E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί η έρευνα ντετέκτιβ θα πρέπει να πραγματοποιείται από έμπειρο προσωπικό

Η ιδιωτική έρευνα θα πρέπει να έχει διακριτικό χαρακτήρα

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ Δημοσίευση 18/12/2019 | 17:08

Γιατί η έρευνα ντετέκτιβ θα πρέπει να πραγματοποιείται από έμπειρο προσωπικό
Photo by João Silas on Unsplash

Τα όρια μεταξύ της διενέργειας μιας ιδιωτικής έρευνας χωρίς να παραβιάζεται η ιδιωτική ζωή του ατόμου που τίθεται υπό καθεστώς παρακολούθησης ή άλλα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα τρίτων είναι λεπτά, με την νομιμότητα να ακροβατεί στην παρανομία. Ωστόσο, το πεδίο έρευνας για τους ιδιωτικούς ερευνητές παραμένει ευρύ, χωρίς να στερεί τη δυνατότητα συμβολής των ιδιωτικών ερευνητών στην αποκάλυψη εγκληματιών και την διαλεύκανση πλήθους άλλων υποθέσεων που χαρακτηρίζονται παράνομα.

Τα συμφέροντα των ατόμων σήμερα στηρίζονται πλέον σε συμψηφισμούς ατομικών και συλλογικών παρανομιών. Όταν λοιπόν τα κύρια στοιχεία που καταγράφονται σήμερα στην ελληνική κοινωνία είναι η κρίση νομιμοποίησης, αναζητούμε την ατομική επιβεβαίωση όχι στην προσέγγιση και την κοινή προσπάθεια, αλλά στην ακύρωση του συνανθρώπου. Τα στοιχεία που συλλέγονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε αμυντικά, είτε επιθετικά προς το άτομο που τίθεται στο στόχαστρο.

Για τους παραπάνω λόγους, η ιδιωτική έρευνα θα πρέπει να έχει διακριτικό χαρακτήρα και σε κάθε περίπτωση να πραγματοποιείται από έμπειρο προσωπικό, επαγγελματικά καταξιωμένο. Σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως για παράδειγμα είναι η Αθήνα, οι ιδιωτικοί ερευνητές μπορούν να έρθουν αντιμέτωποι με υποθέσεις που χρειάζονται εξιχνίαση και μπορεί να αφορούν επαγγελματικές ή ιδιωτικές έρευνες, ακόμη και ζητήματα που αφορούν ανηλίκους, όπως είναι ο εθισμός στη χρήση διαδικτύου. Στην τελευταία περίπτωση, το πρόβλημα περιπλέκεται πιο πολύ και χρίζει άμεσης επέμβασης, χωρίς χρονοτριβές ή λανθασμένα πλάνα δράσης. Το δίκτυο ερευνητών του γραφείου μας σας εγγυάται την ορθή προσέγγιση του ζητήματος που σας αφορά σε σύντομο χρόνο σε όλη την επικράτεια. Σε αστικά κέντρα που η πρόσβαση στην τεχνολογία και το διαδίκτυο μπορεί να γίνει πιο εύκολη, ο εθισμός και η εξάρτηση δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Τα οικονομικά και τα κοινωνικά προβλήματα δεν αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους παράλληλα με τα ψυχολογικά προβλήματα που καταλήγουν τροχοπέδη για τις οικογένειες και τα ίδια τα άτομα που υφίστανται την εξάρτηση. Το εξαρτημένο άτομο χάνει την διάθεση για διαπροσωπικές σχέσης, παύει να έχει ενδιαφέροντα, απομακρύνεται από τους  συνομήλικους και το σχολικό περιβάλλον. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, είναι αρκετά για να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου στο οικογενειακό περιβάλλον του νεαρού ατόμου.

Οι ντετέκτιβ του γραφείου μας μπορούν με την χρήση των κατάλληλων τεχνολογικών μεθόδων να παρακολουθήσουν τις κινήσεις, τις ώρες σύνδεσης του χρήστη στις ηλεκτρονικές σελίδες εξάρτησης, καθώς και τον τόπο από όπου βρίσκεται ο υπολογιστής που πραγματοποιήθηκε η σύνδεση.  Έτσι , η έρευνα σύντομα αποφέρει τεκμηριωμένα στοιχεία ώστε η οικογένεια να πράξει τα πρέποντα αντιμετωπίζοντας την δύσκολη αυτή κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δύσκολες ώρες για τη Λίνα Σακκά

Tabloid 05.04.2026
Μια βαθιά συγκινητική ανάρτηση δημοσίευσε η Λίνα Σακκά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου της ανθρώπου

Τα Φιλαράκια: Η αποκάλυψη της Λίζα Κούντροου για τον ρόλο της Φίμπι

Tabloid 05.04.2026
«Δεν ήταν χαζούλα, όπως πίστευαν όλοι», τόνισε σε νέα συνέντευξή της

Κατερίνα Καινούργιου: Η πρώτη ανάρτηση της από το μαιευτήριο μετά τη γέννηση της κόρης της

Tabloid 05.04.2026
H γνωστή παρουσιάστρια πραγματοποίησε την πρώτη της ανάρτηση από το μαιευτήριο, επιλέγοντας να μοιραστεί τη χαρά της με τους διαδικτυακούς της φίλους μέσα από ένα Instagram story

Σοφία Αλιμπέρτη: Η on air έκπληξη στον Good Job Nicky ‑ «Είμαι έτοιμη να βάλω τα κλάματα»

Tabloid 05.04.2026
«Είμαι περήφανη για τον άνθρωπο που είναι ο γιος μου» είπε, μεταξύ άλλων, η παρουσιάστρια

Χάρης Ρώμας: «Υπάρχει μια ιδέα να γίνει το “Κωνσταντίνου και Ελένης»

Tabloid 05.04.2026
Σε μια αποκάλυψη που δεν περιμέναμε και σίγουρα θα χαροποιήσει πολλούς τηλεθεατές προχώρησε ο Χάρης Ρώμας

Σίσσυ Χρηστίδου για Ιωάννα Τούνη: « Ο καταδικασμένος προκαλεί αντί να σκύψει το κεφάλι»

Tabloid 05.04.2026
«Αντιλαμβανόμαστε όλοι το νομικό ζήτημα, αλλά υπάρχει κι ένα ηθικό πλαίσιο», τόνισε η παρουσιάστρια

Χαμός σε εκπομπή της ΕΡΤ: Το σχόλιο της Βάσιας Αναστασίου έκανε μπαρούτι τη Σοφία Βούλτεψη

Media 05.04.2026
«Δεν θέλω να ξανακούσω πότε γεννήθηκες» είπε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στο μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

Το ξέσπασμα του Χάρη Λεμπιδάκη κατά της κριτικής επιτροπής στο J2US

Tabloid 05.04.2026
Με ένταση ξεκίνησε το αποψινό live επεισόδιο του Just the 2 of Us, με τον Χάρη Λεμπιδάκη να έρχεται σε σύγκρουση με τους κριτές

Αννα Βίσση: Αυλαία στο Hotel Ερμού μετά από 10 χρόνια – Το φιλί στον Νίκο Καρβέλα και η ανακοίνωση

Tabloid 05.04.2026
Ύστερα από μια δεκαετία απόλυτης επιτυχίας, sold out εμφανίσεων και αξέχαστων στιγμών, η Αννα Βίσση αποχαιρέτησε το Hotel Ερμού με ένα φινάλε αντάξιο της πορείας της