E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πτήση τρόμου από Αθήνα για Κεφαλονιά

Συγκλονίζει μαρτυρία επιβάτη

Δημοσίευση 23/12/2019 | 09:32

Πτήση τρόμου από Αθήνα για Κεφαλονιά

Άνθρωποι κατατρομαγμένοι. Ανάμεσά τους μικρά παιδιά. Μια πτήση που κανονικά θα διαρκούσε λίγα λεπτά, κράτησε… ώρες γεμάτες τρόμο και αγωνία. Άλλη μια φορά που η Sky Express γίνεται αρνητική πρωταγωνίστρια.

Όλα ξεκίνησαν βράδυ Κυριακής και τελείωσαν ξημερώματα Δευτέρας. Οι καταγγελίες των επιβατών της πτήσης της Sky Express από την Αθήνα για την Κεφαλονιά σοκάρουν και προκαλούν οργή.

Τα όσα έγιναν αποκαλύφθηκαν από καταγγελίες επιβατών, το βράδυ της Κυριακής, στον ant1news.gr. Όπως ανέφεραν επιβάτες, η πτήση 260 της Sky Express από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό την Κεφαλονιά απογειώθηκε με πολλές ώρες καθυστέρηση από το διεθνές αεροδρόμιο.

Λίγη ώρα αφού είχε απογειωθεί το αεροπλάνο, όμως ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες πως υπήρχε μηχανική βλάβη και έπρεπε να επιστρέψει στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληττε χθες βράδυ την Αττική, ο πιλότος έκανε δυο αποτυχημένες προσπάθειες να προσγειώσει το αεροπλάνο. Τα κατάφερε, τελικά, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Σε κατάσταση-σοκ οι επιβάτες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, αλλά αυτό που αντιμετώπισαν όταν ζήτησαν εξηγήσεις από τους ανθρώπους της Sky Express για όσα έζησαν ήταν μόνο… αλαζονεία!

Μαρτυρία για την πτήση του τρόμου με τη SkyExpress

Η πτήση 260 ήταν προγραμματισμένο να φύγει στις 17:45 το απόγευμα της Κυριακής (22.12.2019) αλλά λόγω καιρού το αεροπλάνο, τελικά, απογειώθηκε περίπου στις 22:00 το βράδυ!

«Όταν μπήκαμε στο αεροπλάνο, με την απογείωση, χωρίς να έχει πάρει το τελικό ύψος που παίρνει συνήθως μια πτήση εσωτερικού, μετά από περίπου πέντε με επτά λεπτά, μας ανακοίνωσε ο πιλότος ότι επιστρέφουμε επειγόντως στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω τεχνικής βλάβης», είπε ο Παναζιώτης Λέζος, ένας από τους επιβάτες μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο OPEN.

Στην αρχή, είπε ο επιβάτης, υπήρξε μια ανησυχία, αλλά όχι πανικός. Όταν όμως το αεροπλάνο άρχισε να τραντάζεται από τις αναταράξεις, τα πράγματα άλλαξαν. Επί 40 λεπτά το αεροπλάνο πετούσε πάνω από την Αθήνα και προσπαθούσε να κάνει προσγείωση.

Ανάμεσα στους 90 επιβάτες της Sky Express ήταν και τρία παιδάκια, περιέγραψε ο Παναγιώτης Λέζος. «Ήταν τρία μικρά παιδιά ασυνόδευτα και τρία – τέσσερα βρέφη αλλά και άνθρωποι που είχαν προβλήματα υγείας. Τα παιδάκια έκλαιγαν, ήταν σε πανικό, είχαν χάσει το χρώμα τους».

Δεν έκρυψε ότι κι εκείνος, τρομοκρατήθηκε. «Εγώ νόμιζα ότι ήταν τα τελευταία λεπτά της ζωής μου. Πέρα από την ανακοίνωση που μας πανικόβαλε, υπήρχαν αναταράξεις φοβερές».

«Έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου»

«Μετά από 40 λεπτά πτήσης, που θα μπορούσαμε να είχαμε πάει στην Κεφαλονιά γιατί τόσο διαρκεί η πτήση, κάνει ο πιλότος την πρώτη προσπάθεια προσγείωσης. Εκεί ήταν που πραγματικά, επειδή εγώ καθόμουν και στο παράθυρο, έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου. Το αεροπλάνο ενώ είχε μπει στον άξονα του διαδρόμου για να προσγειωθεί, ήταν με τις «πάντες» και τότε αποφάσισε ο πιλότος να το σηκώσει. Και αυτό νομίζω ήταν που μας έσωσε» συνέχιζε ο επιβάτης, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του πιλότου ηρωική.

Σχολιάζοντας το γεγονός πως έχουν ξαναυπάρξει ανάλογα περιστατικά με τη Sky Express, ο επιβάτης διεμήνυσε ότι θα γίνει καταγγελία σε βάρος της εταιρίας. Περιέγραψε μάλιστα πως όταν τελικά το αεροπλάνο προσγειώθηκε ξανά στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, οι άνθρωποι της εταιρίας αντιμετωπίστηκαν από υπαλλήλους της εταιρίας με αλαζονεία!

«Ήταν και η αντιμετώπιση στο έδαφος αλαζονική. Δεν μπορώ να σας περιγράψω. Δεν μας απάντησαν σε τίποτα. Δεν μας έλεγαν τίποτα. Ούτε τα ονόματά τους δεν μας είπαν δυο κυρίες που δήλωναν άσχετες! Δεν μας εξήγησε κανείς τι συνέβη» είπε και πρόσθεσε πως η μια από τις δυο ρώτησε τους επιβάτες αν κινδύνευσαν και κατά την εκτίμησή του προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα Χτες
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα