E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Μεγάλο σκάνδαλο με αντικαρκινικά φάρμακα

Κατηγορίες για δωροδοκίες και απάτες εκατομμυρίων

Δημοσίευση 18/12/2019 | 12:45

Γερμανία: Μεγάλο σκάνδαλο με αντικαρκινικά φάρμακα

Η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που έχει διατάξει η εισαγγελία του Αμβούργου στη Γερμανία, για υπόθεση δωροδοκίας και απάτης διεξήχθη τη Δευτέρα με 420 αστυνομικούς και έξι εισαγγελείς.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας βρέθηκαν γιατροί, φαρμακοποιοί και η γερμανική φαρμακευτική εταιρία ZytoService, «ηγέτιδα» στον χώρο της παρασκευής εξειδικευμένων εγχύσεων για θεραπείες κατά του καρκίνου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές έρευνες της εκπομπής «Panorama» του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ΑRD, η επίμαχη φαρμακευτική εταιρεία φέρεται να δωροδόκησε γιατρούς – oγκολόγους με στόχο την αποκόμιση εσόδων από παράνομες, κερδοσκοπικές συνταγογραφήσεις αντικαρκινικών φαρμάκων.

Από το 2017, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, μεμονωμένοι γιατροί φέρεται ότι έλαβαν δάνεια χωρίς υποχρέωση αποπληρωμής, μπορούσαν να χρησιμοποιούν πολυτελή οχήματα ή αποκόμισαν μεγάλα χρηματικά οφέλη για τους ίδιους ή τα ιατρεία τους. Σε αντάλλαγμα η ZytoService φέρεται να λάμβανε προς όφελός της τα κέρδη από τις ιδιαίτερα προσοδοφόρες συνταγογραφήσεις για αντικαρκινικές εγχύσεις που χορηγούνταν από συγκεκριμένους φαρμακοποιούς, οι οποίοι πρόσκεινται στον φαρμακευτικό όμιλο.

Υπέρογκες ζημίες στα ασφαλιστικά ταμεία

Βάσει των πληροφοριών που είχε στη διάθεσή της η εκπομπή «Panorama», μόνο το δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο Techniker Krankenkasse υπέστη ζημία ύψους 8,6 εκατομμυρίων ευρώ λόγω απάτης από τον Ιανουάριο του 2017.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες της ίδιας εκπομπής και της εφημερίδας Zeit Online, οι εισαγγελείς του Αμβούργου επιρρίπτουν στους βασικούς υπόπτους βαριές κατηγορίες για δωροληψία, δωροδοκία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και απάτη. Βασικοί ύποπτοι είναι τα διευθυντικά στελέχη της ZytoService, μεταξύ των οποίων και τρία ιδρυτικά στελέχη της που φέρεται ότι «ενήργησαν ως μέλη συμμορίας κατ´επάγγελμα». Για την ώρα εκπρόσωποι της φαρμακευτικής εταιρείας έχουν αρνηθεί οποιοδήποτε σχόλιο τόσο στην Zeit όσο και στο Spiegel.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη Γερμανία οι θεράποντες ιατροί αποφασίζουν από ποια εξειδικευμένα φαρμακεία οι ασθενείς τους με καρκίνο θα προμηθευτούν τα αντικαρκινικά φάρμακα. Μια θεραπεία για τον καρκίνο μπορεί να κοστίσει έως και 100.000 ευρώ. Οι συνταγογραφήσεις αντικαρκινικών φαρμάκων είναι έτσι ιδιαίτερα προσοδοφόρες για τα φαρμακεία αλλά και τις φαρμακευτικές εταιρείες που τα παράγουν και θεωρούνται έτσι «χρυσός» για τον ευρύτερο φαρμακευτικό κλάδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπάρον Τραμπ: Είναι ίδιος ο πατέρας του με μία μόνο διαφορά

Κόσμος 20.03.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μικρότερος γιος του Αμερικανού προέδρου έχει κληρονομήσει το ενδιαφέρον του πατέρα του τόσο για τα χρήματα όσο και τη δημιουργία ονόματος

Νεκροί δύο κρατούμενοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού

Ελλάδα 20.03.2026
Και τρίτος κρατούμενος ηλικίας 29 ετών είναι σε σοβαρή κατάσταση λόγω χρήσης κοκτέιλ ναρκωτικώ

Πύραυλος έπεσε κοντά στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα

Κόσμος 20.03.2026
Ανεστάλησαν οι λειτουργίες

Η τιμωρία του Φουρνιέ για όσα έγιναν στον αγώνα Πανιώνιος ‑ Ολυμπιακός

Αθλητικά Νέα 20.03.2026
Ο Γάλλος είχε λεκτική διαμάχη με οπαδό του Πανιωνίου που καθόταν στα court seats - Πρόστιμο στον Γιώργο Μπαρτζώκα

Ο Τραμπ προς ΝΑΤΟ: Δειλοί θα το θυμόμαστε

Κόσμος 20.03.2026
Ο Τραμπ κατηγορεί το ΝΑΤΟ για «έλλειψη υποστήριξης» στον πόλεμο κατά του Ιράν

Πέθανε ο Τσακ Νόρις σε ηλικία 86 ετών

Κόσμος 20.03.2026
Η συγκινητική ανάρτηση της οικογένειας του

Συναγερμός στη Wall Street: Οι 3 «τοξικές» δυνάμεις που απειλούν τις αγορές

Οικονομία 20.03.2026
Αναλυτής της Wall Street επισημαίνει 3 «τοξικές» δυνάμεις που ωθούν το χρηματιστήριο σε σημείο καμπής

Μακρόν: Το γαλλικό πολεμικό ναυτικό κατέσχεσε το τάνκερ Deyna – Συνδέεται με τον ρωσικό στόλο «φάντασμα»

Κόσμος 20.03.2026
Είναι το τρίτο τάνκερ που θεωρείται ότι ανήκει στον σκιώδη ρωσικό στόλο και το οποίο συλλαμβάνεται από τις γαλλικές αρχές

Βέροια: Ομολόγησε τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης ο νεαρός που προσήχθη – Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα

Ελλάδα 20.03.2026
Ο 20χρονος είχε ραντεβού το βράδυ της Τετάρτης με την νεαρή γυναίκα - Μετά την προσαγωγή του ο ίδιος φαίνεται ότι ομολόγησε πως την χτύπησε κατά τη διάρκεια λεκτικού καβγά

Ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου χειρουργήθηκε για αφαίρεση όγκου – Τα χαμόγελα έξω από το νοσοκομείο

Ελλάδα 20.03.2026
Ο Κωνσταντίνος Σινάνης υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση όγκου στο νοσοκομείο «Αττικόν», στην Αθήνα

Οι διάλογοι που «πρόδωσαν» το κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στην Κρήτη: «Φέρτους μέσα να τους δασκαλέψω, λεφτά έφερες;»

Ελλάδα 20.03.2026
Το κύκλωμα λειτουργούσε υπό το «κέλυφος» επιχείρησης που παρείχε γραμματειακές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας τη νόμιμη δραστηριότητα ως κάλυψη για την παράνομη δράση