E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υποχωρεί η κακοκαιρία «Ζηνοβία»

Παραμένουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

Δημοσίευση 31/12/2019 | 13:28

Υποχωρεί η κακοκαιρία «Ζηνοβία»

Προβλήματα προκάλεσε η επέλαση της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» σε όλη τη χώρα και ήρθε πλέον η ώρα για τη σταδιακή της υποχώρηση.

Μάλιστα, τα ξημερώματα της Τρίτης σημειώθηκε ισχυρός παγετός σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με το θερμόμετρο να αγγίζει μέχρι και τους -9.8 βαθμούς Κελσίου στο Βαρικό Φλώρινας.

Σύμφωνα με το meteo, σήμερα είναι η τελευταία μέρα της «Ζηνοβίας», κατά την οποία θα σημειωθούν βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες στο Κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο και με μικρότερη ένταση και διάρκεια στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, οι οποίες έως το απόγευμα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στην Κρήτη.

Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς θα σταματήσουν σταδιακά έως το μεσημέρι.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση και από το μεσημέρι δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 έως 12 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 11 με 14 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα:

Στα ανατολικά και τα νότια τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρός στα βόρεια.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά το πρωί 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις πρωινές ώρες και στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στα νότια νεφώσεις με βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα 25.03.2026
Η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα

Ιράν: «Υπερβολικές οι απαιτήσεις Τραμπ» – Οι 5 όροι της Τεχεράνης για κατάπαυση του πυρός

Κόσμος 25.03.2026
Ιρανικός αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα θα τερματίσει τον πόλεμο μόνο όταν το αποφασίσει η ίδια και εφόσον ικανοποιηθούν οι δικές της προϋποθέσεις.

Πώς έγινε η τραγωδία με τις δύο νεκρές στον Βόλο: Συγκλονιστική μαρτυρία, «είδα άνθρωπο να φλέγεται στην αυλή»

Ελλάδα 25.03.2026
Γειτόνισσα περιέγραψε πως ένας γείτονας προσπάθησε να βοηθήσει τον άνθρωπο που φλεγόταν ρίχνοντας πάνω του μπουφάν

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Ελλάδα 25.03.2026
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία 25.03.2026
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Κόσμος 25.03.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι‑drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake‑4»

Ελλάδα 25.03.2026
Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

Πολιτική 25.03.2026
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Ελλάδα 25.03.2026
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η Αθήνα έτοιμη για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα 25.03.2026
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο

Ελλάδα 25.03.2026
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.