E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία Ζηνοβία: Προβλήματα από τη χιονόπτωση και διακοπή κυκλοφορίας

Απεγκλωβισμοί οδηγών

Δημοσίευση 29/12/2019 | 10:46

Κακοκαιρία Ζηνοβία: Προβλήματα από τη χιονόπτωση και διακοπή κυκλοφορίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Ζηνοβία δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία με την Πυροσβεστική να συνδράμει στον απεγκλωβισμό πολιτών από τα οχήματά τους σε Θήβα (3), Βίλια (5) και Ιπποκράτειο Πολιτεία (3).   

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, από τον κόμβο Σχηματαρίου, στο ρεύμα προς Λαμία, λόγω χιονόπτωσης, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, από το 5ο χιλιόμετρο, στη Μάνδρα, στο ρεύμα προς Θήβα.   

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων απαγορεύτηκε προληπτικά από το Σχηματάρι και πάνω, καθώς υπάρχει κίνδυνος να κλείσει ο δρόμος αν ακινητοποιηθεί κάποιο μεγάλο όχημα. Ωστόσο επιχειρούν συνεχώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί. 

Υπενθυμίζεται ότι από τη νύχτα παραμένουν κλειστές η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω στο ρεύμα προς το καζίνο, η περιφερειακή Πεντέλης- Νέας Μάκρης από το ύψος της Ανατολής έως το στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως τον 'Αγιο Πέτρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

Προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου   

Προβλήματα σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αχαΐας, Κορινθίας Αρκαδίας και Λακωνίας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων.   

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αχαΐα, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις εθνικές οδούς Καλαβρύτων-Πούντας (μέσω Μεγάλου Σπηλαίου), Καλαβρύτων -Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας) και Καλαβρύτων - Αιγίου (μέσω Φτέρης).  

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στις επαρχιακές οδούς, Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Λουσών και μέσω Πριολίθου, από το 5ο έως το 16ο χιλιόμετρο του δρόμου που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων.   

Στο νομό Κορινθίας, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα παρακάτω σημεία:

*Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων -Καρυάς, από το 1ο έως το 4ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, από το ύψους του 14ου χιλιομέτρου, έως και τα Τρίκαλα.

*Στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας, από το 10ο χιλιόμετρο, έως και την Γκούρα.

Στην Αρκαδία, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στις εξής περιοχές:

*Στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, από το 16ο έως το 23ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό 'Αστρους - Αγίου Πέτρου, από το ύψος του 20ου χιλιομέτρου.

*Στην επαρχιακή οδό 'Αστρους - Καστάνιτσας, από το 17ο χιλιόμετρο, έως την Καστάνιτσα.

Στην Λακωνία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, από το 23ο έως το 40ο χιλιόμετρο. Τέλος, να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιοχές επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα των περιφερειών και των δήμων, προκειμένου να καθαρίζουν τους δρόμους από το χιόνι και τον παγετό.   

Η Ζηνοβία στην Στερεά Ελλάδα   

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στις περιοχές του Πηλίου σε υψόμετρο άνω των 300 μέτρων. Όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, 15 μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν ρίχνοντας αλάτι στο οδικό δίκτυο, ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί .Επίσης ετοιμάζονται και άλλα πέντε μηχανήματα για να βγουν στο οδικό δίκτυο, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού. Σημειώνεται πως οι δρόμοι παραμένουν μέχρι στιγμής ανοιχτοί, όμως είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τους οδηγούς των αυτοκινήτων.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία σε Θεσσαλία, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Βόρεια Εύβοια. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Κόσμος 08.01.2026
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών

Χαλκίδα: Μαθητής αυτοκτόνησε πέφτοντας από την Υψηλή Γέφυρα

Ελλάδα 08.01.2026
«Δεχόταν απειλές, τον έδερναν»

Κήρυγμα του μητροπολίτη Κοζάνης για τους νεκρούς στην Ελβετία: «Όταν δεν επιλέγεις τον δρόμο της αρετής»

Ελλάδα 08.01.2026
Στο Χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, ο μητροπολίτης κ. Παύλος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν επιτέθηκε κατά όσων έχουν κατοικίδια

Ο Tekashi 6ix9ine στη φυλακή όπου κρατείται ο Μαδούρο – Εκεί είναι και ο Μαντζιόνε

Κόσμος 08.01.2026
Στο παρελθόν, έχουν περάσει από εκεί κι άλλοι γνωστοί κρατούμενοι, όπως οι R. Kelly, Sean «Diddy» Combs και η Γκισλέιν Μάξγουελ

Αλλάζει και τη διατροφική πυραμίδα ο Τραμπ: Στην κορυφή η πρωτεΐνη και τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά

Κόσμος 08.01.2026
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ και η κυβέρνηση Τραμπ προτείνουν αλλαγές στη διατροφή των Αμερικανών για τη μείωση των χρόνιων ασθενειών και την περαιτέρω μείωση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται «πολική φωτοβολίδα»

Καιρός 08.01.2026
Διπλή χειμωνιάτικη εισβολή τα επόμενα 24ωρα, πότε θα δούμε χιόνια και στα βόρεια προάστια

Τραμπ στους NYT: «Η αμερικανική εποπτεία στη Βενεζουέλα θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια»

Κόσμος 08.01.2026
Σε μια εκτενή συνέντευξη στους New York Times, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «μόνο ο χρόνος θα δείξει» πόσο καιρό οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν να «μείνουν» στη Βενεζουέλα