E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision: Ποια είναι η 17χρονη Stefania που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Όλα δείχνουν πως έχει κλείσει η συμφωνία με την Stefania Liberakakis

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/12/2019 | 17:52

Eurovision: Ποια είναι η 17χρονη Stefania που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Λίγο πριν μπει το 2020 προχωρούν οι προετοιμασίες για τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2020 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ήδη έχουν γίνει γνωστές οι 41 χώρες που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, ενώ αρκετές έχουν "κλειδώσει" τον καλλιτέχνη που θα τις εκπροσωπήσει.

Και ενώ την Κύπρο θα εκπροσωπήσει μάλλον ο 23χρονος Ελληνοαμερικανός Sandro Nicolas, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει, όπως όλα δείχνουν, η 17χρονη Stefania Liberakakis.

View this post on Instagram

☁️✨💛

A post shared by Stefania (@stefania_) on

Σύμφωνα με πηγές που δημοσιεύει το Ogaegreece.com, η ΕΡΤ και η Stefania έχουν δώσει τα χέρια για το ταξίδι με προορισμό το Ρότερνταμ, ενώ φαίνεται να έχει ήδη επιλεχθεί η νεαρή και ανερχόμενη τραγουδίστρια να εκπροσωπήσει τη γαλανόλευκη με τραγούδι pop ύφους σε σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου, ο οποίος μετρά ήδη αρκετές επιτυχίες στην ιστορία του διαγωνισμού της Eurovision. Στο πλευρό τους φαίνεται να είναι και ο Φωκάς Ευαγγελινός στο κομμάτι της σκηνικής επιμέλειας.

View this post on Instagram

Change your thoughts, and you change your world ❤️

A post shared by Stefania (@stefania_) on

Αυτό που παραμένει άγνωστο προς το παρόν είναι το κομμάτι των στίχων του κομματιού καθότι δεν είναι ξεκάθαρο για το αν το κομμάτι είναι στην αγγλική γλώσσα αμιγώς ή όχι αλλά ούτε και το όνομα του/της στιχουργού. Φυσικά, μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, ωστόσο οι πηγές του Ogaegreece.com κάνουν λόγο για ζήτημα ελάχιστων ημερών μέχρι την ανακοίνωση αυτή.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η είδηση, η Stefania θα είναι η τέταρτη στη σειρά εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision γένους… θηλυκού.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania Liberakakis) γεννήθηκε το 2002, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και κατάγεται από ελληνική οικογένεια. Tο πρώτο της single “Stupid Reasons” σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove κυκλοφόρησε το 2018 ενώ νωρίτερα το κανάλι της στο YouTube είχε γεμίσει με της δικές της διασκευές σε γνωστά ξενόγλωσσα pop κομμάτια. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και η 2η δισκογραφική της δουλειά με τίτλο “Turn around”. Στο χώρο της Eurovision η ίδια δεν είναι εντελώς άγνωστη. Το 2016 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Junior Eurovision ως μέλος του συγκροτήματος Kisses που εκπροσώπησε την Ολλανδία τερματίζοντας στην 8η θέση με 174 βαθμούς! Η νεαρή και ταλαντούχα Στεφανία πέρα από τη μουσική έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική καθώς έχει πρωταγωνιστήσει ήδη σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες αλλά και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.

View this post on Instagram

Hello weekend 💕

A post shared by Stefania (@stefania_) on

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι γνωρίσαμε τη Στεφανία κατά την απονομή των βραβείων MAD VMA 2019 όταν η ίδια συνεργάστηκε με τις Ilenia Williams και Konnie Metaxa στη διασκευή της διεθνούς επιτυχίας “Con Calma”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν είναι απλά μια ακόμα συναυλία: Ο Chris Isaak φέρνει το πιο αισθησιακό live του καλοκαιριού

E-Daily 3.Left 23.05.2026
Ο Chris Isaak επιστρέφει με τις διαχρονικές επιτυχίες του και μια live εμφάνιση που υπόσχεται κινηματογραφική ατμόσφαιρα και μεγάλες συγκινήσεις

To τραγούδι που γράφτηκε για τη Βrigitte Bardot και σκανδάλισε τον πλανήτη

E-Daily 3.Left 23.05.2026
To oποίο όμως ηχογραφήθηκε με άλλη γυναίκα στα φωνητικά, την επόμενη ερωμένη του συνθέτη

Spotify: Θα δίνει εισιτήρια συναυλιών ‑ Η νέα λειτουργία που ετοιμάζει η πλατφόρμα

E-Daily 3.Left Χτες
Η εταιρεία παρουσίασε επίσης νέες λειτουργίες ΑΙ που θα επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν και να επεξεργάζονται δικά τους μουσικά κομμάτια

Οι Iron Maiden «πρόδωσαν» το μεγάλο comeback στο ΟΑΚΑ – Το τραγούδι που περιμένουν οι fans εδώ και 38 χρόνια

E-Daily 3.Left Χτες
Ένα μικρό στοιχείο σε νέο βίντεο του συγκροτήματος άναψε φωτιές στους οπαδούς πριν από τη μεγάλη συναυλία στην Ελλάδα

Γιατί τα Minions είναι όλα αρσενικά; Η απάντηση που δεν περιμέναμε

E-Daily 3.Left Προχτές
Η αποστομωτική ατάκα του δημιουργού

Rollin` Baby: Οι Limp Bizkit φέρνουν το απόλυτο nu‑metal χάος στην «περιοδεία του καλοκαιριού»

E-Daily 3.Left Προχτές
Η μεγάλη επιστροφή της μπάντας που καθόρισε μια ολόκληρη γενιά

Αυτή είναι η πιο ακραία ταινία των Καννών ‑ Και δεν είναι για όλους

E-Daily 3.Left 18.05.2026
Το queer slasher που έκανε άλλους να χειροκροτούν όρθιοι και άλλους να φεύγουν από την αίθουσα πριν ανάψουν τα φώτα

Τι σημαίνει το «Bangaranga» που κέρδισε τη Eurovision; Η απάντηση θα σας εκπλήξει

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Η νικήτρια λέξη της Eurovision 2026 κρύβει μια ενδιαφέρουσα ιστορία καταγωγής και συμβολισμού που λίγοι γνώριζαν

Eurovision 2026: Μεγάλη νικήτρια η Βουλγαρία με τραγούδι του Κοντόπουλου ‑ Στην 10η θέση η Ελλάδα με τον Akyla

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Η Dara και ο Δημήτρης Κοντόπουλος στην κορυφή της Eurovision – Ελλάδα στη 10η θέση, Ισραήλ 2ο

Τι κρύβεται πίσω από το νέο λογότυπο «ντισκομπάλα» του Spotify;

E-Daily 3.Left 16.05.2026
Μια μεγάλη αλλαγή περίμενε τους χρήστες

7 τραγούδια και οι αληθινές ιστορίες που τα δημιούργησαν

E-Daily 3.Left 16.05.2026
Οι ιστορίες πίσω από τα τραγούδια που τα κάνουν ακόμα πιο όμορφα