E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα

Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/1/2020 | 19:41

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα

Νέα κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας από το απόγευμα και μετά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στα ανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, από το απόγευμα στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη 1η Ιανουαρίου
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα ορεινά χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5, από το απόγευμα βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και γρήγορα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 09 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, που από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και γρήγορα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 6 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 13 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στην Κρήτη και από το απόγευμα και στις Κυκλάδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, από το απόγευμα 6 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Ο καιρός την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα και θα εξασθενήσουν. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Ελλάδα Χτες
Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Ελλάδα Χτες
Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα Χτες
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος Χτες
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Κόσμος Χτες
Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.