E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλλιάνος: Νέο κύμα ψύχους από την ερχόμενη Κυριακή

Χιόνια σε μεγάλο μέρος της χώρας

Δημοσίευση 2/1/2020 | 08:43

Καλλιάνος: Νέο κύμα ψύχους από την ερχόμενη Κυριακή

Μπορεί το νέο κύμα κακοκαιρίας να έρχεται από το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αλλά την Πέμπτη νωρίς το πρωί οι κάτοικοι στα βόρεια προάστια είδαν ήδη χιόνια.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ένα νέο ψυχρό μέτωπο, με μεγάλες ποσότητες χιονιού, πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες για τα επόμενα 24ωρα, ειδικότερα όμως από το βράδυ της Κυριακής και για τουλάχιστον ένα 48ωρο ακόμη.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος κάνει λόγο για σφοδρή χιονόπτωση στα Βαλκάνια, με την Ελλάδα να επηρεάζεται από την Κυριακή και μετά. Όπως τονίζει:

«Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση η εμμονή (και η διάθεση να κατέβουν νοτιότερα στην Ευρώπη) οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης που θα μας επηρεάσουν από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου σταδιακά από βορρά προς το νότο στη χώρα μας. Φαίνεται ότι πριν καν φτάσουν στην περιοχή μας, θα χιονίσει σφοδρά σε πολλές Βαλκανικές περιοχές και αυτό θα είναι το "προεόρτιο" για το τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα στη συνέχεια.

Βέβαια δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο και θα χρειαστεί να έρθει η Παρασκευή ή το Σάββατο για να έχουμε πλήρη και αναλυτική εικόνα για το τι θα συμβεί στη χώρα μας από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου και έπειτα. Υπάρχει με λίγα λόγια διχογνωμία μεταξύ των μοντέλων και τα ερωτήματα είναι τα εξής :

(α) Θα είναι ένας χιονιάς της κέντρο-βόρειας Ελλάδας;
(β) Θα είναι ένας χιονιάς που θα επηρεάσει περισσότερο τα ανατολικά και νότια και επομένως και την Αττική;
(γ) Θα είναι σχεδόν ένας πανελλαδικός χιονιάς;

Ακόμη δεν μπορεί κανείς να απαντήσει με απόλυτη ακρίβεια στα παραπάνω ερωτήματα.

Παρόλο που ακόμη υπάρχουν ανοιχτά ερωτήματα και το τοπίο είναι κάπως θολό, το σχεδόν σίγουρο είναι ότι έχει κλειδώσει το έντονο κρύο για αρκετές περιοχές της χώρας καθώς και οι πολύ ενισχυμένοι βοριάδες στα πελάγη.

Οι θερμοκρασίες απ' ότι φαίνεται θα είναι ικανές για να χιονίσει έως και σε πεδινά η ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα. Το ζήτημα όμως είναι ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο. Η εμπειρία από προηγούμενους χιονιάδες λέει ότι θα δουν χιόνι αρχικά αρκετές βόρειες περιοχές και στη συνέχεια θα συνεχιστούν τα χιόνια και στα κεντρικά η θα κατηφορήσουν οι χιονοπτώσεις για τα νοτιότερα τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας όπου θα συνεχίσουν να απασχολούν στη συνέχεια μόνο αυτά τα τμήματα.

Πιστεύω πως θα είναι η πιο σοβαρή (σε έκταση) χιονο-κακοκαιρία μέχρι στιγμής για τον φετινό χειμώνα.

Την Παρασκευή η το Σάββατο θα σας λύσω όλες σας τις απορίες με περαιτέρω ανάλυση της επικείμενης κακοκαιρίας.

ΥΓ : Θα το θεωρήσω τεράστια έκπληξη να χαθεί αυτός ο χιονιάς και τελικά να μην έρθει στη χώρα μας. Όλα επιμένουν στο γεγονός ότι θα συνεχίζουμε να βλέπουμε άσπρες μέρες. Το που όμως θα γίνει αυτό θα σας το απαντήσω λίαν συντόμως».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!