E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερντογάν: Τι σχέση έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη δυσκολεύομαι να καταλάβω…»

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε την ημέρα των Χριστουγέννων ο Τούρκος Πρόεδρος από την Τυνησία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/12/2019 | 20:49

Ερντογάν: Τι σχέση έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη δυσκολεύομαι να καταλάβω…»

«Η Ελλάδα δεν έχει καμία δουλειά στη Λιβύη», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Τυνησία, την οποία επισκέφτηκε αιφνιδίως σήμερα προκειμένου να συζητήσει την πολιτική και στρατιωτική αναταραχή στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το Sigmalive ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο εδώ κι αυτό πρέπει να το γνωρίζουν. H εποχή δεν είναι ίδια όπως ήταν στο παρελθόν. Στο παρελθόν μπορεί να υπέγραψαν κάμποσες συμφωνίες, αλλά τώρα η Τουρκία δεν είναι η ίδια και πρέπει να το γνωρίζουν», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει ούτε υφαλοκρηπίδα ούτε ΑΟΖ που να συνορεύουν με τη Λιβύη.

Το ίδιο έγραψε και στην συνέχεια η διαδικτυακή έκδοση της Yeni Safak.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ένας ενθουσιασμός για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Τι σχέση έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη, δυσκολεύομαι να το καταλάβω. Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την υφαλοκρηπίδα ούτε με τη λωρίδα, που καθορίσαμε μεταξύ μας με τη Λιβύη. Δεν έχει κανένα λόγο στην υφαλοκρηπίδα ούτε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της περιοχής. Η βόρεια και η νότια Κύπρος έχουν στην ΑΟΖ εκεί συγκεκριμένα σημεία που τους αναλογούν. Όσον αφορά στα υπόλοιπα κομμάτια είναι σαφής η σχέση που έχουν η Λιβύη και η Τουρκία. Σε αυτό το θέμα αρμοδιότητα να μιλούν έχουν δύο χώρες, η Λιβύη και η Τουρκία», δήλωσε, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η συμβολή της Τυνησίας στις προσπάθειες σταθεροποίησης της Λιβύης θα είναι πολύτιμη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και από τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών, βρέθηκε σήμερα στην Τυνησία προκειμένου να συζητήσει με τον ομόλογο του τα βήματα τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν προκειμένου να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό εκεχειρία στη Λιβύη και να επιστρέψει η χώρα στη πολιτική διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κόσμος Χτες
Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Κόσμος Χτες
«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ελλάδα Χτες
Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Ελεύθερος ο πατέρας Φραγκιαδάκης ‑ Απαγορεύεται να πάει στα Βορίζια

Ελλάδα Χτες
Στον 58χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι