E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιαπωνία: Βάρκα «φάντασμα» με πτώματα και κομμένα κεφάλια ξεβράστηκε σε ακτή

Εικάζεται ότι προέρχεται από τη Βόρεια Κορέα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/12/2019 | 18:53

Ιαπωνία: Βάρκα «φάντασμα» με πτώματα και κομμένα κεφάλια ξεβράστηκε σε ακτή

Πέντε πτώματα και δύο κομμένα ανθρώπινα κεφάλια ανακαλύφθηκαν μέσα σε ναυαγισμένη βάρκα σε ακτή της Ιαπωνίας. Η βάρκα ξεβράστηκε στη νήσο Sado την Παρασκευή (27/12) και οι αρχές κατάφεραν να ανέβουν το Σάββατο (28/12), αντικρύζοντας τα μακάβρια ευρήματα. Η σχεδόν κατεστραμμένη βάρκα είχε κορεατικά γράμματα ζωγραφισμένα στην πλευρά της.

Η αστυνομία δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αν τα δύο κεφάλια ανήκαν στα πτώματα, αλλά τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα μερικά από τα πτώματα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση. Αυτό θα μπορούσε να υποδεικνύει ότι τα θύματα ήταν στη θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μεταδίδει το BBC.

Ωστόσο μια έρευνα ξεκίνησε για να διαπιστωθούν οι ακριβείς αιτίες θανάτου των ατόμων που όπως όλα δείχνουν ήταν το πλήρωμα. Oι λεγόμενες «βάρκες φαντάσματα» που πιστεύεται ότι ξεκινούν από τη Βόρεια Κορέα, είναι ένα συχνό "εύρημα" σε ιαπωνικές ακτές. Συνήθως είναι άδειες ή περιέχουν μόνο λείψανα πτωμάτων που έχουν αποσυντεθεί.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η έκθεση στις κακές καιρικές συνθήκες και η πείνα είναι οι πιο πιθανές αιτίες για τους θανάτους των μελών του πληρώματος. Σε προηγούμενα περιστατικά υπήρξαν εικασίες ότι το πλήρωμα σε τέτοιες βάρκες ήταν αποστάτες η κατάσκοποι από το καθεστώς της Βορείου Κορέας.

Ωστόσο, μια άλλη παράμετρος είναι το γεγονός ότι λόγω φτώχειας πολλοί Βορειοκορεάτες ψαράδες απομακρύνονται για να ψαρέψουν σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι τους.

Ένας αστυνομικός ανακάλυψε πρώτα το ξύλινο σκάφος την Παρασκευή το απόγευμα, αλλά η αστυνομία περίμενε μέχρι το Σάββατο πριν ερευνήσει, λόγω ασταθούς καιρού που δυσκόλευε την προσέγγιση του ναυαγίου.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά από τον περασμένο μήνα που ένα ξύλινο σκάφος ξεβράστηκε στις όχθες του νησιού Sado, δήλωσαν οι αρχές σύμφωνα με το Reuters.

Το 2017, πλήρωμα βάρκας ανακαλύφθηκε ζωντανό πάνω σε ένα σκάφος που παρασύρθηκε και οι άνδρες ζήτησαν να επιστρέψουν στη Βόρεια Κορέα. Οι συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ Ιαπωνίας και Βόρειας Κορέας θα μπορούσαν να καταστήσουν δύσκολη την πλήρη διερεύνηση του τελευταίου ναυαγίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σταρόβας σε Καραβάτου: «Έλεγα ότι είναι μια κοπέλα στο κοινό με προβλήματα όρασης που γουστάρει τον Κρατερό»

Tabloid 18.08.2025
Η αντίδραση της παρουσιάστριας στην αναφορά του πρώην συζύγου της

Ατύχημα για το Νίκο Κοκλώνη

Tabloid 18.08.2025
Τι συνέβη;

Τάκης Βαμβακίδης: Νοσηλεύεται με πνευμονική εμβολή

Tabloid 18.08.2025
Βρίσκεται σε πλήρη ακινησία

Η Σοφία Παυλίδου ποζάρει ξαπλωμένη στα βράχια με φόντο το ηλιοβασίλεμα

Tabloid 18.08.2025
Η ηθοποιός απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης, μακριά από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις

Η Αννα Τσουκαλά έγινε μητέρα σε ηλικία 50 ετών ‑ Η φωτογραφία μέσα από το μαιευτήριο

Tabloid 18.08.2025
Η ηθοποιός έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι

Τζέισον Στέιθαμ: Στην Αντίπαρο ο ηθοποιός

Tabloid 18.08.2025
Ο Χολιγουντιανός σταρ πόζαρε δίπλα στην ηθοποιό Αρτεμη Αστεριάδη κατά τις διακοπές του στο νησί

Μαρίνα Καλογήρου: «Έζησα αδελφικά με μοναχές σε δύο μοναστήρια»

Tabloid 18.08.2025
Η σπάνια φώτο από τις διακοπές της

Η Ιωάννα Τούνη λιώνει από συγκίνηση: Ο γιος της τραγουδάει το «Happy Birthday» για τα γενέθλιά της

Tabloid 18.08.2025
Η Ιωάννα Τούνη μετά το ταξίδι της στην Ίμπιζα για τα 32 γενέθλιά της, έσβησε ακόμα μία τούρτα με τον γιο της, Πάρη στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά το εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο

Tabloid 18.08.2025
Εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο πήρε ο Γιώργος Μαζωνάκης, λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Αυγούστου