E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καζακστάν: Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, τι έσωσε τους επιβάτες

Εθνικό πένθος στο Καζακστάν

Δημοσίευση 27/12/2019 | 10:12

Καζακστάν: Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, τι έσωσε τους επιβάτες

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην αεροπορική τραγωδία στο Καζακστάν. Ένα επιβατικό αεροσκάφος Fokker-100 της εταιρείας Bek Air που θα εκτελούσε πτήση από την Αλμάτι στη Νουρ-Σουλτάν συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του πάνω ένα τοιχίο από μπετόν και κατόπιν διαπέρασε διώροφο κτίριο.

Στις εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση του Καζακστάν εικονίζεται το αεροσκάφος κομμένο σε δύο μεγάλα κομμάτια. Το μπροστινό του τμήμα, με το ρύγχος και περίπου δέκα παράθυρα να είναι ορατά, είναι σφηνωμένο σε ένα σπίτι κατεστραμμένο κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Σε όλη την περιοχή είναι σκορπισμένα συντρίμμια.

Κανένα από τα δύο τμήματα του αεροσκάφους που εικονίζονται σε αυτά τα στιγμιότυπα δεν μοιάζει να έχει πάρει φωτιά, κάτι μάλλον σωτήριο για τους ανθρώπους που διασώθηκαν με δεδομένο πως οι δεξαμενές του Φόκερ ήταν γεμάτες με καύσιμα για την πτήση, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σωστικά συνεργεία, οχήματα της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα, περιπολικά της αστυνομίας, έσπευσαν μαζικά στην περιοχή και εικονίζονται στα πλάνα στο χιόνι γύρω από την κομματιασμένη άτρακτο.

Η εταιρεία Bek Air αυτοπεριγράφεται στον ιστότοπό της ως ο πρώτος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους του Καζακστάν. Αναφέρει πως εκμεταλλεύεται έναν στόλο επτά Φόκερ-100, αεροσκαφών μέσων αποστάσεων που παρήγαγε η ομώνυμη ολλανδική κατασκευάστρια ως την πτώχευσή της και την εξαγορά της από γερμανική εταιρεία.

Η κυβέρνηση του Καζακστάν διέταξε να καθηλωθούν όλα τα αεροσκάφη του τύπου στο έδαφος και να ανασταλεί η δραστηριότητα της για τη διάρκεια της έρευνας που διενεργείται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ακριβότερο ελληνικό έργο του 20ού αιώνα: Η «Ποίηση» του Παρθένη πουλήθηκε 1.258.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η χθεσινή δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Παρίσι κατέγραψε την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 15 ετών

Ξέσπασμα Τσιτσιπά προς τον πατέρα του για ακόμη μία φορά με βαριές εκφράσεις

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Ο Τσιτσιπάς έβρισε τον πατέρα του επειδή δεν έβρισκε ένα αντικείμενο

Ρατσιστική επίθεση σε Κινέζα φοιτήτρια στον Πειραιά: «Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Σοβαρή καταγγελία έκανε μία Κινέζα φοιτήτρια, για ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από ομάδα νεαρών στο τραμ, κοντά στον Πειραιά.

Σύμη: Εξελίξεις στην υπόθεση της 13χρονης που κατηγορείται για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Η 13χρονη, υπό την καθοδήγηση του 15χρονου φίλου της, φέρεται να αποπειράθηκε να σκοτώσει τη μητέρα της στη Σύμη.

Σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Ξυλοκόπησε τον 87χρονο θείο του, βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τον ενοχλούσε ο ήχος που έκανε στην αυλή του σπιτιού του χρησιμοποιώντας σφυρί

Δαφνί: Είχε δοθεί εντολή να δέσουν τον 48χρονο μία ημέρα πριν στραγγαλίσει τον 59χρονο

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 20/5, 48χρονος τρόφιμος στραγγάλισε τον 59χρονο, με τον οποίο έμεναν μαζί στο ίδιο δωμάτιο.

«Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» – Η νέα ανάρτηση Τσίπρα

Πολιτική 21.05.2026
O πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε φωτογραφία

Αποκαλύψεις για το τροχαίο στη Ρόδο: Ο 45χρονος είχε το παιδί του στο αυτοκίνητο ‑ «Παραβίασε κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τι αναφέρει η έκθεση για το τρομακτικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μητέρα και κόρη στη Ρόδο

Ακρίβεια και ανατιμήσεις «γονατίζουν» τα νοικοκυριά

Οικονομία 21.05.2026
Όλο και περισσότεροι καταναλωτές περιορίζουν ακόμη και βασικές ανάγκες, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές ή οικογενειακές μικρές επιθυμίες