E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Πρωτοχρονιά με χειμωνιάτικες θερμοκρασίες

Ψυχρή εισβολή από την Κυριακή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/12/2019 | 20:33

Καιρός: Πρωτοχρονιά με χειμωνιάτικες θερμοκρασίες

Πρωτοχρονιά με χειμωνιάτικες θερμοκρασίες θα κάνουμε φέτος όπως δείχνουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις για την ερχόμενη εβδομάδα. Ο καλός καιρός των Χριστουγέννων, σιγά - σιγά θα αρχίσει να μεταβάλλεται και από την Κυριακή θα γίνει «για τα καλά» χειμωνιάτικος, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχοπτώσεις, δυνατούς ανέμους, αλλά και χιόνια.

Πού αναμένονται χιόνια και βροχές

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για τις προσεχείς ημέρες, αναμένονται κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονόνερο (ανατολικά) και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας, με χαμηλό υψόμετρο.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο Αιγαίο και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, και τα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Παρασκευής 27/12

Στην ανατολική και βαθμιαία τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά από το μεσημέρι στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Σαββάτου 28/12 και Κυριακής 29/12

Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τη διάρκεια της Κυριακής πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη δυτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 με βαθμιαία ενίσχυση από το βράδυ του Σαββάτου, οπότε κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα φτάσουν τα 6 με 8 και στα πελάγη έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Καιρός Δευτέρας 30/12

Στην ανατολική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά ηπειρωτικά αλλά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ και από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στα νότια αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Καιρός Τρίτης 31/12

Στα ανατολικά ηπειρωτικά το Αιγαίο και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ στα νότια θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης σήμερα ‑ Προειδοποίηση από τους ειδικούς

Καιρός 16.05.2025
Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις της σκόνης θα παρατηρηθούν στο νότιο Αιγαίο

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από το υπ. Πολιτισμού για τη διαφήμιση με drones στην Ακρόπολη

Ελλάδα 16.05.2025
Διερευνάται και η τήρηση ή μη της διαδικασίας αδειοδότησης της υπερπτήσης drone

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για το vεκρό έμβρυο ‑ Τι λέει η ιδιοκτήτρια της καντίνας που το βρήκε

Ελλάδα 16.05.2025
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κοπέλα που γέννησε φέρεται να απέβαλε και το παράτησε στο σημείο

Τρόμος για τραγουδίστρια δημοτικών τραγουδιών στην εθνική οδό Αθηνών‑Λαμίας: Έπιασε φωτιά το αυτοκίνητό της

Ελλάδα 16.05.2025
Η περιπέτεια για την Ανδριάνα Μόκα ξεκίνησε λίγο μετά τα διοδια της Θήβας ενώ ταξίδευε προς Αθήνα για συναυλία

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία Ines

Καιρός 16.05.2025
Ισχυρές καταιγίδες, σκόνη και θυελλώδεις άνεμοι μέχρι και το Σάββατο

Αρπαγή βρέφους στον Αλιμο: Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές – Έχει ταυτοποιηθεί ο ύποπτος

Ελλάδα 16.05.2025
Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. περιγράφουν τη στιγμή του εντοπισμού

Νεκρό βρέφος βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 16.05.2025
Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Ωραιοκάστρου.

Εκπαίδευση με χρήση ΑΙ για 2.000 δημόσιους υπαλλήλους

Πολιτική 16.05.2025
Στόχος είναι να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν περίπου 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Πυρά Γεωργιάδη προς την Κωνσταντοπούλου: Τη σιχάθηκα όταν την άκουσα να βρίζει τον μηχανοδηγό

Πολιτική 16.05.2025
Ο Αδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για ιδιοτέλεια με φόντο το δυστύχημα των Τεμπών

Κληρονομιές: Αντιμέτωποι με χρέη και με φορολογικά βάρη ‑ Τι να προσέξετε

Οικονομία 16.05.2025
Αληθινό παράδειγμα - Η προϋπόθεση της αποποίησης της κληρονομιάς

Βόλος: Έκαναν εκταφή σε λάθος άνθρωπο – Σε σοκ οι συγγενείς

Ελλάδα 16.05.2025
Απίστευτο και όμως αληθινό...