E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποινή ενός έτους στη Βίκυ Σταμάτη για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο

«Μετέτρεψε μια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικό»

Δημοσίευση 20/12/2019 | 17:19

Ποινή ενός έτους στη Βίκυ Σταμάτη για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο

Τέσσερα χρόνια μετά την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη, η δικαιοσύνη την έκρινε ένοχη και της επέβαλε την μέγιστη προβλεπόμενη ποινή του ενός έτους, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που ζήτησε να επιβληθεί στην κατηγορούμενη η μέγιστη ποινή φυλάκισης «όχι από εκδικητικότητα αλλά επειδή ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα».

«Μετέτρεψε μια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικό» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός η οποία εστίασε στην συμπεριφορά της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου η οποία επέλεξε να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από το συνήγορο της.

«Σαφώς επρόκειτο για μια μητέρα που στερήθηκε το παιδί της, πρόκειται για μια γυναίκα που ζούσε με πολυτέλεια και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον όμως έκανε δύσκολη τη ζωή όσων εργαζομένων βρέθηκαν δίπλα της όπως κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες ενώ παρέσυρε και ενέπλεξε και αλλά άτομα», τόνισε η εισαγγελέας επισημαίνοντας πως «όλα έγιναν για την κυρία Σταμάτη».

Μάλιστα, η εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για «ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που σχεδιάστηκε επιμελώς και εκτελέστηκε επιμελώς από την κυρία Σταμάτη».

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την πρώην εργαζόμενη του ιδρύματος η οποία φέρεται να βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη στην υλοποίηση του σχεδίου απόδρασης και την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με αναστολή. Την ίδια ώρα, έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων που φρουρούσαν τη σύζυγό του Άκη Τσοχατζόπουλου και διώχθηκαν για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους που οδήγησε στην απελευθέρωσή της κρατούμενης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Κατέρρευσε μεσοτοιχία σε αυλή κατοικίας – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews Χτες
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left Χτες
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Τι ήταν η Συμφωνία Plaza και γιατί δημιουργεί «ρήγμα» στις σχέσεις Ευρώπης‑Κίνας

E-Daily 3.Left Χτες
Για το Πεκίνο, οι σημερινές εμπορικές αντιπαραθέσεις με τη Δύση θυμίζουν έντονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιαπωνίας πριν από τέσσερις δεκαετίες.