E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερντογάν: Τι σχέση έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη δυσκολεύομαι να καταλάβω…»

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε την ημέρα των Χριστουγέννων ο Τούρκος Πρόεδρος από την Τυνησία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/12/2019 | 20:49

Ερντογάν: Τι σχέση έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη δυσκολεύομαι να καταλάβω…»

«Η Ελλάδα δεν έχει καμία δουλειά στη Λιβύη», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Τυνησία, την οποία επισκέφτηκε αιφνιδίως σήμερα προκειμένου να συζητήσει την πολιτική και στρατιωτική αναταραχή στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το Sigmalive ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο εδώ κι αυτό πρέπει να το γνωρίζουν. H εποχή δεν είναι ίδια όπως ήταν στο παρελθόν. Στο παρελθόν μπορεί να υπέγραψαν κάμποσες συμφωνίες, αλλά τώρα η Τουρκία δεν είναι η ίδια και πρέπει να το γνωρίζουν», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει ούτε υφαλοκρηπίδα ούτε ΑΟΖ που να συνορεύουν με τη Λιβύη.

Το ίδιο έγραψε και στην συνέχεια η διαδικτυακή έκδοση της Yeni Safak.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ένας ενθουσιασμός για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Τι σχέση έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη, δυσκολεύομαι να το καταλάβω. Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την υφαλοκρηπίδα ούτε με τη λωρίδα, που καθορίσαμε μεταξύ μας με τη Λιβύη. Δεν έχει κανένα λόγο στην υφαλοκρηπίδα ούτε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της περιοχής. Η βόρεια και η νότια Κύπρος έχουν στην ΑΟΖ εκεί συγκεκριμένα σημεία που τους αναλογούν. Όσον αφορά στα υπόλοιπα κομμάτια είναι σαφής η σχέση που έχουν η Λιβύη και η Τουρκία. Σε αυτό το θέμα αρμοδιότητα να μιλούν έχουν δύο χώρες, η Λιβύη και η Τουρκία», δήλωσε, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η συμβολή της Τυνησίας στις προσπάθειες σταθεροποίησης της Λιβύης θα είναι πολύτιμη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και από τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών, βρέθηκε σήμερα στην Τυνησία προκειμένου να συζητήσει με τον ομόλογο του τα βήματα τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν προκειμένου να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό εκεχειρία στη Λιβύη και να επιστρέψει η χώρα στη πολιτική διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Η πληροφορία πως ο Χαμενεΐ είναι νεκρός είναι σωστή»

Κόσμος Χτες
O πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον θάνατο του ανώτερου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν

Νετανιάχου: «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Χαμενεΐ δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή»

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι η σορός του ανώτατου ηγέτη του Ιράν βρέθηκε στα ερείπια κτηρίου στην Τεχεράνη που χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή.

Τρομερός Καραλής στην Παιανία: Πέταξε στα 6,17μ και «διέλυσε» το πανελλήνιο ρεκόρ, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ στην Παιανία - Πήδηξε στα 6,07μ και στη συνέχεια «πέταξε» στα 6,17μ που είναι η καλύτερη επίδοση στον κόσμο

Το Ντουμπάι δέχεται επίθεση: «Βροχή» πυραύλων και drones ‑ Εκρήξεις στο διάσημο νησί Palm

Κόσμος Χτες
Σκηνές από ταινίες καταστροφής στο Ντουμπάι που «πληρώνει» τα αντίποινα του Ιράν για την αμερικανο-ισραηλινή επίθεση

Πανικός στο Ντουμπάι: Εκκενώνεται το Μπουρτζ Χαλίφα

Κόσμος Χτες
Συνεχίζονται οι ιρανικές επιθέσεις στο Ντουμπάι

Κλείνει η βάση στη Σούδα

Ελλάδα Χτες
Έκτακτα μέτρα συναγερμού και αεράμυνας

Σε κατάσταση συναγερμού η Euroleague

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο αγώνας της Τρίτης Χάποελ Τελ Αβίβ – Παρί θα γίνει στη Σόφια εφόσον ανοίξουν τα αεροδρόμια στο Ισραήλ – Τι συμβαίνει με τις ελληνικές ομάδες

Φωτιά σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι μετά από ιρανική πυραυλική επίθεση

Κόσμος Χτες
Οι φλόγες καίνε στο εσωτερικού του ξενοδοχείου και εξαπλώνονται

«Κάθε πιλότος είχε ένα όνομα»: Το παρασκήνιο της επίθεσης ΗΠΑ‑Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Η κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Roaring Lion», είχε ως βασικό αντικείμενο την προσβολή κρίσιμων στρατιωτικών και διοικητικών υποδομών του Ιράν

Καρυστιανού: Είχα έτοιμη την ομιλία μου, αλλά δεν ήθελαν να μιλήσω και αποχώρησα από τη συγκέντρωση

Ελλάδα Χτες
Περίπου δύο ώρες μετά την άφιξή της, διαπίστωσε ότι η οργανωτική επιτροπή είχε ήδη πρόγραμμα ομιλιών