E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποινή ενός έτους στη Βίκυ Σταμάτη για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο

«Μετέτρεψε μια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικό»

Δημοσίευση 20/12/2019 | 17:19

Ποινή ενός έτους στη Βίκυ Σταμάτη για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο

Τέσσερα χρόνια μετά την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη, η δικαιοσύνη την έκρινε ένοχη και της επέβαλε την μέγιστη προβλεπόμενη ποινή του ενός έτους, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που ζήτησε να επιβληθεί στην κατηγορούμενη η μέγιστη ποινή φυλάκισης «όχι από εκδικητικότητα αλλά επειδή ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα».

«Μετέτρεψε μια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικό» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός η οποία εστίασε στην συμπεριφορά της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου η οποία επέλεξε να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από το συνήγορο της.

«Σαφώς επρόκειτο για μια μητέρα που στερήθηκε το παιδί της, πρόκειται για μια γυναίκα που ζούσε με πολυτέλεια και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον όμως έκανε δύσκολη τη ζωή όσων εργαζομένων βρέθηκαν δίπλα της όπως κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες ενώ παρέσυρε και ενέπλεξε και αλλά άτομα», τόνισε η εισαγγελέας επισημαίνοντας πως «όλα έγιναν για την κυρία Σταμάτη».

Μάλιστα, η εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για «ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που σχεδιάστηκε επιμελώς και εκτελέστηκε επιμελώς από την κυρία Σταμάτη».

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την πρώην εργαζόμενη του ιδρύματος η οποία φέρεται να βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη στην υλοποίηση του σχεδίου απόδρασης και την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με αναστολή. Την ίδια ώρα, έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων που φρουρούσαν τη σύζυγό του Άκη Τσοχατζόπουλου και διώχθηκαν για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους που οδήγησε στην απελευθέρωσή της κρατούμενης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μυστήριο της πράσινης μούμιας της Ιταλίας λύθηκε ‑ Το 12χρονο αγόρι σε φέρετρο 300 ετών

Κόσμος Χτες
Μετά από σχεδόν 40 χρόνια οι επιστήμονες υποστηρίζουν σε νέα μελέτη ότι γνωρίζουν το μυστικό της πράσινης μούμιας

Πόρτο Ράφτη: Σοβάδες έπεσαν στα κεφάλια μαθητών ‑ Τραυματίστηκαν δύο ανήλικοι

Ελλάδα Χτες
Ξαφνικά αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι σοβά του ταβανιού σχολικής αίθουσας

Αλμυρος: Θύμα απάτης 59χρονη ‑ Της άρπαξαν 24.000 ευρώ

Ελλάδα Χτες
Οι κατηγορούμενοι έχουν καταγωγή από τα Χανιά, το Πέραμα, τον Πειραιά και από την Αθήνα

Ιαπωνία: Παίρνει θέση ο στρατός στην μάχη με τις... αρκούδες ‑ Περισσότερες από 100 επιθέσεις

Κόσμος Χτες
Έχουν σημειωθεί περισσότερες από 100 επιθέσεις από αρκούδες που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε αριθμό ρεκόρ 12 ανθρώπων σε όλη την Ιαπωνία από τον Απρίλιο, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Με μαστίγωσαν παντού»: 38χρονη μιλά για την ομηρεία της στο Ιράκ

Κόσμος Χτες
Αποκαλύπτει πώς γλίτωσε με κωδικοποιημένα μηνύματα σε βίντεο

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την πρώην σύζυγό του

Ελλάδα Χτες
Eπειδή «υποπτευόταν ότι είχε σχέση με τον γιο της»