E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι φορολογικές δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος του έτους

Φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν

Δημοσίευση 24/12/2019 | 08:15

Οι φορολογικές δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος του έτους

Τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχουν με την εφορία θα πρέπει να κλείσουν πριν την εκπνοή του 2019 χιλιάδες φορολογούμενοι. Εκτός από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2020, της τέταρτης δόσης του ΕΝΦΙΑ ή της δόσης κάποιας ρύθμισης που τρέχει υπάρχουν πολλοί φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν και άλλες φορολογικές εκκρεμότητες τις οποίες θα πρέπει να τακτοποιήσουν μέσα στις τέσσερις τελευταίες εργάσιμες ημέρες του 2019

Ειδικότερα θα πρέπει να υποβληθούν:

1. Δήλωση αποβιώσαντος. Οι δηλώσεις των αποβιωσάντων υποβάλλονται αποκλειστικά σε χειρόγραφη μορφή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., εμπρόθεσμα, έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του χρόνου (31/12/2019). Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του Τμήματος Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της Δ.Ο.Υ. του αποβιώσαντος, πριν από την υποβολή της δήλωσης, με την ημερομηνία θανάτου και τα στοιχεία των νόμιμων κληρονόμων/εγγύτερων συγγενών, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

2. Δηλώσεις κατοίκων εξωτερικού, που έγινε δεκτή η μεταφορά τους στην Δ.Ο.Υ. κατοίκων εξωτερικού. Οι φορολογούμενοι που κατέθεσαν αίτηση μεταφοράς στην Δ.Ο.Υ. κατοίκων εξωτερικού για πρώτη φορά και η αίτηση τους εγκρίθηκε μέσα στο 2019, μπορούν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση, μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του χρόνου.

3. Δηλώσεις για δωρεές-γονικές παροχές ποσών για την κάλυψη τεκμηρίων. Οι φορολογούμενοι οι οποίοι απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2019 περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας (ακίνητα, ΙΧ αυτοκίνητα κ.λπ.) με χρήματα προερχόμενα από δωρεές ή γονικές παροχές πρέπει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη να έχουν υποβάλει στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. δηλώσεις για τις συγκεκριμένες δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών. Μόνο εφόσον έχουν υποβάλει τις δηλώσεις αυτές μέχρι τις 31/12/2019 θα μπορούν να επικαλεστούν τα χρηματικά ποσά των συγκεκριμένων δωρεών-γονικών παροχών για να καλύψουν τα τεκμήρια απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουν το 2020 και να αποφύγουν την καταβολή υπέρογκων ποσών φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων που μπορεί να τους προσδιορίσει η Εφορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης από την Εύβοια: Εκλογές την άνοιξη 2027 ‑ Σας θέλω ετοιμοπόλεμους, στις επάλξεις

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Στο τέλος της τετραετίας θα παραδώσουμε το καλύτερο εθνικό σύστημα υγείας

Νεκρό ζευγάρι στον Πειραιά: «Χρειάζονται μόλις 5 λεπτά για να φτάσουμε σε υπνηλία και θάνατο από αέρια αυτοκινήτου σε κλειστό χώρο»

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλάει για τον θάνατο των δύο νέων από αναθυμιάσεις

Μάρω Κοντού: Το συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού της Finos Film

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Η Finos Film αποχαιρέτισε με συγκίνηση τη Μάρω Κοντού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις ρωγμές σε κτίρια της Κυψέλης λόγω των έργων του Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Παράλληλα σε σημερινή σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αποφασίστηκε να διευθετηθεί η υπόθεση με τα μπάζα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στα Πετράλωνα

Καύσωνας στον ορίζοντα: Ποιες περιοχές θα δουν τον υδράργυρο να «σπάει» κάθε όριο

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Το θερμό επεισόδιο κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο με τοπικά 40άρια, ενώ από Δευτέρα αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Κυψέλη: Ρωγμές σε πάνω από 15 κτίρια στην περιοχή όπου γίνονται έργα για το Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Πάνω από 15 κτίρια εμφανίζουν ρωγμές στην Κυψέλη εν μέσω εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό, με τους κατοίκους να ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των πολυκατοικιών τους.

Τραγωδία σε ξενοδοχείο της Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα σε πισίνα ‑ Συνελήφθη ο υπεύθυνος

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Μία Γαλλίδα τουρίστρια βρέθηκε νεκρή στον πυθμένα πισίνας ξενοδοχειακής μονάδας στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, με τον υπεύθυνο να συλλαμβάνεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πέθανε η Μάρω Κοντού – Θλίψη για τη σπουδαία ηθοποιό που έφυγε στα 92 χρόνια της

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, αφήνοντας πίσω της μια εξαιρετική κληρονομιά 61 ταινιών και 90 θεατρικών έργων.

Μουντιάλ: Ο 3χρονος αδερφός του Λαμίν Γιαμάλ κλέβει καρδιές – Οι αντιδράσεις που έγιναν viral

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Ο μικρότερος αδερφός του Λαμίν Γιαμάλ, Κέιν, έγινε διάσημος σε μια νύχτα στα social media χάρη στον ξέφρενο πανηγυρισμό του κατά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αυστρίας.

Αγωνία στον Θερμαϊκό για 69χρονο που αγνοείται – Ανατράπηκε το σκάφος του και η σύζυγός του σώθηκε

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η σύζυγός του κολύμπησε για να σωθεί και εντοπίστηκε ώρες αργότερα από ιδιωτικό σκάφος

Τραγωδία στο Πεταλίδι Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα τουρίστρια σε πισίνα ξενοδοχείου

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Προανάκριση διεξάγουν οι Αρχές προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου της 48χρονης