζει τις αντιστάσεις, ίσως έχει ήδη κρίνει το αποτέλεσμα

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο

Κόσμος 26.05.2026
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης